100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Bijzondere  weersomstandigheden USA & Canada

  5 minuten

Bijzondere weersomstandigheden tijdens je reis

Hier vind je de laatste updates

 Laatste update: 04 oktober 2022 door UStravel.nl  |   5 minuten

Ook in de USA en Canada krijgt men steeds meer te maken met uitzonderlijke weersomstandigheden. Wij willen middels deze blog voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan tijdens je reis en geven je de laatste updates over wanneer je waar te maken kunt krijgen met bijvoorbeeld overlast door bosbranden, overstromingen etc. 

Actuele 'waarschuwingen': 

  Orkaan Ian, Florida
  Yosemite National Park, Californië
  Death Valley National Park, Utah  
  Yellowstone National Park, Utah  
  Lower Antelope Canyon   

 Giorgio Viera/AFP via Getty Images

Orkaan Ian, Florida

Update 04/10/2022: 
Op woensdag 28 september kwam orkaan Ian aan land in Florida en heeft een spoor van vernieling achtergelaten. Vooral de kustplaatsen Naples en Ft. Myers zijn zwaar getroffen, maar ook in Orlando waren er gevolgen en ook aan de oostkust van Florida is er schade ontstaan. Op dit moment is men nog druk met het opnemen en opruimen van de schade. 

De laatste stand van zaken

De autoriteiten zijn op dit moment er druk met het opnemen van de schade. Eventuele heropeningen van gebieden rond Ft. Myers/Napels worden van geval tot geval bekeken. Het zal nog minstens een week duren voordat de autoriteiten een beter inzicht krijgen in de totale schade aan de infrastructuur. Toeristische gebieden in Orlando zijn onbeschadigd en weer gewoon geopend. Alle themaparken zijn open, hoewel sommige sommige van hun attracties tijdelijk hebben gesloten. Er zijn geen meldingen van hotels in de omgeving van Orlando die wijzen op een onderbreking van de dienstverlening. Ook in Daytona Beach is er schade aan verschillende hotels en de keermuur op het strand. Deze schade wordt beoordeeld en op den duur hersteld.

Ga je binnenkort een reis maken in Florida en heb je deze via UStravel.nl geboekt? Dan houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en nemen actie waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we de reis omboeken via andere bestemmingen binnen Florida. Natuurlijk altijd in overleg. Mocht je zelf met vragen zitten, schroom dan niet om ons te bellen op +31 (0)24 677 8750.


Yosemite National Park

Update 12/08/2022: 
Op dit moment zijn de meerdere bosbranden in de omgeving van Yosemite National Park allemaal onder controle. Reizigers die naar Yosemite National Park gaan, moeten nog steeds ten alle tijde voorzichtig zijn en vooraf hun routes controleren op eventuele wegafsluitingen.

Update Oak Fire (nabij Mariposa - Yosemite West Entrance)

De Oak Fire begon vrijdag 22 juli ten zuiden van Yosemite National Park. Verschillende wegen in Mariposa County zijn vanwege brand afgesloten geweest. De meest belangrijke toegangsweg naar de westelijke ingang van Yosemite, de Highway 140 is inmiddels weer geopend!

De hotels die aan de Highway 140 liggen, de Cedar Lodge en Yosemite View Lodge, zijn normaal te bereiken en  normaal geopend


Update Washburn Fire (nabij Wawona - Yosemite South Entrance)

De zuidelijke ingang van Yosemite National Park is heropend. de Washburn Fire is volledig ingeperkt. De Mariposa Grove of Giant Sequoias en Wawona Campground is inmiddels weer geopend. De Wawona Road (vervolg van Highway 41 naar het park) is open, maar je mag hier niet stoppen of parkeren vanaf de zuidelijke grens van het park tot aan Wawona. 


Death Valley National Park

Update 11/08/2022: 
Vanwege een storm zijn in Death Valley National Park meerdere wegen onbegaanbaar en afgesloten voor verkeer. Reizigers die naar Death Valley National Park gaan, moeten ten alle tijde voorzichtig zijn en vooraf hun routes controleren op wegafsluitingen. Hieronder informeren we je over de laatste stand van zaken. 

Update Stovepipe Wells & Furnace Creek

In het laatste weekend van juli en eerste weekend van augustus was er een zware regenbui in het Death Valley NP, wat de wegafsluitingen in het park veroorzaakte.
- Het gehele park is gesloten vanwege de vele regenval en onbegaanbare wegen.

Update 11/08

Death Valley blijft gesloten na de historische regenbui en overstromingen van afgelopen vrijdag. State Route 190 blijft tot ten minste 17 augustus gesloten. Op dit moment worden de wegen opgeruimd en gerepareerd. Ongeveer 30 mijl van de snelweg is door de overstroming niet begaanbaar.

De regen van afgelopen vrijdag was een historische gebeurtenis, met bijna voor een jaar lang regen in drie uur tijd. De plotselinge overstroming van de regen veroorzaakte wijdverbreide schade en sluiting van alle parkwegen. Van vele kilometers rijbaan is bekend dat ze matige tot ernstige asfaltschade hebben, waarbij honderden kilometers wegen zijn aangetast door puin. De toestand van de wegen wordt nog beoordeeld, aangezien de schade de toegang tot sommige gebieden per voertuig onmogelijk maakt. Afhankelijk van de ernst van de schade zullen sommige parkwegen naar verwachting dagen tot maanden afgesloten blijven.


Yellowstone National Park

Update 02/07/2022: 
In juni 2022 veroorzaakten ongekende hoeveelheden regenval aanzienlijke overstromingen, aardverschuivingen en modderstromen in het Yellowstone National Park. Historische waterstanden veroorzaakten ernstige schade aan wegen, water- en afvalwatersystemen, hoogspanningsleidingen en aan de gehele infrastructuur in het park. Het is  belangrijk om je  routes te controleren op wegafsluitingen. Hieronder informeren we je over de laatste stand van zaken. 

Update toegangswegen tot het park

Minder dan drie weken na deze grote overstroming gingen de zuidelijke en noordelijke lussen van het park open voor het bezoekende publiek. Ongeveer 93% van de verharde wegen en 94% van het achterland van Yellowstone is momenteel open voor het publiek. Alleen de Northeast Entrance is nog gesloten en voor de North Entrance geldt een aangepaste route. Hieronder vind je een up-to-date kaartje. 

Parkroads Yellowstone


Lower Antelope Canyon

Update 04/10/2022: 
Vanwege vele regenval in de omgeving van Page en Lake Powell is de afgelopen periode de Lower Antelope Canyon een aantal keer overstroomd. Hierdoor zijn de geboekte excursies niet doorgegaan. Ken's Tours, de organisator neemt in dat geval contact op met je om de tour te verzetten of te refunden. Je kunt ook zelf op de hoogte blijven via de social media kanalen van Ken's Tours

  • Recent
  • Popular

Mis nooit meer een Amerika of Canada blog en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Met 4 generaties naar Florida!

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie, 10 man sterk, vergt best wel wat org...

Home sweet home

Heey mensen dit is mijn laatste blog.Ik ben 3 dagen geleden in Legoland geweest. Dat was erg leuk.Er...

Even naar de Middeleeuwen en Alligators spotten

Heey daar ben ik weer hoor. Zoals ik in mijn laatste blog vertelde zitten we nu in de villa in Clerm...

Lunchen met een astronaut!

Hoi! Zoals ik de vorige keer vertelde waren we in Savannah.We waren er nou nog een nacht. We zijn na...

Smokey Mountains, Atlanta en World of Coca Cola

Heey, daar ben ik weer! Zoals ik in mijn laatste blog vertelde, was ik in de Smokey Mountains. Het i...

Spioneren in Washington, Arlington en King Kong in de Smokey Mountains

Maandag was ik bij het Spy Museum in Washington ik vond het heel cool. Het Spy museum is helema...

De haven van New York en Washington

Ik ben eergisteren op de intrepid geweest. Dat is een vliegdekschip in de New Yorkse haven.Daar...

Times Square, Brooklyn Bridge en van China naar Italië

Daar ben ik weer! Ik moet jullie vandaag heel veel vertellen over wat ik meegemaakt heb.Gistere...

Onze reis is begonnen!

Heey, daar ben ik weer hoor!Sorry, gisteren lukte het niet om een blog te maken door de tijdsverschi...

Meet Wessel Hendrix!

Hoi, ik ben Wessel Hendrix.Ik ben tien jaar. Ik woon in Beuningen, dat ligt bij Nijmegen.Ik ben al t...