100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Met 4 generaties naar Florida!

  5 minuten

Met 4 generaties naar Florida!

10 man sterk... Dat vergt best wel wat organisatie!

23 juli 2021 door José Kraan  |   5 minuten

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie, 10 man sterk, vergt best wel wat organisatie….We zijn dan ook in september 2017 al begonnen met het plannen en organiseren voor de vakantie die in juli 2018 plaats ging vinden.

De tickets hadden we al vroeg vastgelegd, heel belangrijk wanneer je met een grote groep gaat, zodat we een voordelige deal hadden en heerlijk rechtstreeks konden vliegen met Delta Airlines naar Orlando.

Florida is natuurlijk geweldig wanneer je met het hele gezin gaat, er is namelijk voor iedereen wel wat leuks te vinden! Onze basis voor het grootste deel van de reis was een prachtige villa met 6 slaapkamers, 5 badkamers en een heerlijk eigen zwembad -mèt jacuzzi- in Kissimmee. Zo zit je lekker centraal, iedereen heeft zijn eigen privé-stukje en de vrijheid om een dag thuis te blijven als iemand daar zin in heeft. Je hebt alles voorhanden wat je thuis ook hebt, wat het heel relaxt maakt.

Ook hebben we gekozen voor twee auto’s om wat meer flexibel te kunnen zijn en niet altijd verplicht te zijn om alles met elkaar te doen. Zo ben ik met mijn dochter en kleindochters van 7 en 6 een dag naar Legoland geweest, wat voor kinderen boven de 12 jaar eigenlijk niet meer zo leuk is, maar waar die kleintjes van genoten hebben! Met mijn moeder ben ik naar een enorme Flea Market (vlooienmarkt) geweest bijvoorbeeld en met z’n allen zijn we op zaterdagavond naar Fun Spot Kissimmee geweest. Dit is een pretparkje, waar de kinderen alle attracties deden en wij de parade van -vaak verlichte- oldtimers hebben gekeken in Old Town Kissimmee, waar je ook Fun Spot vindt. Superleuk! Wat ook echt een leuke optie is met je hele familie, is SeaWorld. Je hebt er de zeedieren, fantastische shows en geweldige attracties; dus een topdag voor iedereen. En natuurlijk is er geshopt in de Outlet Malls, daar was iedereen wel voor te porren!

Je vindt in Florida enorm veel meren, dus we hebben ook een dag gevaren en we zijn een dag naar het prachtige natuurpark Wekiwa Springs geweest, waar je kunt zwemmen in kristalhelder water en waar je kano’s kunt huren om door de kreken te varen, langs de schildpadden, vogels en alligators. Na Orlando/Kissimmee zijn we naar Miami gegaan. Hier verbleven we een paar nachten in twee appartementen, wat ook een prima optie was. South Beach was natuurlijk een ‘must-see’, zeker ’s avonds kijk je hier je ogen uit naar alles wat voorbij komt paraderen, en we hebben een heerlijke cruise gemaakt langs Millionaire’s Row, waar je de enorme huizen van de ‘rich & famous’ kunt bekijken.

We hebben de Florida Keys bezocht en zijn geëindigd in Fort Myers Beach, heerlijk relaxen aan de spierwitte stranden aan de Golf van Mexico. Met de kinderen lekker schelpen gezocht en sand dollars en ’s avonds met de volwassenen lekker een cocktailtje drinken. We hebben bewust gekozen om niet te veel van plaats naar plaats te reizen, maar meer vanuit één centrale plek telkens dingen te doen. Je bent met zo’n grote groep namelijk veel langzamer dan wanneer je met enkel je eigen gezin gaat. Voordat je weg bent…er is altijd iemand die niet op tijd klaar is, nog wat vergeten is of toch nog even voor de zekerheid naar het toilet moet.

Al met al was het een bijzondere reis en heel speciaal om met 4 generaties mee te maken. We hebben echt mooie herinneringen gemaakt.

  • Recent
  • Popular

Mis nooit meer een Amerika of Canada blog en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes

Misschien vind je deze verhalen ook leuk

Met 4 generaties naar Florida!

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie, 10 man sterk, vergt best wel wat org...

Home sweet home

Heey mensen dit is mijn laatste blog.Ik ben 3 dagen geleden in Legoland geweest. Dat was erg leuk.Er...

Even naar de Middeleeuwen en Alligators spotten

Heey daar ben ik weer hoor. Zoals ik in mijn laatste blog vertelde zitten we nu in de villa in Clerm...

Lunchen met een astronaut!

Hoi! Zoals ik de vorige keer vertelde waren we in Savannah.We waren er nou nog een nacht. We zijn na...

Smokey Mountains, Atlanta en World of Coca Cola

Heey, daar ben ik weer! Zoals ik in mijn laatste blog vertelde, was ik in de Smokey Mountains. Het i...

Spioneren in Washington, Arlington en King Kong in de Smokey Mountains

Maandag was ik bij het Spy Museum in Washington ik vond het heel cool. Het Spy museum is helema...

De haven van New York en Washington

Ik ben eergisteren op de intrepid geweest. Dat is een vliegdekschip in de New Yorkse haven.Daar...

Times Square, Brooklyn Bridge en van China naar Italië

Daar ben ik weer! Ik moet jullie vandaag heel veel vertellen over wat ik meegemaakt heb.Gistere...

Onze reis is begonnen!

Heey, daar ben ik weer hoor!Sorry, gisteren lukte het niet om een blog te maken door de tijdsverschi...

Meet Wessel Hendrix!

Hoi, ik ben Wessel Hendrix.Ik ben tien jaar. Ik woon in Beuningen, dat ligt bij Nijmegen.Ik ben al t...