100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Rijden met een camper in de USA of Canada

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
15 dec, 2020

Een toch ultieme droom van veel vakantiegangers is rijden met een camper in de USA. Het geeft een gevoel van vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, Amerikaan onder de Amerikanen te zijn. Het is echter wel goed om een aantal zaken vooraf goed te bepalen. Dit voorkomt teleurstellingen tijdens de camperrondreis. Ik heb zelf diverse keren met een camper in de USA en Canada rondgereden. Hierbij wat praktische tips van mij.

Wanneer je een camper reserveert, kun je een personal kit bestellen. Hierin zitten zaken als dekens, beddengoed e.d.  Dit heb je nodig en zeker de eerste keer als je een camper huurt, adviseren wij dit ook te doen. Ervaren camperrijders doen dit vaak niet meer. Ze rijden met de camper naar de eerste de beste Walmart (meestal op een paar minuten rijden van de verhuurlocatie) en kopen daar hun spullen.  Hierdoor zijn ze zeker goedkoper uit. 

De grootte van de campers wordt bepaald in feet. Een feet is ca. 30 centimeter. Dus met een C30 rijd je een camper van ca. 9 meter lang. Het brandstofverbruik van de campers is behoorlijk. De kleine types, zoals een C19, hebben een verbruik van circa 1 op 7/8 en de wat grotere types hebben vaak een verbruik van 1 op 4/5. Nu is brandstof in de USA gelukkig nog niet zo duur. Per liter betaal je ongeveer 70 dollarcent. De meeteenheid is gallons.  Een gallon is ca. 3,7 liter. Je kunt met een Nederlands B-rijbewijs campers huren tot 35 feet. Binnen dit formaat vallen alle standaard campers. 

Het rijden met een camper gaat vaak makkelijker dan je denkt. De wegen in de USA zijn over het algemeen breder dan in Nederland en Amerikanen rijden wat rustiger. Zeker buiten de grote steden is het zeer relaxed rijden. Campingplaatsen op de campings zijn over het algemeen genomen zeer ruim en vaak voorzien van goede sanitaire voorzieningen.  Wanneer je de camper installeert, kun je daarna wel moelijker weg. Amerika is het land van de afstanden en lopen is vaak niet te doen. Het is daarom zeker raadzaam om fietsen te huren en deze mee te nemen. Dit geeft je veel meer flexibiliteit.

Een camper is vooral prettig wanneer je naar de verschillende natuurparken gaat. In de steden is het vaak wat meer gedoe. Een tip is om, als je echt een wat langere rondreis gaat maken in West USA bijvoorbeeld, je het deels doet met een huurauto - vooral voor de steden-  en deels doet met een camper, vooral voor het bezoek van de parken. 

Meer informatie over rijden met campers in de USA en Canada en ook voorbeeld routes vind je op onze website.
Ik wens je een fantastische camperreis.

Wolfgang Hendrix

Related

Onze reis is begonnen!

Heey, daar ben ik weer hoor!Sorry, gisteren lukte het niet om een blog te maken door de tijdsverschi...
Read More

Brandstofverhogingen, hoe zit dat?

Ieder jaar worden we er met z’n allen weer mee geconfronteerd als we een vliegvakantie boeken....
Read More

Camper of huurauto?

Voor veel vakantiegangers die naar Amerika gaan is één van de eerste keuzes waar ze vo...
Read More

Mis nooit meer een Amerika of Canada blog en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes