100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

Rijden met een camper in de USA of Canada

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
15 dec, 2020

Een toch ultieme droom van veel vakantiegangers is rijden met een camper in de USA. Het geeft een gevoel van vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, Amerikaan onder de Amerikanen te zijn. Het is echter wel goed om een aantal zaken vooraf goed te bepalen. Dit voorkomt teleurstellingen tijdens de camperrondreis. Ik heb zelf diverse keren met een camper in de USA en Canada rondgereden. Hierbij wat praktische tips van mij.

Wanneer je een camper reserveert, kun je een personal kit bestellen. Hierin zitten zaken als dekens, beddengoed e.d.  Dit heb je nodig en zeker de eerste keer als je een camper huurt, adviseren wij dit ook te doen. Ervaren camperrijders doen dit vaak niet meer. Ze rijden met de camper naar de eerste de beste Walmart (meestal op een paar minuten rijden van de verhuurlocatie) en kopen daar hun spullen.  Hierdoor zijn ze zeker goedkoper uit. 

De grootte van de campers wordt bepaald in feet. Een feet is ca. 30 centimeter. Dus met een C30 rijd je een camper van ca. 9 meter lang. Het brandstofverbruik van de campers is behoorlijk. De kleine types, zoals een C19, hebben een verbruik van circa 1 op 7/8 en de wat grotere types hebben vaak een verbruik van 1 op 4/5. Nu is brandstof in de USA gelukkig nog niet zo duur. Per liter betaal je ongeveer 70 dollarcent. De meeteenheid is gallons.  Een gallon is ca. 3,7 liter. Je kunt met een Nederlands B-rijbewijs campers huren tot 35 feet. Binnen dit formaat vallen alle standaard campers. 

Het rijden met een camper gaat vaak makkelijker dan je denkt. De wegen in de USA zijn over het algemeen breder dan in Nederland en Amerikanen rijden wat rustiger. Zeker buiten de grote steden is het zeer relaxed rijden. Campingplaatsen op de campings zijn over het algemeen genomen zeer ruim en vaak voorzien van goede sanitaire voorzieningen.  Wanneer je de camper installeert, kun je daarna wel moelijker weg. Amerika is het land van de afstanden en lopen is vaak niet te doen. Het is daarom zeker raadzaam om fietsen te huren en deze mee te nemen. Dit geeft je veel meer flexibiliteit.

Een camper is vooral prettig wanneer je naar de verschillende natuurparken gaat. In de steden is het vaak wat meer gedoe. Een tip is om, als je echt een wat langere rondreis gaat maken in West USA bijvoorbeeld, je het deels doet met een huurauto - vooral voor de steden-  en deels doet met een camper, vooral voor het bezoek van de parken. 

Meer informatie over rijden met campers in de USA en Canada en ook voorbeeld routes vind je op onze website.
Ik wens je een fantastische camperreis.

Wolfgang Hendrix

Related

Times Square, Brooklyn Bridge en van China naar Italië

Daar ben ik weer! Ik moet jullie vandaag heel veel vertellen over wat ik meegemaakt heb.Gistere...
Read More

Meet Wessel Hendrix!

Hoi, ik ben Wessel Hendrix.Ik ben tien jaar. Ik woon in Beuningen, dat ligt bij Nijmegen.Ik ben al t...
Read More

Home sweet home

Heey mensen dit is mijn laatste blog.Ik ben 3 dagen geleden in Legoland geweest. Dat was erg leuk.Er...
Read More