100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Vliegen naar Amerika, val niet in het tarievenmoeras

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
15 dec, 2020

Bijna iedere vakantie naar Amerika begint met een lange vliegreis. Als je tijd genoeg hebt kun je ook met een cruise gaan, dit doen echter maar zeer weinige onder ons. 

Dus vliegen naar Amerika. Maar naar welke stad, met welke maatschappij, wat zijn voordelen en nadelen? Net als voor veel producten geldt ook voor de vliegreis dat er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden is waar ook weer veel regels aan vast zitten. Veel consumenten laten zich hierin leiden door de prijs en de vaak schreeuwerige reclames, waarbij men je soms bijna doet geloven dat je er geld bij krijgt. Belangrijk zijn volgens mij o.a., het routeschema, de vliegtijden en overstaptijden, de bijkomende kosten voor stoelen en maaltijden, het tarief en uiteraard de luchtvaartmaatschappij zelf.

De vluchtprijs die je krijgt bestaat uit twee gedeeltes. De taxen en eventuele brandstoftoeslagen en daarnaast de fare, dus het tarief wat de airline belast. Deze twee componenten bij elkaar vormen de vluchtprijzen. De taxen en eventuele brandstoftoeslagen zijn voor alle maatschappijen min of meer gelijk. Voor de USA en Canada liggen deze gemiddeld ( niveau dec 2020) tussen de € 350 en € 390 per persoon. De fare is het gedeelte wat de airline voor zichzelf berekend. 
Wij hebben voor de fare de beschikking over zogenaamde IT tarieven. Deze goedkope tarieven, die niet gepubliceerd zijn, mogen wij gebruiken in combinatie met een hotel of autohuur. Je bent hiermee goedkoper uit dan wanneer je rechtstreeks reserveert, en je hoeft de tickets ook pas 6 weken voor vertrek te betalen. Ik zie soms met verbazing dat consumenten 6 tickets online boeken en betalen, soms wel bijna een jaar voordat ze daadwerkelijk vliegen. Zo in de fuik gestapt van het tarievenmoeras.
Ook belangrijk is dat de vliegreis onderdeel van de pakketreis wordt en dan valt onder de ANVR consumentenvoorwaarden.

Belangrijk is het routeschema. Een goedkoop tarief naar New York met bijvoorbeeld Turkisch Airlines (welke een prima aangeschreven airline is) klinkt heel aantrekkelijk maar als je goed naar het schema kijkt zie dat er een overstap is in Istanbul. Dus je bent dan meer dan 20 uur onderweg. Zo zijn er legio voorbeelden van goedkope tarieven met dramatische overstap- en wachttijden. Ook belangrijk is de overstap in de USA. Heb je wel voldoende tijd voor het doorlopen van de immigrations in de USA? Dit is vaak een tijdrovende klus. Voor de terugreis geldt dit, wanneer je een overstap maakt binnen de USA, niet. Je kunt dan vaak volstaan met een kortere overstaptijd. Bij de meeste airlines moeten koffers apart bijgeboekt en betaald worden. Het loont zeker de moeite om hiernaar te kijken voordat je geboekt heb. Stoelreserveringen zijn ook bij de meeste airlines vooraf te doen tegen extra kosten. 

Het is wat de consumenten uitgaven betreft vaak verbazingwekkend om te zien dat vooraf bijna altijd de prijs leading is in de besluitvorming en hierdoor relatief makkelijk wijzigingen worden gemaakt in de oorspronkelijke vakantie uitgangspunten. Maar voordat men op de vakantiebestemming is zijn de eventuele besparingen op de verschillende luchthavens als teniet gedaan. Het is belangrijk dat je niet alleen voor je vakantie, maar ook voor je vliegreizen zich goed laat adviseren en niet alleen maar achter een “prijs “ aan loopt (vliegt).  

Wij kunnen in het offertetraject vluchten in optie zetten, waardoor we daarna 'rustig' verder kunnen puzzelen met het landarrangement zonder je al vast te pinnen aan een bepaalde vlucht op een bepaalde datum.

Related

Home sweet home

Heey mensen dit is mijn laatste blog.Ik ben 3 dagen geleden in Legoland geweest. Dat was erg leuk.Er...
Read More

Onze reis is begonnen!

Heey, daar ben ik weer hoor!Sorry, gisteren lukte het niet om een blog te maken door de tijdsverschi...
Read More

Drukte Schiphol 2022

In dit blog houden we je op de hoogte omtrent de drukte op Schiphol.
Read More

Mis nooit meer een Amerika of Canada blog en blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes