100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

Campings boeken bij camperreis

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
01 nov, 2020

Wij raden aan om te overnachten in RV Parks. Dit is de meest veilige manier. Amerika en Canada hebben een uitgebreid campingnetwerk. In zo’n beetje alle plaatsjes en steden zijn RV Parks te vinden. Hier kun je dan ook gebruik maken van faciliteiten als toiletten, douches, elektriciteit en alle overige faciliteiten die een RV Park biedt.
Er zijn veel kampeermogelijkheden in de Amerika en Canada. Op het camperstation zullen meestal campinggidsen te verkrijgen zijn waarin alle mogelijkheden in de regio zijn opgenomen. Vergeet hier niet naar te vragen.
In het hoogseizoen (juli-augustus) raden we aan om in elk geval alvast een plekje vast te leggen in de nationale parken. De plekken zijn daar populair en dus sneller volgeboekt.
Veel van de nationale parken hebben campings waar je gratis kunt verblijven. Hiervoor geldt: “first come, first serve”. Zie voor meer informatie de website van het park (WWW.NPS.GOV) 
Daarnaast zijn er nog de commerciële campings, waarvan KOA de grootste in Amerika is. Zij hebben bijna 500 campings in Noord-Amerika (USA & Canada). Al hun campings bieden diverse faciliteiten zoals Wifi, dumpstations, een winkeltje en vaak een zwembad.
Qua overnachtingskosten moet je rekening houden met ongeveer $30-80 per nacht. 
Waar moeten we rekening mee houden voor wat betreft de grootte? Sommige campgrounds hebben geen plek voor RV’s groter dan 25ft. Bekijk van tevoren ook goed hoe hoog de camper is. Vergeet ook de airconditioning unit op het dak niet. Sommige parkeerplaatsen/garages zullen namelijk te laag zijn.
Hoe werkt het met elektriciteit/gas in de camper? Dit verschilt per verhuurder. In de camper is een propane tank (gas) aanwezig. Hiermee kun je het gasfornuis gebruiken en het kan gebruikt worden om water op te warmen. De gastank is vol wanneer je de camper ophaalt en je moet er ook voor zorgen dat de tank weer vol is als je de camper weer inlevert. Op bijna alle campings kun je de gastank laten bijvullen.
De oven en airconditioning werken op elektriciteit. Deze kun je gebruiken zodra je bent aangesloten op de stroom van een camping of je kunt de generator gebruiken (indien aanwezig).
RV’s moeten worden aangesloten op 30amp.
 Hoe werkt het met water in de camper? De ‘fresh water tank’ is vol wanneer je de camper ophaalt. Dit water wordt gebruikt voor doorspoelen van toilet, douche en de wasbak in de keuken. Dit water is niet drinkbaar. Dus voor drinken en koken dien je water te kopen. Zodra je op een camping bent kun je de uw camper aansluiten op het waternet, zodat je onbeperkt van water gebruik kunt maken. Je kunt ook de waterkraan van de camping gebruiken om de ‘fresh water tank’ bij te vullen. Op een camping met ‘full hook-up’ kun je het grijze water (water vanuit de gootsteen en douche) legen of aansluiten op het riool. Het zwarte water (vanuit het toilet) kun je legen op een aparte plek op de camping.
Wat kunnen wij voor je doen? Wij regelen de camper, de campingovernachtingen regel je zelf: Je wilt tenslotte wel de vrijheid behouden tijdens je camperreis. Uiteraard hebben wij wel een aantal tips waar je zelf zou kunnen boeken.

Amerika:  Canada: 
Freecampgrounds.com        Canada Parks 
Koa.com  Rvparkreviews.com 
Recreation.gov  Travel-british-columbia.com 
Reserveamerica.com  Canadian campgrounds 
Rvparkreviews.com   
GoodSamClub.com  


 

Related

Vliegen naar Amerika, val niet in het tarievenmoeras

Bijna iedere vakantie naar Amerika begint met een lange vliegreis. Als je tijd genoeg hebt kun ...
Read More

Camper of huurauto?

Voor veel vakantiegangers die naar Amerika gaan is één van de eerste keuzes waar ze vo...
Read More

Spioneren in Washington, Arlington en King Kong in de Smokey Mountains

Maandag was ik bij het Spy Museum in Washington ik vond het heel cool. Het Spy museum is helema...
Read More