100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Amerika & Canada blog

De leukste reisverhalen, tips en weetjes

Empty
Click + to add content

Camper of huurauto?

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
02 feb, 2015

Voor veel vakantiegangers die naar Amerika gaan is één van de eerste keuzes waar ze voor staan; “Gaan we met een camper of met een huurauto rondreizen?” Vooral in het westen, waar er nogal wat natuurgebieden zijn en de afstanden aanmerkelijk meer zijn als in Florida of New Engeland, speelt dit een rol. Ons wordt hierin vaak om advies gevraagd. 

Belangrijke over- en afwegingen hierin zijn eventueel verschil in kosten, flexibiliteit en vakantiebeleving. 
Om te beginnen de kosten. Camperhuur inclusief campinggelden en het dure brandstofverbruik is niet echt goedkoper dan wanneer je met een gemiddelde huurauto reist en in standaard hotels overnacht. Het kan wat verschil gaan maken als je een camper huurt voor 6 personen en, indien je met een auto reist, meerdere hotelkamers nodig heeft. 
De flexibiliteit met het reizen met een camper is wat beperkter dan bij een huurauto. Campers kunnen in de grote steden moeilijker uit de voeten. Als je eenmaal op een camping geïnstalleerd staat kun je niet meer zo weg. Met een huurauto ben je hierin zeker flexibeler. 
En dan hebben we de vakantiebeleving, eigenlijk datgene wat als je terugkomt van vakantie altijd zal bijblijven. Rijden met een camper is speciaal. Het geeft een Amerika beleving, het appelleert aan een stuk herkenning voor de meeste mensen van het ultieme Amerika gevoel. Z’n grote 10 meter lange bak met alles erop en eraan, luxe van binnen en stoer van buiten. Grote campingplaatsen bij de campings en ‘s avonds bij je eigen kampvuur zitten. Het gevoel van vrijheid. Ja, dat is iets wat veel vakantiegangers die met een camper in de USA hebben gereden ervaren. Rondreizen met een huurauto geeft weer een heel andere beleving. Alles goed kunnen zien en overal dichtbij kunnen komen. Amerika is een land van auto’s waarbij de gemiddelde Amerikaan zelfs bij de buurman nog met de auto op bezoek gaat. Verschillende types hotels bezoeken, een mooie lodge in Yosemite of het Bellagio in Las Vegas. Het geeft weer een heel andere sfeer en is een andere manier van vakantievieren. 

Het is belangrijk dat je bij je eigen afwegingen vooral hiernaar kijkt. Vraag jezelf je vooral af; “Welke beleving heb ik erbij, wat zoek ik voor mijn vakantie en wat lijkt me leuk.” De invulling en de organisatie regelen wij graag en goed voor jou!

Klik hier voor camperreizen in Amerika
Klik hier voor camperreizen in Canada
Klik hier voor autorondreizen in Amerika
Klik hier voor autorondreizen in Canada

Related

Met 4 generaties naar Florida!

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie, 10 man sterk, vergt best wel wat org...
Read More

Lunchen met een astronaut!

Hoi! Zoals ik de vorige keer vertelde waren we in Savannah.We waren er nou nog een nacht. We zijn na...
Read More

Home sweet home

Heey mensen dit is mijn laatste blog.Ik ben 3 dagen geleden in Legoland geweest. Dat was erg leuk.Er...
Read More