100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Amerika & Canada blog

De leukste reisverhalen, tips en weetjes

Empty
Click + to add content

Ik ga met een camper rijden

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
21 mei, 2014

Ik heb in Amerika een aantal maal met een camper rondgereden. Een fantastische ervaring. Dit was in het kader van een studiereis, dus met vakgenoten, waarbij we een week door de Rocky Mountains gingen toeren. Ja, inderdaad, de reisbranche heeft veel leuke kanten. Een aantal zaken wil ik toch graag met je delen.  Het rijden in een 30 feet (circa 10 meter) camper lijkt niet te doen, maar als je 10 minuten aan het rijden bent, voel je je al helemaal thuis.  De wegen zijn breed met (buiten de steden) niet te veel en rustig verkeer. Bij een camping moet je goed opletten, vooral het achteruit rijden is bijzonder lastig, je let op dat de onderkant nergens tegenaan gaat, maar een boom met een laaghangende tak zie dan snel over het hoofd.  Huur, wanneer mogelijk, er zeker ook mountainbikes bij. Als je eenmaal op een camping geïnstalleerd bent, ben je niet zo weer weg en één ding is zeker, Amerika is groot en alles is ver. In grote steden is het lastiger rijden. De grote pretparken  hebben wel RV parkeerplaatsen,  maar een parkeergarage e.d. is niet mogelijk (als je in ieder geval je borg terug wil krijgen). Verder krijg je bij de ophaalstations uitgebreide informatie, luister hier goed naar. Voor kinderen zijn er vaak speciaal speelhoeken, zodat de ouders zich even kunnen focussen op de informatie.

En verder, gewoon genieten van de American way of live. Belangrijk is nog wel dat, vooral in het hoogseizoen, het belangrijk is om campingplaatsen gereserveerd te hebben. Je staat er niet op te wachten te horen dat een camping vol zit en je 70 mijl verder moet naar de volgende camping.  

Klik hier voor camperreizen in Amerika

Klik hier voor camperreizen in Canada

Related

Lunchen met een astronaut!

Hoi! Zoals ik de vorige keer vertelde waren we in Savannah.We waren er nou nog een nacht. We zijn na...
Read More

Camper of huurauto?

Voor veel vakantiegangers die naar Amerika gaan is één van de eerste keuzes waar ze vo...
Read More

Spioneren in Washington, Arlington en King Kong in de Smokey Mountains

Maandag was ik bij het Spy Museum in Washington ik vond het heel cool. Het Spy museum is helema...
Read More