100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

Ik ga met een camper rijden

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
21 mei, 2014

Ik heb in Amerika een aantal maal met een camper rondgereden. Een fantastische ervaring. Dit was in het kader van een studiereis, dus met vakgenoten, waarbij we een week door de Rocky Mountains gingen toeren. Ja, inderdaad, de reisbranche heeft veel leuke kanten. Een aantal zaken wil ik toch graag met je delen.  Het rijden in een 30 feet (circa 10 meter) camper lijkt niet te doen, maar als je 10 minuten aan het rijden bent, voel je je al helemaal thuis.  De wegen zijn breed met (buiten de steden) niet te veel en rustig verkeer. Bij een camping moet je goed opletten, vooral het achteruit rijden is bijzonder lastig, je let op dat de onderkant nergens tegenaan gaat, maar een boom met een laaghangende tak zie dan snel over het hoofd.  Huur, wanneer mogelijk, er zeker ook mountainbikes bij. Als je eenmaal op een camping geïnstalleerd bent, ben je niet zo weer weg en één ding is zeker, Amerika is groot en alles is ver. In grote steden is het lastiger rijden. De grote pretparken  hebben wel RV parkeerplaatsen,  maar een parkeergarage e.d. is niet mogelijk (als je in ieder geval je borg terug wil krijgen). Verder krijg je bij de ophaalstations uitgebreide informatie, luister hier goed naar. Voor kinderen zijn er vaak speciaal speelhoeken, zodat de ouders zich even kunnen focussen op de informatie.

En verder, gewoon genieten van de American way of live. Belangrijk is nog wel dat, vooral in het hoogseizoen, het belangrijk is om campingplaatsen gereserveerd te hebben. Je staat er niet op te wachten te horen dat een camping vol zit en je 70 mijl verder moet naar de volgende camping.  

Klik hier voor camperreizen in Amerika

Klik hier voor camperreizen in Canada

Related

Onze reis is begonnen!

Heey, daar ben ik weer hoor!Sorry, gisteren lukte het niet om een blog te maken door de tijdsverschi...
Read More

Manhattan VS Brooklyn

Ja, we gaan naar New York! Het volgende moment zien we ons al op Times Square lopen. Ook ik ben al d...
Read More

The New York Highlights in just a couple of days

New York; ik ben net terug uit deze wereldstad en wat was het groot, mooi en leuk. Maar eerlijk is e...
Read More