100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

Wel of niet vooraf hotels regelen?

Wolfgang Hendrix
Wolfgang Hendrix
21 mei, 2014

De vraag die dan gelijk bij mij rijst is; waarom zou je het niet van te voren reserveren? Meest gehoorde argumenten zijn; ‘dan ben ik vrij, kan ik ter plaatse bepalen wat ik wil, kan ik kijken hoe het eruit ziet’. Ik ben de laatste die persoonlijke argumenten van vakantiegangers wil tegenspreken, maar inhoudelijk heb ik hier wel vaak mijn twijfels bij. Reden 1) Ik ben vrij.. Ja, op zich klopt dat, maar vaak hebben vakantiegangers hun hele route al gepland, stops bedacht en ook de plaatsen al uitgezocht waar ze willen overnachten. Dus een relatieve vrijheid. Reden 2) Ik bepaal ter plaatse wel wat ik wil. Ja dat kan dan ook, maar de route die men bepaald heeft staat wel vaak vast, dus in de plaats waar je wilt overnachten ga je op zoek naar een hotel, vaak kost dit, afhankelijk van het seizoen, veel tijd. De goed gesitueerde hotels hebben vaak geen beschikbaarheid meer en wanneer je iets vindt wat je aanstaat, betaal je aan de balie de ‘rack rate’, meestal het hoogste kamertarief. Als laatste reden 3), ik kan dan zien hoe het eruit ziet. Tsja, we leven in de tijd van Google Earth, review sites, sociale media enz., enz. Het is heel goed mogelijk van te voren een helder beeld te krijgen van een hotel.

Mijn advies is dan ook om bij een rondreis waar je de route al van kent, de hotels van te voren te reserveren. Het geeft minder stress tijdens de reis, je bent verzekerd van hotels tegen een scherpe prijs en belangrijk, je verliest geen kostbare vakantietijd met het zoeken naar een hotelkamer in een voor jou vaak onbekende omgeving. 
 

Related

A morning in New York

....“Goodmorning honey, how are you today?".... Voordat je kunt antwoorden, gaat de ...
Read More

Het plannen van een Amerika reis is vakwerk

Een idee voor een reis naar Amerika ontstaat vaak vanuit beelden van TV/internet/social media e...
Read More

Met 4 generaties naar Florida!

Met grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie, 10 man sterk, vergt best wel wat org...
Read More