100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

COVID-19 (Corona) virus informatie

De laatste informatie t.a.v. het Coronavirus

Informatie reizen en het Coronavirus

Ook testverplichting USA vervallen per 13 juni 2022!

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus, klik hier voor de USA info en hier voor de Canada info en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt:14/06/2022 - 20.20 uur

Inreisvoorwaarden Verenigde Staten

Bekijk hier de laatste informatie en bijbehorende inreisvoorwaarden voor vertrek naar de Verenigde Staten.

Inreisvoorwaarden Canada

Bekijk hier de laatste informatie en bijbehorende inreisvoorwaarden voor vertrek naar Canada.

Inreisvoorwaarden Nederland

Bekijk hier de laatste informatie en bijbehorende inreisvoorwaarden voor terugkeer naar Nederland.

Algemene vragen & antwoorden Covid-19

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA of Canada gaat plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op als het reisadvies code Rood is. We bespreken dan gezamenlijk of je de reis wilt verzetten naar een latere datum of dat je de reis wil annuleren. Bij code rood wordt je betaalde reissom gerestitueerd. Bij code oranje geldt dat UStravel.nl | Canadatravel.nl alleen kosteloos annuleert als er sprake is van een inreisverbod of quarantaine plicht op de bestemming. Dit wordt zo ook benoemd in onze UStravel.nl | Canadatravel.nl boekingsvoorwaarden. Let op: Dit geldt niet wanneer er een quarantaineverplichting is bij terugkeer in Nederland.

UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Reizen naar Canada zijn sinds 7 september 2021 weer mogelijk. Reizen naar de USA zijn sinds 8 November 2021 weer toegestaan. Restitutie van de reissom is alleen bij code rood, of wanneer er een acuut inreisverbod voor de USA en Canada komt.

Zowel de USA als Canada staan vanaf 16 februari 2022 weer op groen. Bekijk de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken. Lees meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika.

De betaling van je reis die je hebt gedaan werd omgezet in een voucher. Hiermee behield je de waarde van wat je al betaald hebt en viel dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kon je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moest uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. UStravel.nl heeft geen Corona-vouchers meer uitstaan bij klanten). Je vindt hier alle informatie onder de UStravel.nl | Canadatravel.nl Corona-voucher.

Als na een verblijf in het buitenland een quarantaineverplichting bij terugkeer in Nederland geldt, ligt dit in de persoonlijke risicosfeer, want de uitvoer van de reisovereenkomst wordt hierdoor niet belemmerd en komt niet in gedrang. Deze quarantaineverplichting bij terugkeer in Nederland is dan ook geen reden tot kosteloze annulering door de reiziger. Op dit moment is er geen quarantaineverplichting.

Bron: ANVR.nl

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

Als je Corona krijgt kort voor vertrek dan mag je niet reizen. De meeste reis- annuleringsverzekeringen beschouwen dit als een geldige reden voor het annuleren en je kan dan je annuleringskosten indienen. Check dit wel vooraf bij je verzekeringmaatschappij. Als je ter plaatse Corona oploopt dan moet je in quarantaine. Je mag pas weer vliegen als je negatief getest bent. Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij voor de extra kosten ter plaatse. Als UStravel.nl | Canadatravel.nl zullen we assistentie verlenen inzake de omboekingen van de lopende reis. Op deze website kun je testlocaties in de USA vinden.

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie" geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 1 april 2021. Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Bijna altijd, echter aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; Vliegtickets voor actieprijzen die gelijk afgegeven en betaald moeten worden en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent. Op je offerte en ook factuur staan de Boek gerust garantie bedragen al vermeld zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Wanneer USA en Canada de grenzen weer openen voor toeristen

Canada is voor internationale toeristen vanaf 7 september weer geopend zijn. De USA is voor internationale toeristen vanaf 8 november 2021 weer geopend. Beide bestemmingen hebben vanaf 16 februari 2022 weer kleurcode groen.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Voor beide landen is de testverplichting vervallen. Voordat je gaat reizen moet een (contact)formulier ingevuld worden voor de vlucht, met in ieder geval een telefoonnummer en emailadres.

*COVID-19-vaccins die momenteel zijn goedgekeurd voor gebruik door de Amerikaanse Food and Drug Administration: Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson (J&J)/Janssen, AstraZeneca, inclusief Covishield, Sinopharm (Beiing) en Sinovac.
Bekijk hier alle inreisvoorwaarden voor de USA.

Canada heeft inmiddels bepaald dat je enkel het land binnen mag wanneer je tenminste 14 dagen ( voor het Janssen vaccin geldt 28 dagen)voorafgaand, volledig gevaccineerd bent met een door Canada goedgekeurd vaccins (wij gebruiken dezelfde vaccins in Europa) en je moet al je informatie uploaden in de ArriveCAN app, de Canadese versie van onze Europese Corona Check app. Een willekeurige check kan plaatsvinden bij aankomst. In quarantaine gaan is enkel verplicht wanneer je bij aankomst toch positief test.
Bekijk hier alle inreisvoorwaarden voor Canada.

In de meeste gevallen hoef je geen mondkapje meer te dragen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het CDC. Alleen in het openbaar vervoer en ziekenhuizen is een mondkapje na vaccinatie nog wel verplicht. Er kan in winkels om verzocht worden, en dragen is een eigen keuze in dat geval.

Conform ANVR voorwaarden dien je altijd zelf zorg te dragen voor de juiste verplichte vaccinaties. Als je nog geen vaccinatie heb gehad is dat dus geen reden om kosteloos de reis te mogen annuleren. Wij verwijzen je hierin naar de soepele Boek Gerust Garantie mogelijkheden van UStravel.nl | Canadatravel.nl

Op dit moment zijn er verschillende coronatesten. Eén van de bekendste testen is de PCR-test. Bij deze test wordt er gekeken of er delen van het coronavirus op dat moment in de keel- en/of neusholte zitten. Door middel van een wattenstaafje worden keel- en neusslijm afgenomen en getest in een laboratorium. Verder is er de antigen test. Dit is vergelijkbaar met de meeste thuistesten.

Nee, wanneer je een (verplichte) coronatest moet laten afnemen, alvorens je naar de VS of Canada mag reizen, dan zijn de kosten voor deze test voor jezelf. Dit is geheel je eigen verantwoordelijkheid. Er is wel sprake van dat de overheid voor een beperkte periode deze kosten betaald. Meer informatie over dit onderwerp staat op de website van de rijksoverheid.

Allereerst dient de uitslag negatief te zijn.
Om op vakantie of zakenreis te gaan, heb je misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke je nodig hebt voor jouw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kun je vinden op de website van Buitenlandse Zaken. Hier vind je de informatie voor de VS en hier voor Canada.
Je dient de negatieve uitslag te kunnen aantonen met een (officieel en erkend) document. Dit dient Engelstalig te zijn.
De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de bovenstaande websites van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden.
LET OP: Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het regelen en bij je dragen van de juiste documenten. Het behoort tot jouw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner.

In Nederland zijn verschillende testcentra die coronatesten voor reizigers afnemen.

Wanneer je voor vertrek positief getest bent, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je ook om contact op te nemen met je verzekeraar van je reis- en annuleringsverzekering om met hen de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer je een verzekering via UStravel.nl hebt afgesloten van de Europeesche verzekering, vind je hier alle antwoorden betreft het coronavirus.

Empty
Click + to add content