100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

COVID-19 (Corona) virus informatie

De laatste informatie t.a.v. het Coronavirus

Informatie reizen en het Coronavirus

De USA gaat weer open voor internationale toeristen vanaf 8 november 2021. Canada is vanaf 7 september 2021 al open voor internationale toeristen!

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus, klik hier voor de USA info en hier voor de Canada info en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt: 18/11/2021 -13:00 uur

Algemene vragen & antwoorden Covid-19

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis, bij code oranje doorgaat, je de reis wilt verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt. Je betaalde reissom wordt dan gerestitueerd. Mogelijk worden er dan wel kosten berekend. Dit is afhankelijk van of voor de bestemming USA en Canada ook een inreisverbod van toepassing is.

UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. Reizen naar Canada zijn vanaf 7 september 2021 weer mogelijk. Reizen naar de USA zijn vanaf 8 November 2021 weer toegestaan. Restitutie van de reissom is alleen bij code Rood, of wanneer er een acuut inreisverbod voorde USA en Canada komt

Bekijk de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken. Lees meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika.

De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt en valt dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kun je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. USTravel.nl heeft geen Corona-vouchers meer uitstaan bij klanten). Je vindt hier alle informatie onder de UStravel.nl | Canadatravel.nl Corona-voucher.

Zowel naar de USA als voor Canada zijn reizen weer mogelijk. Alle reizen worden vanaf heden uitgevoerd.

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

Als je Corona krijgt kort voor vertrek dan mag je niet reizen. De meeste reis- annuleringsverzekeringen beschouwen dit als een geldige reden voor het annuleren en je kan dan je annuleringskosten indienen. Check dit wel vooraf bij je verzekeringmaatschappij. Als je ter plaatse Corona oploopt dan moet je in quarantaine. Je mag pas weer vliegen als je negatief getest bent. Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij voor de extra kosten ter plaatse. Op deze website kun je testlocaties in de USA vinden: https://www.hhs.gov/coronavirus/community-based-testing-sites/index.html

Nee, dat is er niet meer. Vanaf 7 september 2021 zijn de inreisbeperkingen voor toeristische reizen vanuit Nederland naar Canada opgeheven. Klik hier voor de informatie over het COVID-19 virus en de acties van de Canadese overheid. Bekijk de actuele ontwikkelingen op de website van de Canada Border Services Agency.

Ja, je geboekte vakantie voor 2021 kun je, rekening houdende met de Boek Gerust Garantiebepalingen, omzetten naar 2022. Als je dit wilt, neem dan contact met ons op.

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie" geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 1 april 2021. Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Bijna altijd, echter aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; Vliegtickets voor actieprijzen die gelijk afgegeven en betaald moeten worden en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent.

Wanneer USA en Canada de grenzen weer openen voor toeristen

Canada is voor internationale toeristen vanaf 7 september weer geopend zijn. De USA is voor internationale toeristen vanaf 8 november 2021 weer geopend.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Ongeacht je reden en je wilt toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende (lage) kosten te annuleren. De hoogte van deze kosten krijg je in je offerte al door zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Als voorwaarde voor de USA geldt (voor zover nu bekend) dat (volwassen) reizigers volledig gevaccineerd* dienen te zijn én in het bezit zijn van een negatieve PCR-test welke niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Voor kinderen van 2 t/m 17 jaar geldt dat zij in het bezig zijn van een negatieve PCR-test welke niet ouder is dan 3 dagen. Er gaat geen quarantaine plicht gelden. Voordat je gaat reizen moet een (contact)formulier ingevuld worden voor de vlucht, met in ieder geval een telefoonnummer en emailadres.

*COVID-19-vaccins die momenteel zijn goedgekeurd voor gebruik door de Amerikaanse Food and Drug Administration: Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson (J&J)/Janssen, AstraZeneca, inclusief Covishield, Sinopharm (Beiing) en Sinovac.

Canada heeft inmiddels bepaald dat je enkel het land binnen mag wanneer je tenminste 14 dagen ( voor het Janssen vaccin geldt 28 dagen)voorafgaand, volledig gevaccineerd bent met een door Canada goedgekeurd vaccins (wij gebruiken dezelfde vaccins in Europa) en je moet al je informatie uploaden in de ArriveCAN app, de Canadese versie van onze Europese Corona Check app. Een willekeurige check kan plaatsvinden bij aankomst, dus voorlopig is ook het hebben van een quarantaineplan een voorwaarde, maar het in quarantaine gaan is enkel verplicht wanneer je bij aankomst toch positief test. Voor zowel de USA als Canada geldt het herstelbewijs niet als een vaccinatie. Dit wijkt af van Europa waar dit wel geldt.

Op 14 mei jl. heeft President Biden aangekondigd dat Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn tegen corona, in de meeste gevallen geen afstand meer hoeven te houden en geen mondkapje meer hoeven te dragen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het CDC. Alleen in drukke binnenruimtes, overheidsgebouwen en het openbaar vervoer is een mondkapje na vaccinatie nog wel verplicht. Het gaat dan bijvoorbeeld om bussen, vliegtuigen, ziekenhuizen e.d. Door het toenemend aantal besmettingen wordt er soms ook weer in winkels e.d. verzocht een mondkapje op te doen.

Conform ANVR voorwaarden dien je altijd zelf zorg te dragen voor de juiste verplichte vaccinaties. Als je nog geen vaccinatie heb gehad is dat dus geen reden om kosteloos de reis te mogen annuleren. Wij verwijzen je hierin naar de soepele Boek Gerust Garantie mogelijkheden van UStravel.nl | Canadatravel.nl

Op dit moment zijn er verschillende coronatesten. Eén van de bekendste testen is de PCR-test. Bij deze test wordt er gekeken of er delen van het coronavirus op dat moment in de keel- en/of neusholte zitten. Door middel van een wattenstaafje worden keel- en neusslijm afgenomen en getest in een laboratorium.

Nee, wanneer je een (verplichte) coronatest moet laten afnemen, alvorens je naar de VS of Canada mag reizen, dan zijn de kosten voor deze test voor jezelf. Dit is geheel je eigen verantwoordelijkheid. Er is wel sprake van dat de overheid voor een beperkte periode deze kosten betaald. Meer informatie over dit onderwerp staat op de website van de rijksoverheid.

Allereerst dient de uitslag negatief te zijn.
Om op vakantie of zakenreis te gaan, heb je misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke je nodig hebt voor jouw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kun je vinden op de website van Buitenlandse Zaken. Hier vind je de informatie voor de VS en hier voor Canada.
Je dient de negatieve uitslag te kunnen aantonen met een (officieel en erkend) document. Dit dient Engelstalig te zijn.
De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de bovenstaande websites van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden.
LET OP: Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het regelen en bij je dragen van de juiste documenten. Het behoort tot jouw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner.

In Nederland zijn verschillende testcentra die coronatesten voor reizigers afnemen. Eén hiervan is Coronatest2Travel welke door het RIVM/RKI en de ANVR gevalideerd is. Laat nu een test afnemen bij deze ANVR Official test partner.