100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

COVID-19 (Corona) virus informatie

De laatste informatie t.a.v. het Coronavirus

Informatie Coronavirus

Canada gaat vanaf 7 september 2021 weer open voor internationale toeristen! Bekijk hier de laatste informatie.

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt: 27/07/2021 -13:30 uur

Algemene vragen & antwoorden Covid-19

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op. De reis kan geen doorgang vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt. Je betaalde reissom wordt dan gerestitueerd.

UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft alle reizen met vertrek tot met vertrek eind augustus 2021 geannuleerd. Bekijk voor reizen met vertrek later in 2021 hieronder je mogelijkheden.

Bekijk de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken. Lees meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika. Update 24 juni 2021: De Nederlandse overheid heeft het reisadvies 'geel' voor de Verenigde Staten afgegeven. Update 13 juli 2021: De Nederlandse overheid heeft ook voor Canada het reisadvies 'geel' afgegeven. De grenzen voor internationaal toerisme zijn echter nog gesloten.
Update 20 juli 2021: Vanaf 7 september zijn internationale toeristen weer welkom in Canada! Uiteraard als de vooruitzichten t.a.v. corona gunstig blijven, zoals nu het geval is. Voorwaarden zijn dat je tenminste 14 dagen volledig gevaccineerd bent en je je reisinformatie in de ArriveCAN app gezet hebt. Bekijk alle voorwaarden hier.

De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt en valt dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kun je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. Je vindt hier alle informatie onder de UStravel.nl | Canadatravel.nl Corona-voucher.

Wij gaan uit van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR reisvoorwaarden. Is voor je bestemming 1 maand voor je vertrekdatum van je geboekte reis bij UStravel.nl | Canadatravel.nl het reisadvies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog "oranje", alleen noodzakelijke reizen toegestaan, dan overleggen we met je of we de reis gaan omzetten naar een andere datum of dat wij de reis gaan annuleren. Belangrijk; de restantbetaling voor je geboekte reis met vertrek in de maanden augustus t/m september 2021 hoeft pas 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien je bestemming naar "geel" gaat bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen gewoon toegestaan, en de grenzen weer geopend zijn, dan zal je geboekte reis niet door UStravel.nl | Canadatravel.nl geannuleerd worden. De standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl | Canadatravel.nl boekingsvoorwaarden, inclusief de Boek Gerust Garantie bepalingen zijn dan van toepassing. Belangrijk: Voorwaarden zoals het hebben van de benodigde vaccinaties of het hebben van een negatieve PCR-test valt onder de verantwoording van de reiziger en is geen reden voor UStravel.nl | Canadatravel.nl om je reis kosteloos te annuleren.

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

Overheden van staten in de USA doen dit wel vaker, ze kunnen dan snel geld krijgen van de centrale overheid om maatregelen te kunnen nemen. Het is dus vooral een administratieve maatregel met een andere betekenis zoals wij die in Nederland kennen.

De Canadese overheid heeft, in navolging van de Amerikaanse overheid een inreisverbod ingesteld voor de Schengen landen waaronder Nederland. Klik hier voor de informatie over het COVID-19 virus en de acties van de Canadese overheid. Deze periode eindigt per 7 september 2021. De Canadese overheid zal de duur van het inreisverbod steeds bijstellen op basis van de verdere ontwikkelingen. Bekijk hier de meest actuele ontwikkelingen van de Canada Border Services Agency.

Ja, je geboekte vakantie voor 2021 kun je, rekening houdende met de Boek Gerust Garantiebepalingen, omzetten naar 2022. Als je dit wilt, neem dan contact met ons op.

Dan kan uiteraard ook. Hieronder kort de procedure hiervoor, heb je vragen, of wil je dit graag overleggen, bel +024 677 87 50 of mail ons.

1) We zetten je boeking en de al gedane betaling over naar je nieuwe reisdatum in 2021. Hiervoor worden eenmalig omboekingskosten a € 50,00 berekend.
2) Het oude reisschema komt te vervallen en we zetten dit om naar het nieuwe reisschema 2021.
3) Wij sturen je het nieuwe reisschema en factuur/bevestiging van je aangepaste reservering.
4) Mocht het aan de orde zijn; Meerkosten als gevolg van deze omboeking, bijv. omboekingskosten van lokale leveranciers, berekenen wij uiteraard door. Minderkosten als gevolg van deze omboeking, worden in mindering gebracht. Als je tickets al afgegeven zijn komen hiervoor ook extra omboekingskosten bij.
5) Op deze reis blijven gewoon de standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl/Canadatravel.nl aanvullende voorwaarden van toepassing. De aanpassingen van het reisschema of datum naar 2021 vallen hier binnen.
6) Belangrijk; je aanbetaling blijft vallen onder de dekking van het SGR.

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie" geïntroduceerd. Heeft je bestemming code geel, er zijn veiligheidsrisico's en je wilt hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren. Meer informatie hierover vind je op deze pagina. UStravel.nl | Canadatravel.nl houdt voor nu een periode van 3 maanden aan tussen oranje advies van de overheid, vertrekdatum en acceptatiedatum.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Heeft je bestemming van 6 weken voor vertrek code geel, er zijn veiligheidsrisico's, en je wil hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 1 april 2021. Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Bijna altijd, echter aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; Vliegtickets voor actieprijzen die gelijk afgegeven en betaald moeten worden en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent.

Wanneer Amerika en Canada de grenzen weer openen voor toeristen

Op het moment dat de grenzen tussen Nederland en de VS & Canada weer geopend zijn en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op geel of groen staat, is het reizen naar deze landen weer mogelijk. Canada heeft aangekondigd dat de grenzen voor internationale toeristen vanaf 7 september weer geopend zijn. De verwachting is dat de USA pas medio augustus met verdere informatie hierover komt.

UStravel.nl | Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Heeft je bestemming van 6 weken voor vertrek code geel, er zijn veiligheidsrisico's, en je wil hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

De vereisten om de VS in te reizen zijn op dit moment nog niet definitief bepaald. Echter naar alle waarschijnlijkheid wordt het verplicht om een vaccinatiebewijs te hebben. Mogelijk dat een PCR-test vooraf toereikend is. Canada heeft inmiddels bepaald dat je enkel het land binnen mag wanneer je tenminste 14 dagen voorafgaand, volledig gevaccineerd bent met een door Canada goedgekeurd vaccin (wij gebruiken dezelfde vaccins in Europa) en je moet al je informatie uploaden in de ArriveCAN app, de Canadese versie van onze Europese Corona Check app. Een willekeurige check kan plaatsvinden bij aankomst, dus voorlopig is ook het hebben van een quarantaineplan een voorwaarde, maar het in quarantaine gaan is enkel verplicht wanneer je bij aankomst toch positief test.

Op 14 mei jl. heeft President Biden aangekondigd dat Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn tegen corona, in de meeste gevallen geen afstand meer hoeven te houden en geen mondkapje meer hoeven te dragen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het CDC. Alleen in drukke binnenruimtes is een mondkapje na vaccinatie nog wel verplicht. Het gaat dan bijvoorbeeld om bussen, vliegtuigen en ziekenhuizen.

Als de bestemming door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op geel of groen gezet wordt dan is reizen naar die bestemming mogelijk. Conform ANVR voorwaarden dien je altijd zelf zorg te dragen voor de juiste verplichte vaccinaties. Als je nog geen vaccinatie heb gehad is dat dus geen reden om kosteloos de reis te mogen annuleren. Wij verwijzen je hierin naar de soepele Boek Gerust Garantie mogelijkheden van UStravel.nl | Canadatravel.nl

Op dit moment zijn er verschillende coronatesten. Eén van de bekendste testen is de PCR-test. Bij deze test wordt er gekeken of er delen van het coronavirus op dat moment in de keel- en/of neusholte zitten. Door middel van een wattenstaafje worden keel- en neusslijm afgenomen en getest in een laboratorium.

Nee, wanneer je een (verplichte) coronatest moet laten afnemen, alvorens je naar de VS of Canada mag reizen, dan zijn de kosten voor deze test voor jezelf. Dit is geheel je eigen verantwoordelijkheid. Er is wel sprake van dat de overheid voor een beperkte periode deze kosten betaald. Meer informatie over dit onderwerp staat op de website van de rijksoverheid.

Allereerst dient de uitslag negatief te zijn.
Om op vakantie of zakenreis te gaan, heb je misschien een negatieve corona testuitslag nodig. Óf en welke je nodig hebt voor jouw bestemming en binnen welk tijdsbestek (x-aantal uur voor vertrek of aankomst) kun je vinden op de website van Buitenlandse Zaken. Hier vind je de informatie voor de VS en hier voor Canada.
Je dient de negatieve uitslag te kunnen aantonen met een (officieel en erkend) document. Dit dient Engelstalig te zijn.
De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed de bovenstaande websites van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden.
LET OP: Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het regelen en bij je dragen van de juiste documenten. Het behoort tot jouw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner.

In Nederland zijn verschillende testcentra die coronatesten voor reizigers afnemen. Eén hiervan is Coronatest2Travel welke door het RIVM/RKI en de ANVR gevalideerd is. Laat nu een test afnemen bij deze ANVR Official test partner.