100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

COVID-19 (Corona) virus informatie

De laatste informatie t.a.v. het Coronavirus

Informatie Coronavirus

In deze FAQ vind je onze laatste informatie t.a.v. het Coronavirus en onze aangepaste boekings- en annuleringsvoorwaarden hieromtrent. In dit Q en A overzicht hebben we de meest gestelde vragen opgenomen over de ontwikkelingen inzake het COVID-19 (Corona) virus. Dit overzicht wordt steeds bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt: 19/03/2021 - 14:00 uur

Algemene vragen & antwoorden Covid-19

Indien binnen deze periode je vertrek voor een reis naar de USA zou plaatsvinden, dan nemen wij contact met je op. De reis kan geen doorgang vinden. We bespreken dan gezamenlijk of je deze reis wilt verzetten naar een latere datum of dat de reis geannuleerd wordt. Je betaalde reissom wordt dan gerestitueerd.

UStravel.nl hanteert als ANVR lid de ANVR voorwaarden. UStravel.nl/Canadatravel.nl heeft alle reizen met vertrek tot met vertrek 31 maart 2021 geannuleerd. Voor Reizen met vertrek later in 2021 zie hieronder.

Bekijk hier de meest recente informatie voor de reisadviezen afgegeven door de Nederlandse overheid op de website van Buitenlandse Zaken. Lees hier meer informatie over 't Coronavirus vanuit het CDC Amerika. Update 17 december 2021, de Nederlandse overheid heeft alle bestemmingen wereldwijd op code oranje gezet tot half maart 2021.

De betaling van je reis die je hebt gedaan wordt omgezet in een voucher. Hiermee behoud je de waarde van wat je al betaald hebt en valt dit ook onder de SGR dekking. Dit bedrag kun je dan binnen een jaar na datum van uitgifte inwisselen bij het boeken van je nieuwe reis. De terugreisdatum moet uiterlijk 31 december 2021 hebben plaatsgevonden. Je vindt hier alle informatie onder de UStravel.nl/Canadatravel.nl Corona-voucher.

Wij gaan uit van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ANVR reisvoorwaarden. Is voor je bestemming 1 maand voor je vertrekdatum van je geboekte reis bij UStravel.nl/Canadatravel.nl het reisadvies bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken nog "oranje", alleen noodzakelijke reizen toegestaan, dan overleggen we met je of we de reis gaan omzetten naar een andere datum of dat we wij de reis gaan annuleren. Belangrijk; De restantbetaling voor je geboekte reis met vertrek in de maanden april tot/met met juni 2021 hoeft pas 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien je bestemming naar "geel" gaat bij Ministerie van Buitenlandse Zaken, reizen gewoon toegestaan, dan zal je geboekte reis niet door UStravel.nl/Canadatravel.nl geannuleerd worden. De standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl/Canadatravel.nl boekingsvoorwaarden, inclusief de Boek Gerust Garantie bepalingen zijn dan van toepassing.

Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn, hangt af van het type verzekering wat je hebt afgesloten. In de meeste gevallen echter zijn deze kosten niet te verhalen op je annuleringsverzekering.

Overheden van staten in de USA doen dit wel vaker, ze kunnen dan snel geld krijgen van de centrale overheid om maatregelen te kunnen nemen. Het is dus vooral een administratieve maatregel met een andere betekenis zoals wij die in Nederland kennen.

De Canadese overheid heeft, in navolging van de Amerikaanse overheid een inreisverbod ingesteld voor de Schengen landen waaronder Nederland. Klik hier voor de informatie over het COVID-19 virus en de acties van de Canadese overheid. Deze periode loopt door voorlopig door tot 21 april 2021. De Canadese overheid zal de duur van het inreisverbod steeds bijstellen op basis van de verdere ontwikkelingen. Bekijk hier de meest actuele ontwikkelingen van de Canada Border Services Agency.

Ja, je geboekte vakantie voor 2021 kun je, rekening houdende met de Boek Gerust Garantiebepalingen, omzetten naar 2022. Als je dit wilt, neem dan contact met ons op.

Dan kan uiteraard ook. Hieronder kort de procedure hiervoor, heb je vragen, of wil je dit graag overleggen, bel +024 677 87 50 of mail ons.

1) We zetten je boeking en de al gedane betaling over naar je nieuwe reisdatum in 2021. Hiervoor worden eenmalig omboekingskosten a € 50,00 berekend.
2) Het oude reisschema komt te vervallen en we zetten dit om naar het nieuwe reisschema 2021.
3) Wij sturen je het nieuwe reisschema en factuur/bevestiging van je aangepaste reservering.
4) Mocht het aan de orde zijn; Meerkosten als gevolg van deze omboeking, bijv. omboekingskosten van lokale leveranciers, berekenen wij uiteraard door. Minderkosten als gevolg van deze omboeking, worden in mindering gebracht. Als je tickets al afgegeven zijn komen hiervoor ook extra omboekingskosten bij.
5) Op deze reis blijven gewoon de standaard ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende UStravel.nl/Canadatravel.nl aanvullende voorwaarden van toepassing. De aanpassingen van het reisschema of datum naar 2021 vallen hier binnen.
6) Belangrijk; je aanbetaling blijft vallen onder de dekking van het SGR.

Empty
Click + to add content

Ik wil wel boeken, maar toch ook nog makkelijk kunnen annuleren

UStravel.nl/Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie" geïntroduceerd. Heeft je bestemming code geel, er zijn veiligheidsrisico's en je wilt hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk om tot uiterlijk 6 weken voor vertrek tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren. Meer informatie hierover vind je op deze pagina. UStravel.nl/Canadatravel.nl houdt voor nu een periode van 3 maanden aan tussen oranje advies van de overheid, vertrekdatum en acceptatiedatum.

UStravel.nl/Canadatravel.nl heeft de "Boek Gerust Garantie " geïntroduceerd. Heeft je bestemming van 6 weken voor vertrek code geel, er zijn veiligheidsrisico's, en je wil hierdoor toch niet meer op vakantie? Dan is het mogelijk tegen van te voren bekende lage kosten te annuleren. Meer informatie hierover vind je op onze deze pagina.

Dit geldt voor alle nieuwe boekingen, gemaakt vanaf 5 maart 2020 met een aanvang van de reis na 1 april 2021. Er is geen einddatum voor de Boek Gerust Garantie.

Bijna altijd, echter aan sommige onderdelen zitten soms onvermijdbare annuleringskosten vast. Denk aan; Vliegtickets voor actieprijzen die gelijk geprint en betaald moeten worden en campers voor éénrichtingsverhuur. Onze reserveringsafdeling neemt dit vooraf met je door zodat je hier zelf ook een keuze in kan maken en vooraf precies weet waar je aan toe bent.