100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Glacier National Park

Eén van de laatste gebieden waar de grizzlybeer gespot kan worden

Glacier National Park

Glacier National Park is een prachtig ongerept natuurgebied met gletsjers, ruige bergpieken, veel meren, watervallen en bossen. Er zijn veel dieren in het park te vinden zoals bevers, otters, berggeiten, schapen en elanden. Maar Glacier National Park is ook één van de laatste parken van Amerika waar grizzlyberen voorkomen.

Glacier National Park ligt in Montana en het park grenst aan het Canadese Waterton Lakes National Park. Vanuit Amerika kun je via twee ingangen het park in: de West Entrance en de Saint Mary Entrance. Je kunt ervoor kiezen om in het park met een van de antieke rode bussen mee te gaan en zo het park te ontdekken (deze tours zijn niet kosteloos). Hierbij heb je de keuze uit zeven verschillende routes, van 3 uur of een route die de hele dag duurt.

Maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit trekken en in de zomermaanden de Going-to-the-Sun-Road rijden en dan één van de vele wandelpaden te bewandelen. Het park heeft een aantal leuke en populaire trails. Een erg bekende plek om te wandelen is op de Many Glacier. Hier heb je op korte afstand geweldig mooie vergezichten op besneeuwde bergtoppen, heldere meren en de ruige bergen. Dit gebied is ook populair omdat hier de meeste grizzly’s worden gespot. Houdt dan ook de waarschuwingen van rangers goed in de gaten!

Heb je niet genoeg tijd voor lange wandelingen, stop dan bij verschillende viewpoints terwijl je de Going-to-the-Sun-Road rijdt. Dit is de enige weg die door het hart van Glacier National Park gaat. Let wel op dat deze weg alleen in de zomer geopend is van ongeveer eind juni tot begin oktober en dat je hier niet met voertuigen langer dan 21 ft en breder dan 8 ft mag rijden. Wanneer je Glacier National Park bezoekt begin dan als het kan in het oosten van het park. Hier lopen de prairies en wetlands langzaam over naar de bergen. Een eerste stop is bij zonsopkomst bij Rising Sun, ook een erg mooie plek om te kamperen. Iets verder bij St. Mary Lake kun je een mooie korte wandeling maken naar de voet van de St. Mary Falls. Wanneer je verder de bergen in gaat kom je langs de Jackson Glacier Overlook: vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de gletsjer. Wanneer je verder doorrijdt richting het westen rijd je over de Logan Pass, het hoogste punt van de Going-to-the-Sun-Road. Hier is wederom een Visitor Center te vinden waar je meer informatie kunt vinden over het park en verschillende wandelroutes. Verder richting het westen heb je een mooi uitzicht op de Bird Woman Falls. Bij de westelijke ingang heb je het grootste meer van Glacier National Park; Lake McDonald. Stop hier in de avond en kijk naar de adembenemende zonsondergang.

Quick facts

  • De enige weg die het Glacier National Park doorkruist is alleen geopend in de zomer
  • Er zijn 31 gletsjers in Glacier National Park
  • De Going-to-the-Sun-Road is 'slechts' 80-kilometer lang
Elanden
Going To The Sun Road
Iceberg Lake
Glacier National Park
Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Glacier National Park

Rijd de Going-to-the-Sun-Road

Wat ons betreft het mooiste om te doen wanneer je veel wilt zien van Glacier National Park, is het rijden van de Going-to-the-Sun-Road. Dit is namelijk de enige weg die door het hart van het park loopt en waarbij je verschillende viewpoints kunt bekijken en trails kunt bewandelen.

Bekijk de zonsopkomst bij Rising Sun

Bij de start van de rit over de Going-to-the-Sun-Road, bekijk dan eerst de schitterende zonsopkomst bij Rising Sun. In dit plaatsje kun je nog wat inkopen doen voordat je de weg op gaat. Ook kun je hier kamperen en de shuttlebus pakken. Je mag namelijk niet met grote voertuigen het park in.

Bezoek St. Mary Lake

Het op één na grootste meer van Glacier National Park ligt in het oosten van het park. Je kunt hier geweldig kajakken of een boottocht maken. Vanuit hier kun je ook een korte wandeling maken langs de prachtige St Mary Falls.

Logan Pass

Dit is het hoogste punt van de Going-to-the-Sun-Road. Hier zit ook het Logan Pass Visitor Center. In de drukke zomermaanden moet je zorgen dat je hier vroeg bent wanneer je vanuit hier wilt gaan wandelen. Het kan erg druk zijn op de parkeerplaats hier.

Spot twee van de zo'n tweehonderd watervallen

Rondom St. Mary Lake heb je prachtige watervallen, maar verder in het park, in het westelijke gedeelte heb je ook twee pareltjes; de Weeping Wall& Bird Woman Falls. De Weeping Wall heeft zijn naam te danken aan het water dat uit de groene rots lijkt te huilen. In de zomermaanden groeien er ook prachtig gekleurde bloemen bij deze waterval. De Bird Woman Falls is één van de hoogste watervallen in Glacier National Park. Deze kun je vanaf een grote afstand van de weg bekijken. In de vroege zomer is deze waterval op z’n mooist!

Bekijk de zonsondergang bij Lake McDonald

Aan het eind van de dag alle indrukken verwerken kan het best aan de oever van Lake McDonald, terwijl je geniet van de mooie zonsondergang.

Ga de hele dag op pad met een historische bus

In Glacier National Park rijden verschillende historische rode bussen rond. Deze geven tours van 3 uur, halve dagen tot een hele dag. Ze stoppen bij verschillende hotels, lodges en campings in en rondom het park. Gedurende de dag word je meegenomen en wordt er van alles verteld over het ontstaan van het park, de prachtige natuur en de dieren die er leven.

Meer tips in Glacier National Park

Reizen met Glacier National Park

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American Northwest Adventure   

Autorondreis

17 dagen / 16 nachten

Ontdek 'The Great American West'
One-way van Denver naar Seattle
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone en Glacier National Park
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €659 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord West Amerika