100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Portland

Portland is een bijzondere stad met vele gezichten. Zo zijn er dwars door de stad diverse parken en tuinen aangelegd, is de zee dichtbij en kunnen de besneeuwde toppen van de nabijgelegen bergen vanuit iedere plek in de stad gezien worden. Daarnaast worden er het hele jaar door vele festivals georganiseerd, zijn er tal van musea te bezoeken en staat de stad bekend om haar vooruitstrevendheid!

Parken en tuinen
Een van de mooiste Japanse tuinen, buiten Japan gelegen, bevindt zich net buiten het centrum van Portland. De authentieke tuin kent een groot verschil in hoogte en biedt een geweldig uitzicht op Mount Hoods.

Festivals en musea
In juli wordt jaarlijks onder andere het 4-daagse brouwersfestival georganiseerd in de stad. Meer dan 80 soorten bier worden er dan geschonken in het Waterfront Park. Ook wanneer je een muziek- en theaterliefhebber bent zijn er legio concerten of voorstellingen die je kunt bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Portland Opera waar vele musicals worden opgevoerd.

Winkelen
Van maart tot september wordt iedere zaterdag en zondag de grootste markt van het land gehouden in het oude centrum van de stad. Hier vind je allerlei zaken, uiteenlopend van zelfgemaakte, traditionele waren tot hippe spullen. Gelegen aan de overkant van de Willamette River vind je het de grootste shoppingmall van Portland, Lloyd Center genaamd. Hier bevinden zich meer dan 200 winkels!

Outdoor Adventure
Doordat de stad midden in de natuur ligt, kunnen in en rondom de stad vele outdoor activiteiten worden ondernomen. Van raften op de Clackamas River tot een stevige wandeling in het Tualatin River National Wildlife Refuge. Je kunt zelfs het gehele jaar skiën in het Cascade gebied rondom Mount Hood!

Portland Oregon
Portland uitzicht
Portland by night
Foodtruck

Alles over Portland


  • Weer
  • Vakantiebibliotheek
PORTLAND weer

Wil je meer informatie over Portland? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Noord-West Amerika Vakantiebibliotheek

Reizen met Portland

Pacific Northwest Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten  

Ontdek de noordwest kust van Amerika
Inclusief Seattle, San Francisco en Portland
Inclusief Olympic NP, Redwood NP en Napa Valley
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €669 per persoon   

Bekijk deze rondreis

River Wild

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Ontdek het ruige noordwesten van Amerika
Inclusief de bruisende steden Seattle en Portland
Inclusief het indrukwekkende Mt. Hood, Olympic NP en Crater Lake
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in Noord West Amerika