100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Mesa Verde National Park

Ontdek de leefwijze van de oorspronkelijke bewoners van Colorado

Mesa Verde National Park

Mesa Verde National Park is misschien wel één van de weinige nationale parken in de Verenigde Staten, waar het niet alleen maar draait om de mooie natuur, maar vooral om cultuur en historie. In Mesa Verde National Park leer je meer over de Amerikaanse geschiedenis en haar vroegere bewoners. Het Mesa Verde National Park beschermt zo'n 4000 archeologische vindplaatsen. In Mesa Verde zijn er ruim 600 grotwoningen van de Anasazi, waarvan je er ook een aantal van dichtbij kunt bekijken. Deze grotwoningen werden zo’n 1700 jaar geleden bewoond door Indianen. Zij woonden verspreid over vijf verschillende nederzettingen welke nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Wat erg de moeite waard is tijdens je bezoek aan Mesa Verde NP, is een rondleiding naar deze oude grotwoningen maken. Let wel op dat dit vooraf gereserveerd moet worden bij het Visitor Center. Je mag de meeste oude woningen namelijk alleen met een ranger bezoeken. Naast het reserveren van een rondleiding kun je in het bezoekerscentrum natuurlijk ook veel informatie vinden over dit nationale park. Ook is hier een tentoonstelling van oude Indiaanse kunst en sieraden te bewonderen.

Behalve dat Mesa Verde, wat groene tafel betekent, een rijkdom aan cultuurschatten heeft, is er ook een enorme verscheidenheid aan wilde dieren te zien; zoals herten, elanden, grijze vossen, zwarte beren en bergleeuwen. Mesa Verde ligt precies in een overgangsgebied tussen de Rocky Mountains en de Colorado woestijn waardoor het groene plateau (waar de naam vandaan komt), prachtig over de woestijn uittorent. Ook natuurliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen bij Mesa Verde National Park.

Quick facts

  • Mesa Verde betekent ‘groene tafel’ vanwege het groene plateau waarop het park is gelegen

  • Ruim 1700 jaar geleden woonden hier de oorspronkelijke bewoners van de VS

  • Mesa Verde National Park is het enige nationale park waarin het voornamelijk draait om cultuur en historie


Cliff Dwelling Cave
Cliff Palace View
Cliff Palace Viewpoint
Cliff Palace
Grotwoningen
Ingang
Nature
View
Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Mesa Verde National Park

Spruce Tree House Overlook

Dit is misschien wel het eerste wat je ziet in Mesa Verde National Park, de Spruce Tree House Overlook. Eén van de best bewaarde grotwoningen in het park. Deze kun je het best bewonderen vanaf het Chapin Mesa Archeological Museum.

Rijd de Mesa Top Loop Road

Rijd met je eigen huurauto de 10 kilometer lange Mesa Top Loop Road en kom langs verschillende prachtige viewpoints. Deze viewpoints zijn allemaal goed te bereiken met en kort wandelpad.

Stop bij de Square Tower House Overlook

Wanneer je de Mesa Top Loop Road rijdt, stop dan zeker even bij de Square Tower House Overlook. Vanaf hier heb je een geweldig mooi uitzicht op oude grotwoningen en zoals de naam al zegt een vierkante toren.

Bekijk Cliff Palace vanaf Sun Point View

Vanaf de Mesa Top Loop Road heb je spectaculaire vergezichten over de verschillende grotwoningen in Mesa Verde National Park. Bij Sun Point View heb je mooi zicht op Cliff Palace, één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Mesa Verde.

Sun Temple

Vanaf hier heb je wederom een mooi uitzicht op Cliff Palace. Maar je kunt bij de Sun Temple ook de ruïnes van de Sun Temple bekijken. Er wordt gezegd dat de Indianen vroeger hier hun ceremonies en vieringen hielden.

Ga op ontdekking in Cliff Palace

Je kunt het natuurlijk vanaf een afstand bekijken, maar je kunt Cliff Palace ook bezoeken. Dit dien je wel vooraf bij het Visitor Center te reserveren, want Cliff Palace is alleen met een ranger te bezoeken. Een rondleiding van +/- een uur brengt je via smalle paden en ladders naar de populairste bezienswaardigheid in Mesa Verde National Park.

Cliff Palace Loop Road

Een andere route die je kunt rijden in Mesa Verde NP is de Cliff Palace Loop Road. Vanaf hier heb je een aantal mooie viewpoints zoals de Cliff Palace Overlook of uitzicht op Balcony House.

Bekijk Balcony House vanaf de Soda Canyon Overlook Trail

Een wandelpad van ongeveer 2 kilometer brengt je naar een adembenemend uitzicht op Balcony House. Een 40-tal grotwoningen die niet vanaf de weg te zien zijn.

Meer tips in Mesa Verde National Park

Reizen met Mesa Verde National Park

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Vanaf €960 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Rockies en Midden Amerika