100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Santa Monica

De badplaats waar veel inwoners van Los Angeles heen gaan is Santa Monica. De lange boulevard nodigt uit tot gezien worden. Het is dan ook druk met wandelaars, joggers, skaters en fietsers. Op de klassieke pier, gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, zijn vele oude attracties, maar ook (vis)restaurants en verschillende bars. Het strand van Santa Monica wordt vaak voor filmopnames gebruikt. Dus wie weet spot je wel beroemdheden!

Board Walk Fietspad
Fietsen in Santa Monica
Pier
Pier
Santa Monica
Strand en Pier

Excursies in Los Angeles

Alles over Santa Monica


  • Weer
  • Vakantiebibliotheek
SANTA MONICA weer

Wil je meer informatie over Californië? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Los Angeles

Rodeo Drive

Gehuld in exclusieve winkels, vol met glimmers en praal. Neem een kijkje in de duurste straat van Hollywood, gelegen in Beverly Hills.

Venice Beach

Los Angeles heeft een over de topcultuur. Hier vind je Muscle Beach, waar straatmuzikanten, artiesten en andere hun kunsten laten zien. Huur een fiets en bekijk de prachtige muurschilderingen.

De stranden van Zuid-Californië

Wat ons betreft de mooiste plekjes van Los Angeles. In en rondom LA vind je verschillende stranden waar je volop van kunt genieten. Ga eens naar Manhattan Beach, Redonda Beach of Hermosa Beach.

Neem een kijkje op Queen Mary

Dit majestueuze schip heeft na jarenlange Trans-Atlantische dienst een permanente plaats gekregen in de haven van Los Angeles. Breng een bezoek en waan jezelf terug in de tijd aan boord van dit prachtige schip met al haar pracht en praal van vroegere tijden.

Bezoek het Sunset Tower Hotel

Het perfecte voorbeeld van Art-Deco design. Het zwembad van dit hotel is te zien in onder andere de film “The Italian Job”. Op de voorgevel zie je naast, de ‘klassieke’ Adam en Eva, ook luchtballonnen en vliegtuigen.

Doe een drankje in de Skybar van het Mondrian Hotel

De ‘Skybar’ van dit hotel heeft een prachtig uitzicht en wordt vaak bezocht door de sterren.

Bezoek Olvera Street, El Pueblo de Los Angeles in Downtown Los Angeles

Dit is de plek waar Los Angeles is ontstaan in 1781. Er staan 27 mooie oude gebouwen in Mexicaanse stijl (onder andere Union Station) en je kunt er het oudste huis van Los Angeles bezoeken. Ervaar de gezelligheid van de drukke binnenstad met straat entertainment zoals Mariachis en folklore Azteekse dansers en danseressen.

Rijd langs luxe villa's in Beverly Hills

De wijk waar de jetset en de filmsterren wonen. Hier vind je de meest prachtige villa’s en als je geluk hebt loop je misschien wel een celebrity tegen het lijf. Ook het winkelparadijs van deze wijk, ‘Rodeo Drive’, is een bezoek waard. Wie weet ziet je er nog een beroemdheid winkelen!

Hollywood 'Walk of Fame'

Loop over de bekendste straat van LA, tussen Hollywood Boulevard en Vine Street. Hier vind je meer dan 2500 sterren in het trottoir waarin de namen van beroemdheden en fictieve filmfiguren gegraveerd zijn. Op de boulevard bevindt zich ook het ‘Chinese Theatre’. Voor het gebouw vind je hand- en voetafdrukken van beroemdheden van 1927 tot heden in het steen.

Bezoek de Warner Bros Studios

Dit is, op de derde plaats, de oudste filmstudio van Amerika. Het is sinds 1912 continu in gebruik geweest. Tours achter de schermen zijn dagelijks beschikbaar waarmee je dicht bij de echte film straten, sets en podia kunt komen waar veel bekende films zijn opgenomen. Ook kom je bij het Warner Bros. Museum dat een rijke collectie aan filmgeschiedenis huisvest.

Een dagje Universal Studios

Beleef de magie van de filmindustrie. In Universal Studios® beleef je de film zelf. Geniet van de stuntshows, musicals, actieshows en leef mee met films zoals King Kong, Earthquake, Back to the Future en nog veel meer. Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan direct naast het park ‘Universal City Walk’ een leuke straat vol met winkels, restaurants en een bioscoopcomplex met het bekende Hard Rock Café.

Een dagje Disneyland

“The happiest place on earth”. Disneyland houdt het voorrecht om te zijn ontworpen, gebouwd, geopend en gerund door Walt Disney zelf. Sinds de opening, 17 Juli 1955, heeft het park al bijna 19 miljoen toeristen over de gehele wereld gehad. Later werden er replica’s gebouwd in Orlando, Parijs en Tokio. Disneyland is een pretpark waar jong en oud zich kunnen vermaken. Begin de dag op Main Street USA waar je een prachtig uitzicht hebt op Assepoesters kasteel.

Meer tips in Los Angeles

Reizen met Santa Monica

California's Best

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek al het moois van Californië
Inclusief Yosemite NP, Sequoia NP en de Highway 1  langs de kust
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €795 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Route 66

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Doorkruis Amerika via ‘The Mother Road’
Reis van Chicago naar Los Angeles
Inclusief St. Louis, de Grand Canyon en Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €649 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen