100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Big Bend National Park

Het best bewaarde geheim van de USA

Big Bend National Park

Big Bend is qua omvang één van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten, maar ook één van de minst bezochte. Dit is te wijten aan de afgelegen plek waar Big Bend National Park zich bevindt. Het park is vernoemd naar de grote bocht in de rivier Rio Grande die door het park stroomt. Je vindt Big Bend National Park in het zuidwesten van de staat Texas en het park vormt daar via de rivier de Rio Grande de grens met Mexico. Ondanks de afgelegen locatie, is een bezoek aan dit park meer dan de moeite waard vanwege de vele mogelijkheden die het park biedt op het gebied van natuur.

Voor zowel avonturiers als natuurliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden. Het Big Bend National Park heeft het grootste aantal reptielen van alle parken in Amerika, maar liefst 57! Daarnaast zijn er 157 vlindersoorten te vinden, waarvan sommigen alleen in dit nationale park voorkomen. Op en rondom de Rio Grande kunnen verschillende tochten, onder begeleiding van een gids, gemaakt worden. Omdat de rivier op veel plaatsen de Amerikaans-Mexicaanse grens doorkruist, zul je tijdens een tocht op het water ook enkele malen op Mexicaans ‘grondgebied’ zijn! Ook zijn er tal van wegen aangelegd langs de mooiste plekken van het park, waar je met de auto langs kunt rijden. Verder staat Big Bend National Park bekend om de vele wandelpaden door woestijngebied, bergen en langs rivieren. Tijdens zulke tochten kun je ook tal van diersoorten tegenkomen die nergens anders in de Verenigde Staten te vinden zijn.

In de omgeving van het Big Bend National Park liggen de steden Alpine, Fort Davis en Marfa, die veel geschiedenis en prachtig natuurschoon bieden. Zo kun je hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals; het Mystery Lights Viewing Center, Chinati Foundation, Fort Davis National Historic Site, McDonald Observatory en Chihuahuan Desert Visitor Center.

Quick facts

  • Big Bend National Park is één van de grootste Nationale parken in de VS
  • Het park grenst voor een groot deel aan Mexico en vormt daarmee de grens tussen de VS en Mexico
  • Het park is vernoemd naar de 'Big Bend' in de Rio Grade rivier
  • Big Bend National Park is één van de beste plekken om sterren te kijken
Chisos Mountains
Entree
Kanoën Rio Grande Rivier
Langford Hot Springs
Window Point
Rio Grande Overlook
Rio Grande Rivier
Rio Grande
Road
View
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Big Bend National Park

Bezoek het hart van Big Bend National Park; de Chisos Mountains

De Chisos Mountains vormen samen het hart van Big Bend National Park. Het is de enige bergketen die zich volledig in één nationaal park bevindt. Door het park loopt een verharde weg van ongeveer 7 mijl lang. Daarnaast zijn er ook wandelpaden met verschillende wandelroutes te vinden.

Maak een rit over de Ross Maxwell Scenic Drive

Dit is de meest interessante en verharde toeristische route in het Big Bend National Park. De Ross Maxwell Scenis Drive is 50 kilometer lang en loopt onder andere langs het Chicos gebergte op. Op diverse plekken zijn uitkijkpunten te vinden waarbij je een adembenemend uitzicht hebt op het park.

Vaar door de Santa Elena Canyon

Santa Elena Canyon is een van de bekendste natuurlijke kenmerken in het Big Bend National Park. De kloof is ongeveer 13 kilometer lang en 450 meter diep. Santa Elana Canyon is eveneens het eindpunt van de Ross Maxwell Scenis Drive. De beste manier om deze kloof te bezichtigen is per kano.

Relax in de Langford Hot Springs

Via een gemakkelijke wandeling van ongeveer 1 mijl loop je richting de Langford Hot Springs. Een warmwaterbron waar het water het hele jaar door een temperatuur heeft van 40 graden Celsius. Wil je een duik nemen, houd er dan rekening mee dat er geen omkleedfaciliteiten zijn! Let op dat het ook erg druk kan zijn, het meest rustig is het vroeg in de ochtend.

Ga sterrenkijken in Big Bend National Park

Omdat het park zo afgelegen ligt is er weinig lichtvervuiling. Dit maakt Big Bend National Park de perfecte plek om sterren te kijken. De Melkweg kun je in Big Bend net voor zonsopkomst zien.

Bekijk zonsondergang bij 'the Window'

Een korte wandeling van 20 minuten brengt je naar een prachtig viewpoint; ‘The Window’. Dit is een uitsnede in het Chisos gebergte en dit geeft een mooie V-vormige doorkijk in het Big Bend National Park.

Bezichtig de Boquillas Canyon

Als je het over de langste en diepste kloof in het Big Bend National Park hebt, heb je het over Boquillas Canyon. De Boquillas Canyon is ruim 2.000 meter diep, dat is iets dieper dan de bekende Grand Canyon.

Rio Grande Rivier

Rio Grande River is een fascinerende rivier, vol geschiedenis die grenst tussen Mexico en de Verenigde Staten. Je kunt perfect raften, kanoën en suppen op de Rio Grande rivier. En het kan dus goed zijn, als je de rivier opgaat, dat je je een aantal keer op Mexicaanse grond bevindt.

Waterpoelen

Ontdek verschillende waterpoelen tijdens een wandeling over de Ernst Tinaja Trail. Een korte wandeling van +/- 3 kilometer leidt je langs wilde bloemen, een mooie kloof en waterpoelen waar het gehele jaar water in staat.

Meer tips in Big Bend National Park

Reizen met Big Bend National Park

Lone Star Roundup

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in de ‘Lone Star State’
Ervaar hoe het is als echte cowboy op de Wildcatter Ranch
Inclusief Forth Worth Stockyards, Big Bend NP en Austin
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €729 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in de Zuidelijke Staten van Amerika