100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Dallas

"Big things happens here"

Dallas

Dallas, TX, ligt in het gebied “Prairies and Lakes”. Het is een stad met verschillende culturen, religies en leefstijlen. Deze invloeden zie je terug in het straatbeeld van Dallas. Kunst, muziek, eten, historische monumenten en straatbeeld maken deze stad uniek in zijn soort. Ook met de vele mogelijkheden in festivals, evenementen en recreatieve attracties biedt Dallas genoeg om te ontdekken.

Dallas vormt samen met Forth Worth een metropool. De stad ligt te midden van een aantal meren en is een zeer moderne stad. In het Old City Park vind je nog gerestaureerde gebouwen uit de 19e eeuw. In het deel Arlington vind je het pretpark Six Flags, met een fantastisch grote achtbaan en een Looney Tunes Land. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de verschillende interessante musea, zoals het Dallas Holocaust Museum en Meadow Museum.

De slogan van Dallas – “Big Things Happen Here” – omschrijft precies de dynamiek van een stad die gebouwd is op de pioniersgeest en grote dromen van weleer en nog steeds de sfeer ademt dat alles mogelijk is. De stad maakt een heuse renaissance door. Met investeringen van meer dan USD 20 miljard in verschillende projecten in de stad wordt er hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van de rijke diversiteit van de stad.

In Dallas vind je het grootste stedelijke kunstdistrict van de Verenigde Staten, een ruim aanbod van luxe accommodaties, de beste winkels in het zuidwesten, uitstekende restaurants en vijftien verschillende uitgaansdistricten die elke een heel eigen speciale sfeer hebben. Kortom, voor ieder wat wils!

Quick facts

  • De eerste 7-Eleven, een wereldbekende supermarkt, is gestart in Dallas
  • Veel reizen in Texas starten in Dallas/Fort Worth
  • Dallas is de toegangspoort tot het Wilde Westen in Texas
  • Amerika's eerste winkelcentrum werd in Dallas geopend
City View
City
Mountains
Reunion Tower
Road
Skyline at Night
Skyline
Texas Star
Sixth Floor Museum

Excursies in Dallas

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Dallas

Ontdek de culturele kant van Dallas

Dallas is een stad met verschillende culturen, religies en leefstijlen. Deze invloeden zie je terug in het straatbeeld van Dallas. Kunst, muziek, eten, historische monumenten en straatbeeld maken deze stad uniek in zijn soort. Met veel mogelijkheden in festivals, evenementen en recreatieve attracties biedt Dallas genoeg om te ontdekken!

Bezoek het Old City Park

In het Old City Park zijn de mooiste verzamelingen aan gerestaureerde gebouwen te vinden uit de 19e eeuw. Deze gebouwen liggen in het Dallas Heritage Village. Wandel over het terrein en ontdek hoe het leven meer dan 100 jaar geleden was voor de oorspronkelijke inwoners van Texas.

Neem een kijkje in Cathedral Santuario de Guadalupe

Deze ruim 100 jaar oude kathedraal is prachtig en biedt een oase aan rust in deze hectische stad. Probeer te plannen dat je een mis kan bijwonen. Een bijzondere belevenis. Deze kathedraal is in schoonheid vergelijkbaar met menig kerk in Europa. Een bezoek aan Dallas zonder een bezoek aan de Cathedral Santuario de Guadalupe is dan ook niet compleet!

Breng een bezoek aan Fort Worth

Fort Worth, de stad van de “Cowboys and Culture”. Breng een bezoek aan het Fort Worth Stockyards Historic District, en beleef het Texas van honderd jaar geleden. Regelmatig worden hier grote evenementen en rodeo shows gehouden. Niet te missen in Fort Worth is de Stockyards. Hier kun je de Texaanse keuken proberen, authentieke Texaanse souvenirs kopen en verschillende gebieden zien die nog uit het oude Texas komen. Tweemaal per dag is er een vee-optocht te zien, waar je de rijders van Fort Worth Herd kunt ontmoeten.

Meadows Museum

Het Meadows Museum, die als bijnaam de "Prado on the Prairie" heeft, is een kunstmuseum. In dit museum is van de grootste meest uitgebreide collecties Spaanse kunst te vinden. De collecties bestaan uit 12 eeuwen lang werk van de kustenaars Dali, Goya, Miro, Murillo, Picasso, Ribera en Velazuqez.

Dallas Holocaust Museum

Het Dallas Holocaust and Human Rights Museum is museum dat volledig gaat over de geschiedenis van de Holocaust en de groei van mensenrechten.

Bekijk de stad op grote hoogte vanuit Reunion Tower

Op het observatiedeck van de Reunion Tower heb je vanaf 143 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw bestaat uit 50 verdiepingen en kenmerkt de skyline van Dallas met een lichtgevende bal als top.

Meer tips in Dallas

Reizen met Dallas

Lone Star Roundup

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in de ‘Lone Star State’
Ervaar hoe het is als echte cowboy op de Wildcatter Ranch
Inclusief Forth Worth Stockyards, Big Bend NP en Austin
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €729 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in de Zuidelijke Staten van Amerika