100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Scenic Northeast

Het prachtige noordoosten van de USA | 10-daagse busrondreis

Scenic Northeast

Het prachtige noordoosten van de USA | 10-daagse busrondreis

Bezoek de mooiste bestemmingen van het noordoosten van de USA. Deze tour gaat van de schittering van New York naar Boston. Reis door Massachusetts en de golvende heuvels in het noorden van New York naar de inspirerende grootheid van de Niagara Falls en de ultramoderne stad Toronto. Reis door het schilderachtige landschap van Pennsylvania en het land van de Amish naar de hoofdstad der natie. De beroemde monumenten en musea in Washington D.C. completeren dit beeld van het noordoosten.

Leuk aan deze reis...

Inclusief New York, Washington D.C. en Philadelphia
Ga de Canadese grens over naar Torotno
Bezoek de Niagara Falls en Amish Country
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €1039 per persoon   


Dag-tot-dag programma


Dag 1

Amerika reizen

Vrijdag: Aankomst in New York

Welkom in 'the Big Apple'

Welkom in de wereldberoemde Big Apple! New York City is de ultieme cosmopolitische stad ter wereld; je vind hier in Manhattan Chinatown en Little Italy, het traditioneel Joodse Lower East Side, het meer artistieke SoHo, TriBeCa en de East en West Villages. Natuurlijk vind je hier ook de gevierde architectuur van het zakengedeelte van Manhattan, welke met haar wolkenkrabbers zorgen voor een onvergetelijk beeld. Vanavond kun je wellicht een bezoek brengen aan Times Square, genoemd naar de New York Times; een bruisende, door neon verlichte buurt in het hart van het Theater District. Hier vind je megagrote winkels en themarestaurants voor iedere smaak en elk budget.

Dag 2

Amerika reizen

Zaterdag: New York

Een hele dag in New York City

Bezoek de meest bekende buurten, attracties en interessante plekken van de stad en hoor alle smeuïge details, verteld door een echte New Yorker. De tour is ontwikkeld om je beter bekend te maken met deze bruisende metropool, zodat je de stad later op je gemak zelf kunt bezoeken.

Optionele excursies:

Eenmaal op weg in NY, overweeg dan eens om een fietstour door Central Park te doen. Of maak een boottocht in de haven van New York en zie New York's beroemdste vrouw van dichtbij, "Lady Liberty", de vertegenwoordiger van vrijheid in de wereld. Beleef een once-in-a-lifetime sensatie met een helikoptervlucht over deze prachtige stad. Bezoek Radio City Music Hall, de thuisbasis van de wereldberoemde Radio City Rockettes; Rockefeller Center, de meest populaire bestemming van New York. Kijk een Broadway show, koop een dagticket bij de Times Square Booth voor de helft van de prijs! De opties zijn eindeloos!

Dag 3

Amerika reizen

Zondag: New York - Boston

Noordwaarts: Boston here we come!

Vandaag begint de busreis met een vertrek noordwaarts richting Boston, één van de oudste steden van Amerika. Aangezien de stad direct beïnvloed werd door de Britse kroon, was Boston de natuurlijke geboorteplaats voor de oppositie, welke resulteerde in de Revolutie. Daarom vind je hier veel met zorg bewaarde historische plaatsen. De stad Cambridge, welke onderdeel is van de metropool Boston, is het thuis van één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van het land, waaronder ook Harvard. Je krijgt een rondleiding door deze historische stad per bus. Sommige hoogtepunten van de rondleiding zijn Boston Commons, Beacon Hill, de Cheers bar, de botanische tuinen, Newbury Street en Copley Square. Gelijk na de rondleiding heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Wellicht wil je een wandeling maken over de Freedom Trail; één van Amerika’s eerste historische wandeltours, welke bezoekers langs 16 historische plaatsen leidt en zo verhaalt over tweeënhalve eeuw belangrijke Amerikaanse geschiedenis vertelt.

Dag 4

Amerika reizen

Maandag: Boston - Niagara Falls

De wereldberoemde watervallen

Vandaag gaat de busreis verder naar het westen door Massachusetts, waar we een korte stop maken in het thuis van vele kunstenaars; Stockbridge. Wanneer we verder rijden door de golvende heuvels in het noorden van de staat New York, komen we in het waterrijke gebied van de Finger Lakes, bekend om haar vele wijngaarden. In deze streek stoppen we in Geneva, een klein schilderachtig plaatsje aan de oevers van het Seneca meer, de grootste van de vijf Finger Lakes. Als we verder gaan richting de Canadese grens, komen we bij Niagara Falls, één van de meest adembenemende wonderen der natuur. De stad Niagara zelf biedt genoeg plezier en entertainment.

Dag 5

Amerika reizen

Dinsdag: Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls

Hippe stad aan het water!

In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan Toronto, deze ultramoderne stad, welke beroemde gebouwen kent zoals het Skydome Stadion -welke beschouwt wordt als een wonder van architectuur-, en de CN Tower, het symbool van de stad. Deze zendmast is 553 meter hoog endaarmee de hoogste zendmast ter wereld. Binnenin vind je tal van attracties en tentoonstellingen, welke bereikt kunnen worden via de glazen lift, met welke u binnen een minuut op het observatiedek bent. De tour eindigt bij het bekende Eaton Centre, met zijn ontelbare restaurants, cafeetjes en winkels, gelegen aan het water in het centrum van de stad. Hier kun je op eigen gelegenheid genieten van een lunch terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Halverwege de middag gaan we terug naar Niagara en haar indrukwekkende watervallen.

Optionele excursie:

We raden aan om een Hornblower Niagara Falls boottocht te doen. Deze boot brengt je naar de voet van de watervallen, passeert de Rock of Ages en brengt je recht onder de Horseshoe Falls waar het water met een enorme kracht neerkomt in de rivier. Er is ook gelegenheid om deel te nemen aan een optionele helikoptervlucht over de watervallen. Gelijk na het opstijgen zie je de watervallen en de Whirlpool Rapids, waar de rivier een draai van 90 graden maakt. Even verderop bereik je de Amerikaanse watervallen en zie je ze recht naar beneden vallen. Goat Island in het midden scheidt de twee watervallen. Het uitzicht wanneer je over de rand vliegt en het geluid van het donderende water maken dit tot een onvergetelijke ervaring! ’s Avonds kun je als optionele excursie deelnemen aan het diner in de Skylon Tower. Gelegen in het hart van de Niagara Falls, is de Skylon Tower een bezienswaardigheid op zich. Het biedt bezoekers een uitzicht van 360 graden; op een heldere dag kun je zelfs Toronto zien liggen! Geniet van een heerlijke maaltijd, terwijl je uitziet over het geweldige spektakel van de verlichte watervallen.

Dag 6

Amerika reizen

Woensdag: Niagara Falls - Amish Country - Lancaster

Ga terug in de tijd bij de Amish

Vandaag, nadat we de grens weer overgestoken zijn, gaan we zuidwaarts door Pennsylvania. We maken een stop in Lewisburg waar je eventueel kunt lunchen in lokaal restaurant. Wanneer we onze reis voortzetten, komen we door het gebied van de Amish. Dit is een populaire bestemming, vooral door de bewoners van dit gebied, de Amish of Pennsylvania Dutch. Zij zijn afstammelingen van de Duitsers welke in de 18e en 19e eeuw zijn geemigreerd op zoek naar vrijheid van religie en die werden aangetrokken door de rijke grond en het milde klimaat in dit deel van de VS. De Amish waren uitstekende boeren; onderweg zullen we een stop maken bij een lokale fruitkraam en kun je een kijkje nemen in het leven van de Amish. Je kunt eventueel hier hun producten kopen.

Dag 7

Amerika reizen

Donderdag: Lancaster - Gettysburg - Baltimore - Wasington DC

Op naar de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika

Vanuit Lancaster vertrekken we naar het historische Gettysburg. In 1863 vond hier de meeste bloedige strijd plaats tijdens de Civil War. Binnen 3 dagen vielen er 51.000 slachtoffers.Hierna gaan we door naar Baltimore voor een lunch. Aan het eind van de middag komen we aan in de hoofdstad van het land, Washington D.C. Ongeveer 20 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks deze stad.

Dag 8

Amerika reizen

Vrijdag: Washington DC

Struin de hele dag rond in Washingtond D.C.

Washington D.C. heeft ontelbare monumenten en attracties. Geniet van een rondleiding door deze populaire stad. Hoogtepunten omvatten onder andere het Witte Huis, het Capitool, het Lincoln Memorial, het herdenkingsmonument voor de Vietnamveteranen en de militaire begraafplaats Arlington. Voor de rest van de dag kun je de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Het is vrij simpel om je weg te vinden in de stad, zodat je veel musea en attracties kunt bezoeken, van welke de meeste trouwens gratis zijn. Vergeet vooral de Library of Congress niet, het is ’s lands oudste culturele overheidsinstituut en de grootste bibliotheek van de wereld. Eveneens bijzonder is de National Cathedral, één van de zes grootste kathedralen ter wereld. Ook kun je een bezoek brengen aan het Air & Space Museum of het meest bezochte museum, het Smitsonian.

Dag 9

Amerika reizen

Zaterdag: Washington, DC - Philadelphia - New York

Een dag in Philadelphia

Op de laatste dag van deze busreis maken we een stop in Philadelphia. “The City of Brotherly Love”. Philadelphia was één van de meest invloedrijke steden ten tijde van de Amerikaanse Revolutie en de voormalige hoofdstad van het land. Bezoek hier het National Historic Park waar verschillende plekken die te maken hadden met de Amerikaanse Revolutie, bewaard zijn gebleven. Dit 180.000 m2 grote park omvat bijna het hele historische centrum. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Independence Hall, bekend als de plek waar de onafhankelijkheidsverklaring van Thomas Jefferson werd gemaakt en aangenomen werd op 4 juli, 1776 en het Liberty Bell Pavilion, waar je de enorme klok vindt. Verder vind je het Independence Visitor Center en het National Constitution Center in Philadelphia, samen met tientallen andere historische gebouwen en educatieve centra. We gaan aan het eind van de dag weer verder naar New York, waar je in de avond zult arriveren. Je bent deze avond vrij om van New York te gaan genieten.

Dag 10

Amerika reizen

Zondag: New York - Naar huis

Het einde van de busrondreis...

Transfer naar de luchthaven op eigen gelegenheid. Het is ook mogelijk om deze reis te verlengen met bijvoorbeeld extra nachten in New York op eigen gelegenheid, of om door te reizen naar een andere bestemming in Amerika of Canada. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

LEES MEER

Minimize
  • Expand/Collapse
Belangrijk

5x per jaar gegarandeerd vertrek
Standaard hotels: 3-sterren hotels
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Busrondreis met Nederlandssprekende reisleiding 
Deelnemende kinderen dienen minimaal 8 jaar oud te zijn  
Een creditcard is benodigd voor het inchecken bij hotels. Hierop wordt borg geblokt en additionele kosten (bijv. roomservice) worden hierop verrekend. 

Inclusief

9 hotelovernachtingen        
9x ontbijt        
Nederlands sprekende reisleiding gedurende de reis        
Vervoer per touringcar         
Halve dag New York City tour        
Sightseeing in Boston, Niagara Falls, Toronto, Gettysburg, Washington DC, Philadelphia

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
Overige maaltijden en drankjes     
Persoonlijke uitgaven
Optionele excursies 
Transfers bij aankomst en vertrek 
Fooien (Houd rekening met $2-3 pp per dag voor de chauffeur en $3-5 pp per dag voor de gids)

Wil je deze busrondreis verlengen?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra nachten toe aan het begin of einde van de reis, of maak vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de aangeboden hotels voor deze rondreis. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Optionele excursies ter plaatse

Tijdens de reis kunnen onderstaande excursies worden geboekt bij de reisleiding. Een minimum aantal deelnemers is benodigd om de excursie door te kunnen laten gaan. Prijzen zijn onder voorbehoud.

  • Helicopter Flight over Niagara Falls , approximately $110
  • Hornblower Mist Tour & Dinner in Skylon Tower, approximately $76
  • Washington Evening Illumination Tour, approximately $39
  • Amish Experience Tour & Dinner, approximately $58 

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze busrondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Deze reis wordt uitgevoerd door onze lokaal agent waar we al vele jaren mee samenwerken. - Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

De busrondreis is niet aan te passen, het is een vast programma. uiteraard kun je wel nachten vooraf of achteraf toevoegen aan de reis. Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten is het vervoer en de hotelovernachtingen met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien en eventuele excursies. Voor de fooien moet je in elk geval rekening houden met: $2-3 per persoon, per dag voor de chauffeur en $3-5 per persoon, per dag voor de gids.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Ter plaatse bij het inchecken kun je altijd vragen om een upgrade.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Hotels vragen om een creditcard en houden borg in voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Vertrekdata & prijzen in 2021

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1299 €1124
€1040
€1989
€594

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1299 €1124
€1040
€1989
€594

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1299 €1124
€1040
€1989
€594

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1299 €1124
€1040
€1989
€594

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1299 €1124
€1040
€1989
€594

  • Alle genoemde prijzen zijn in euro's en per persoon, inclusief programma zoals beschreven. 
  • Prijzen zijn exclusief vluchten (deze kunnen apart worden bijgeboekt. Vraag naar onze speciale touroperating tarieven). 
  • Kinderen dienen minimaal 8 jaar oud te zijn om te mogen deelnemen aan een groepsreis.
  • Prijzen zijn exclusief €20 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds


Waarom een busrondreis boeken bij UStravel?

Waarom UStravel?

Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
Eerlijk advies uit eigen ervaring.
Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over busrondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk offerte aanvragen

Maatwerk offerte

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

Best of the East

Busrondreis

18 dagen / 17 nachten  

Al het mooist aan de oostkust van Amerika
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding
Van New York City tot aan Miami Beach
Ontdek de Niagara Falls, Amish Country en de Everglades

Vanaf €1775 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American Impressions

Busrondreis

17 dagen / 16 nachten

Combinatie van noordoost en west Amerika
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding
Ontdek New York, Boston, de Niagara Falls en Washington D.C. in het oosten
Bezoek Los Angeles, San Francisco, Las Vegas én diverse nationale parken in het westen

Vanaf €1995 per persoon   

Bekijk deze rondreis

New York & the West

Busrondreis

17 dagen / 16 nachten  

Start je reis in de indrukwekkende wereldstad New York
Ontdek de meest bekende nationale parken in het westen van Amerika
Geniet van steden zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €1735 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content