100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Olympic National Park

Bergen met gletsjers, stranden en regenwouden

Olympic National Park

Het Olympic National Park bestaat uit regenwouden, bergen en een prachtige kuststrook. Het lijkt wel alsof je drie parken in één park bezoekt! Olympic National Park ligt ten westen van Seattle in de Olympic Mountains op een schiereiland. In het prachtige, voor een deel nog oerbos, wisselen bergen, stranden en regenwouden elkaar af. Er zijn schitterende wandelingen te maken. Maar vergeet geen lange broek aan te trekken. Bij warm weer zijn er namelijk veel muggen!

Vanaf State Highway 101 kun je een rondje rijden over het gehele schiereiland, vanaf deze weg heb je ook verschillende ingangen van het Olympic National Park. Ieder deel van het park heeft een compleet ander landschap. Zo is er een kuststrook van bijna 100 kilometer lang. Je kijkt vanaf hieruit op de ruige Stille Oceaan. Mooie plekken aan de kust zijn Port Angeles, waar je de ferry naar Vancouver Island kunt nemen, of Rialto Beach met prachtige stranden of Kalaloch Beach waar je geweldig vogels kunt spotten.

Ga je wat verder het binnenland in dan kom je in de bergen. De hoogste top in het park is Mount Olympus, welke je kunt beklimmen. Ook zijn er ontelbaar veel natuurlijke meren in Olympic National Park, zoals Lake Crescent, Lake Ozette, Lake Sutherland, Lake Quinault en Lake Pleasant.

Waar Olympic National Park echt om bekend staat zijn de oeroude regenwouden. Zo heb je het Hoh Rain Forest, in het westen van het park op nog geen uur rijden vanuit Forks. Hier kun je prachtige wandelingen maken zoals de Hall of Mosses Trail. Dit is een iconisch wandelpad van iets meer dan een kilometer lang, die je door oud begroeid esdoornbos voert. De bomen zijn hier gedrapeerd met een zachte deken van mos. Een ander mooi gebied is Quinault. Vanuit hier loop je de oude bossen in, door uitgestrekte alpenweiden en langs heldere meren. Vanuit hier heb je adembenemende uitzichten op de ruige bergtoppen van het Olympic National Park.

Raak geïnspireerd door de met ijs bedekte bergtoppen, valleien met bossen, warmwaterbronnen en de ruige Pacific kustlijn en breng bij je reis in het Noordwesten van de VS een bezoek aan het Olympic National Park.

Quick facts

  • Olympic National Park staat bekend om regenwouden, hoge bergtoppen en een prachtige kustlijn
  • In Olympic National Park zijn vele warmwaterbronnen
  • Er zijn meer dan 60 gletsjers in Olympic National Park
  • Je hebt veel mogelijkheden om in het park te overnachten
Elwha Valley
Elwha Valley
Hurricane Ridge
Noord
Quinault Valley
Ruby Beach
Sunset
West
Zeedieren
Sol Duc Valley
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Olympic National Park

Loop tijdens eb langs de kust

Wanneer het eb is, trekt de Stille Oceaan trekt zich terug van de stranden en dit zorgt voor plassen water in de ruige rotsspleten. Hierin kun je dan de prachtig gekleurde zeesterren en andere zeedieren die hier leven ontdekken. De beste tijd van het jaar om deze poelen te verkennen, is tussen maart en september.

Bekijk één van de vele watervallen

Ga bijvoorbeeld naar de Marymere Falls, een simpele wandeling van ongeveer 3 kilometer (heen en terug) brengt je naar deze sprookjesachtige waterval. Of loop naar de Sol Duc Falls, wat ons betreft de mooiste waterval in Olympic National Park.

Ga kajakken op één van de meren in Olympic National Park

Huur een kajak of kano en ga bijvoorbeeld een ochtendje kajakken op Lake Crescent.

Bewonder het regenwoud

Je komt ogen te kort in het Hoh Rain Forest, een oerbos waar je enorme bomen bedekt met een groene laag mos kunt bewonderen. Stop zeker bij het Hoh Rain Forest Visitor Center om meer te weten te komen over de planten en dieren in het gebied, en loop vervolgens een korte trail door het regenwoud.

'Beklim' Hurricane Hill

Voor spectaculaire vergezichten over de bergen in Olympic National Park, en zelfs verder richting Vancouver Island, moet je op Hurricane Hill zijn. Houdt er rekening mee dat er erg veel wind kan staan boven op de berg!

Bekijk de zonsondergang bij Kalaloch

Geniet van een adembenemende zonsondergang tijdens een heerlijk diner bij de Kalaloch Lodge. En als ze zon onder is verzamel je allemaal bij het kampvuur om de verhalen van de dag te delen.

Meer tips in Olympic National Park

Reizen met Olympic National Park

Pacific Northwest Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten  

Ontdek de noordwest kust van Amerika
Inclusief Seattle, San Francisco en Portland
Inclusief Olympic NP, Redwood NP en Napa Valley
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €669 per persoon   

Bekijk deze rondreis

River Wild

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Ontdek het ruige noordwesten van Amerika
Inclusief de bruisende steden Seattle en Portland
Inclusief het indrukwekkende Mt. Hood, Olympic NP en Crater Lake
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord West Amerika