100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Seattle

Legendarische stad met iconische skyline

Seattle

Seattle is een havenstad in de noordwestelijke punt van de Verenigde Staten. Al van veraf kun je Seattle herkennen aan haar iconische skyline. De 184 meter hoge Space Needle is namelijk hét symbool van de stad en steekt overal bovenuit. Seattle is een perfecte bestemming wanneer je een culturele hippe en bruisende stad wilt combineren met een ruige natuurvakantie.

In het noordwesten van de staat Washington vind je oorspronkelijk een stad vanwaar voornamelijk hout werd geëxporteerd, maar tegenwoordig een stad is met vele musea, veel natuur, bijzondere architectuur en cultuur. Ontdek bij Pioneer Square het bruisende hart van de Seattle. Dit is ook de plek waar oorspronkelijk de stad is gesticht. Rondom Pioneer Square vind je vele gezellige cafés, restaurants winkels, maar ook enkele historische gebouwen met een prachtige architectuur. Of loop door de Waterfront Area, een havenwijk die vele boeiende havengezichten biedt en een gezellige pier heeft met winkels, restaurants en barretjes.

Nog meer historie vind je bij Pike Place Market, één van de oudste boerenmarkten in de Verenigde Staten. Schreeuwende vishandelaars gooien hun vissen van de ene naar de andere kraam en dat is een hilarisch gezicht. Naast de vismarkt, is ook de oude oude landbouwmarkt met vele groente- en fruitsoorten zeker de moeite waard om te bezoeken. De Pike Place Market is een markt waar je uren kunt rondstruinen. Je hebt er verschillende eettentjes en kunt een kop koffie gaan drinken bij ’s Werelds éérste Starbucks!

Een letterlijk hoogtepunt bij je bezoek aan de stad is een kijkje bij het symbool van Seattle; de 184 meter hoge Space Needle. Deze toren met zijn futuristische uitstraling, is wat ons betreft hét kenmerk van Seattle. Oorspronkelijk is de Space Needle gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling. Tegenwoordig kun je hier als bezoeker een hapje eten in het restaurant of genieten van een spectaculair uitzicht over Seattle vanaf het observatie platform.

Op ongeveer 40 kilometer buiten de stad vind je de Boeingfabriek. De nieuwste Boeings 777 en Dreamliners rollen hier van de band en je hebt de mogelijkheid om dit van dichtbij te bekijken. Er worden rondleidingen gegeven waarbij je een kijkje achter de schermen kunt nemen bij deze bekende vliegtuigbouwer. Leer meer over de geschiedenis van de luchtvaart en ontdek hoe wij in de toekomst gaan vliegen.

Buiten Seattle heb je ook geweldige natuurgebieden. De meest bekende is misschien wel Olympic National Park met haar gletsjers, eeuwenoude regenwoud en prachtig ruige kustlijn. Maar ook Mt. Rainier National Park en North Cascades National Park liggen op korte afstand van Seattle.

Kortom, Seattle is een enorm afwisselende bestemming. Iedereen die houdt van een bruisende stad én prachtige natuur moet zeker een rondreis maken in het noordwesten van de VS.

Quick facts

  • The Great Seattle Fire, verwoestte in 1889 een groot deel van de historische binnenstad
  • Een stedentrip Seattle is goed te combineren met een actieve natuurvakantie
  • De eerste Starbucks is gevestigd in Seattle
  • Net als in Amsterdam, vind je in Seattle veel woonboten
By night
Haven
Public Market Center
Skyline Water
Skyline
Space Needle

Excursies in Seattle

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Seattle

Bekijk de stad vanuit de Space Needle

Seattle kun je het beste ontdekken vanaf grote hoogte! Bezoek daarom als eerste de Space Needle. Vanaf het observatiedek heb je een adembenemend uitzicht op de stad. En met een beetje geluk zie je met helder weer ook nog de top van Mt. Rainier!

Struin rond over Pike Place Market

Loop tussen de vers gevangen vis bij alle vishandelaren, of langs kleurrijke groente en fruit over de landbouwmarkt en eet of drink wat in één van de vele eettentjes en barretjes op de markt.

Pak een coffee to-go bij 's Werelds eerste Starbucks

De eerste Starbucks ter wereld vind je in Seattle, bij de Pike Place Market. Loop hier zeker langs en bestel een koffie to-go (wanneer je niet al te lang in de rij hoeft te staan natuurlijk).

Loop langs de Gum Wall

Deze tip is misschien niet voor iedereen weggelegd… In Seattle heb je de beruchte Gum Wall. Zoals de naam al zegt een steegje waarbij de muren compleet volgeplakt zijn met stukjes kauwgom.

Ga een hapje eten op Pioneer Square

Tot voor kort was deze buurt niet zo bruisend als dat het nu (weer) is. Dit is het historische deel van Seattle waar je veel kleine winkeltjes, cafés en restaurantjes kunt vinden. Het is een erg authentieke buurt waar historie centraal staat. Dit is ook te herkennen aan de enorme totempaal in het hart van Pioneer Square.

Doe een Underground Tour

Tijdens de grote brand in het verleden, The Great Seattle Fire, is het grootste gedeelte van het centrum van Seattle afgebrand. Na deze brand in 1889 is de stad opnieuw opgebouwd en is de toenmalige ‘begane grond’ als het ware onder het nieuwe straatniveau komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je nu terug kunt gaan in de tijd en met een Undergrond Tour een rondleiding kunt krijgen in het ‘verleden van Seattle’.

Bezoek de "Boeingfabriek

Benieuwd hoe ze het toestel gebouwd hebben waarmee jij naar de VS bent gevlogen? Leer meer over de bouw van verschillende vliegtuigen, de historie van de luchtvaart en denk mee over de toekomst van het vliegen in de Boeingfabriek, net buiten de stad!

Meer tips in Seattle

Reizen met Seattle

Pacific Northwest Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten  

Ontdek de noordwest kust van Amerika
Inclusief Seattle, San Francisco en Portland
Inclusief Olympic NP, Redwood NP en Napa Valley
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €669 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American Northwest Adventure   

Autorondreis

17 dagen / 16 nachten

Ontdek 'The Great American West'
One-way van Denver naar Seattle
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone en Glacier National Park
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €659 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord West Amerika