100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Denver

"The mile high city"

Denver

Verfijnde verstedelijking en outdoor avontuur zijn woorden die passen bij Denver, Colorado. De stad is in de 19e eeuw ontstaan door de vondst van goud en wordt vandaag de dag nog steeds de stad van de goudzoekers genoemd. Denver was in de vorige eeuw de hoofdstad van het Wilde Westen. Er kwamen hier veel goudgravers om hun voorraden aan te vullen, pioniers kwamen hier uitrusten voordat ze de Rocky Mountains overstaken en missionarissen van alle religies probeerden in de stad aanhangers te vinden. Dit alles is nog steeds terug te vinden in de stad. In Lower downtown Denver, of LoDo zoals de plaatselijke bevolking de wijk noemt, vind je veel gezellige straatjes waar de meeste gebouwen niet meer zijn veranderd sinds de cowboys hier nog waren.

Neem een kijkje in het centrum van de 'Mile High City' met haar groene parken en met bomen omzoomde voetgangersgebieden waar je veel gezellige winkels en restaurants vindt. Denver barst van het groen in haar prachtige parken. In Denver vind je diverse parken met fonteinen en beelden die de stad een aangename sfeer meegeven. Winkelen kun je o.a. in Denver Mall of op Larimer Square, Denver Pavilions en LoDo, maar Denver heeft ook een dierentuin en diverse musea. Er zijn zelfs musea speciaal gebouwd voor kinderen. Ga bijvoorbeeld naar US Mint, het Denver Art Museum en het nieuw geopende Colorado History Museum, dit museum is vooral erg leuk voor gezinnen, maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen.

Ook ligt Denver in de nabijheid van de Rocky Mountains. Op enkele uren rijden van de stad vind je naast veel wintersportbestemmingen, zoals Aspen, Keystone en Breckenridge. Deze plaatsen zijn ook in de zomer erg geliefd vanwege de vele actieve mogelijkheden, zoals mountainbiken, wildwatervaren, wandelen, etc.

Dichtbij Denver is het graf van William Cody, alias Buffalo Bill, waar vele wildwest shows aan gewijd zijn en die de vorige eeuw in de omgeving van Denver vertoefde. Ook op korte afstand van Denver vindt u het plaatsje Golden. Hier heb je vanaf de Lookout Mountain een prachtig vergezicht over Denver.

Maar wat je waarschijnlijk als eerste op zal vallen als je in Denver aankomt, is de grote en moderne luchthaven waar Denver over beschikt.

Quick facts

  • Denver is de hoogstgelegen stad van de VS
  • Alles in Downtown Denver is op loopafstand
  • Denver is één van de zonnigste steden in de VS
  • De stad ligt erg dicht bij de Rocky Mountains
Blue Bird Theater
Coors Field
Denver Beer Company Brewery
Downtown Denver Pavilions
Blue Bear
Downtown
Larimer Square
Night
Red Rocks Park & Amphitheater
Skyline
Union Station
Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Denver

Lunchen op Union Station

Bij aankomst met de trein in Denver kom je aan bij Union Station. Een supergezellige plek met heel veel restaurantjes met lokale producten, de Terminal Bar en de Cooper Lounge. Ga hier zeker een hapje eten!

Red Rocks Park en Amfitheater bezoeken

Bezoek het Red Rocks Park en Amfitheater en bewandel hier de schilderachtige paden tussen oude, gigantische rotsblokken. Wat ook echt supercool is om mee te maken is om een concert bij te wonen in het Red Rocks Park en Amfitheater.

Loop de Denver Beer Trail

Als je in Denver bent, proef dan minimaal één van de 200 ambachtelijke bieren die dagelijks in Denver gebrouwen worden. Je kunt de Denver Beer Trail gebruiken als gids om de weg te vinden naar unieke brouwerijen in the Mile High City.

Winkelen in de 16th Street Mall

Shop till you drop in de 16th Street Mall. Leuke unieke winkeltjes wisselen de grote ketens af.

Bezoek LoDo in de avond

De meest historische wijk in Denver is LoDo, Lower Downtown Denver. Proef in de avond één van de vele creatieve gerechten van chef-koks die met hun restaurants aan Larimer Square zitten. Een supergezellige atmosfeer!

Sportwedstrijd bijwonen bij Coors Field

In hartje Denver heb je Coors Field, een baseball stadion. Dit is het thuisstadion van de Colorado Rockies. Koop een kaartje en maak een keer een echte Amerikaanse honkbalwedstrijd mee.

Bekijk Denver vanaf Lookout Mountain

Vanaf Lookout Mountain heb je een adembenemend uitzicht over Denver, zo kun je deze Mile High City van een afstand bekijken en genieten van alle rust.

Met de Blue Bear op de foto

Misschien wel één van de meest iconische fotopunten in Denver is de Blue Bear bij het Colorado Convention Center. Ga zeker even met ‘m op de foto!

Meer tips in Denver

Reizen met Denver

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Cowboy's & Indians

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten

Ontdek het Wilde Westen van Amerika
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone, Mount Rushmore en Arches
Start- en eindig je reis in Denver, the ‘Mile High City’
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €675 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American Northwest Adventure   

Autorondreis

17 dagen / 16 nachten

Ontdek 'The Great American West'
One-way van Denver naar Seattle
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone en Glacier National Park
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €659 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Rockies en Midden Amerika