100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

New York City


The city that never sleeps

New York City

‘I want to wake up in a city that never sleeps’, een zin uit het lied ‘New York, New York’ van Frank Sinatra, maar het is ook werkelijk een stad die nooit slaapt. Je gaat het zelf ontdekken tijdens een bezoek aan New York City!

Wie kent niet het beroemde Vrijheidsbeeld, de enorme wolkenkrabbers, het gebouw van de Verenigde Naties, Central Park en Broadway met de vele theatershows zoals bijv. The Lion King, Mamma Mia en Chicago. New York dien je zelf te ervaren!

De ongelooflijke mengeling van etnische groepen, van soorten mensen, van lifestyles, plus de variëteit aan architectuur, winkels en musea. Het maakt New York tot een heel speciale plek.

Op zondagen is één van de meest interessante bezigheden (naast het bijwonen van een gospeldienst in Harlem) het rondhangen in Central Park. In Greenwich Village vind je vele winkeltjes, restaurants, diverse uitgaansmogelijkheden en een uitgebreid straatleven.

Qua cultuur zul je in New York ook nooit uitgekeken raken. Wat dacht je van de vele galerijen met moderne kunst in de wijk SoHo, het Gugenheim of het Museum of Natural History waar je o.a. dinosaurussen kunt bekijken. Maar ook qua muziek raak je niet uitgeluisterd. Van klassieke muziek in het Lincoln Center tot de wereldberoemde musicals op Broadway.

Vergeet ook de andere wijken niet! Je zult de meeste tijd doorbrengen in Manhattan, maar een boottochtje met de Staten Island Ferry naar Staten Island is de goedkoopste manier om de prachtige skyline van New York vanaf het water te zien.

Oriënteer je goed voor je naar New York gaat met behulp van een reisgids of goede reisverhalen. Er is nu eenmaal zoveel te zien, dat je tijd te kort zult komen!

Quick facts

  • In New York City worden meer dan 800 talen gesproken
  • Tot 1898 heette NYC, New Amsterdam
  • The Statue of Liberty is door de Franzen geschonken aan de stad
  • Het sneeuwt in New York City 15x meer dan op de Zuidpool

Broadway
Brooklyn Bridge
Central Park Bovenaanzicht
Circle Line
Grand Central Terminal
Rockefeller Center
Sightseeing Tour
Statue of Liberty
Empire State Building

Excursies in New York City

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in New York City

Bezoek het indrukwekkende 9/11 Ground Zero

Ground Zero is het gebied waar voorheen het World Trade Center zich bevond. Door een terroristische aanslag zijn de Twin Towers ingestort op 11 september 2001. Om respect te tonen aan betrokkenen zijn een herdenkingsmomument en museum geopend. Er zijn diverse tours beschikbaar waar je toegang hebt tot het monument, het museum en One World Observatory onder begeleiding van een gids die je voorziet van veel informatie. Je kunt ook deelnemen aan de tour met kinderen.

Wandel of fiets over Brooklyn Bridge

De in 1883 gebouwde brug, was de eerste stalen hangbrug ter wereld. Laat je vooral niet weerhouden door het idee dat je 'maar' een brug gaat bekijken. De brug bestaat uit twee helften: een voor voetgangers en een voor de fietsers. En ja, die fietsers zijn er zeker! We raden je dan ook aan om op jouw gedeelte van het pad te blijven. Het panorama uitzicht over de stad is adembenemend. Je kunt vanaf de brug Manhattan, het Financial District en zelfs het vrijheidsbeeld zien! Tip: als je de brug over bent zie je aan de linkerkant een tunneltje. Als je hier doorheen loopt, loop je de wijk DUMBO binnen. Hier is het Brooklyn Bridge Park, een klein park dat bekend staat als populaire fotospot!

Zoek de rust op in Central Park

Omringd door de high rise van New York, ligt een schitterend park waar je even weg bent van de drukte. Als je hier door het park loopt hoor je het geluid letterlijk naar de achtergrond verdwijnen. Het is logisch dat Central Park een favoriete plek is onder de New Yorkers. Er zijn dan ook veel dingen te doen. Je kunt het park per fiets ontdekken maar ook te voet. In de winter kun je schaatsen en in de zomer kun je skaten, volleyballen of badmintonnen. Ook zijn er diverse eetgelegenheden en terrasjes waar je een drankje kunt doen. Tip: de lantaarnpalen in het park zijn genummerd. Hierdoor weet je waar je bent en vind je gemakkelijk de weg weer terug.

Maak een foto op Times Square

Ben je in New York, dan moet je zeker Times Square bezoeken. Het is het bekendste kruispunt van deze aardbol en ook het populairste plein van New York. Deze iconische plek bevindt zich midden in Manhattan op de kruising tussen Seventh Avenue en Broadway. Jaarlijks trekt het plein ruim 50 miljoen bezoekers. Je vindt hier levensgrote flitsende billboards en grote bekende winkelketens hebben hier een filiaal. Kortom, Times Square is de plek die je niet mag overslaan als je in New York bent!

Ga een hapje eten op de Chelsea Market

De Chelsea Market is een echte aanrader! Dit urban food court is een voormalige koekjesfabriek. In 1990 is het gebouw gerenoveerd en zijn er kantoren en winkeltjes in gekomen. De gemoedelijke sfeer van gezellig eten, kletsen en rondsnuffelen komt je tegemoet zodra je het gebouw binnenloopt! Het is een hippe, gemoedelijke en gezellige markt waar je zaken ziet zoals een boekwinkel, een cup cake winkel maar ook een oesterbar of lobstershops. Een echte plek om je eventjes een New Yorker te voelen!

Ga naar het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld mag je natuurlijk niet overslaan als je in New York City bent. Het 46 meter hoge beeld (93 meter incl. sokkel) weegt 225 ton en is geschonken door Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Natuurlijk heb je vanaf het water ook een perfect uitzicht op de skyline van Manhattan! Tip: combineer een bezichtiging met een boottour langs Ellis Island!

Bezoek Ellis Island

Ellis Island (voorheen Oyster Island) ken je misschien wel van vroeger. Migranten die per boot naar New York kwamen, moesten een medische keuring ondergaan voordat zij toegelaten werden in de Verenigde Staten. Totaal zijn zo'n 12 miljoen immigranten door de poorten van Ellis Island toegelaten. Je kunt het Immigration Museum bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit eiland. Tip: een boottocht langs het Vrijheidsbeeld en Ellis Island geven je een goed beeld van beide highlights. 8. Sta boven op de Empire State Building

Sta boven op de Empire State Building

Een van de bekendste en hoogste (381 meter) wolkenkrabbers van New York, geeft een geweldig uitzicht over de stad en wijde omgeving. Je kunt zowel vanaf de 86e verdieping, als vanaf de 102e verdieping vanaf het observatiedeck de omgeving bekijken. Bij je entreeticket zit een audio-guide inbegrepen die je meer vertelt over het gebouw zelf en de omgeving. Tip: doordat het gebouw pas om 2 uur ’s nachts haar deuren sluit, kun je ook midden in de nacht de compleet verlichte stad bewonderen!

Ga fietsen in New York

New York leent zich uitstekend om per fiets ontdekt te worden. Vooral langs de oevers van de rivieren en door Central Park kun je prima (met de hele familie) fietsen, dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt ervoor kiezen om zelf een fiets te huren en de stad te gaan verkennen, of dit onder begeleiding van een gids te doen. Deze fietstours duren gemiddeld 2 tot 4 uur en brengen je langs de mooiste plaatsen van de stad. Wat dacht je van fietsen over de Brooklyn Bridge met uitzicht over de skyline van NYC? Of een tocht die je langs Ground Zero brengt? Ook worden er avondtochten georganiseerd, wanneer de hele stad prachtig verlicht is. Een combinatie van fietsen en een tocht over de Hudson per watertaxi behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden! Tip: mocht je gaan fietsen in Central Park, de lantaarnpalen zijn zo genummerd dat je de weg niet kwijtraakt en precies weet waar je bent!

Bekijk New York City van boven

Een helikoptervlucht geeft je de kans om alle beroemde bezienswaardigheden van New York te zien vanuit de lucht. Je begint langs de Hudson River en vliegt boven de New York Harbor. Bekijk onder andere het Vrijheidsbeeld, het World Financial District en de nieuwe Freedom Tower maar ook de Brooklyn Bridge, Manhatten Bridge, Central Park en de vele wolkenkrabbers vanuit een ander perspectief dan je gewend bent. Een indrukwekkende ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Stap aan boord van een vliegdekschip: Intrepid Sea, Air and Space Museum

Stap aan boord van het vliegdekschip van de USS Intrepid en bekijk de tentoonstelling waar je meer dan 25 oude vliegtuigen kunt vinden. Het museum ligt aan Pier 86 in rivier de Hudson. Bekijk de vliegtuigen en schepen die het Amerikaanse leger gebruikt heeft en krijg een uitstekende kijk op zee-, lucht- en ruimteinnovatie door de jaren heen! Naast alle vliegtuigen en schepen zijn er ook simulaties. Bestuur je eigen vliegtuig en beleef hoe het is om een gewichtloze piloot te zijn tijdens de G-Force Encounter.

Bewandel de High Line en daarna ale treden van 'The Vessel'

The High Line Park is een park in New York dat boven de straten ligt, op een oud spoor van ‘the highline’. Deze loopt helemaal door tot aan de Hudson Yards waar ook ‘the Vessel’ ligt. Bezoek wanneer je in New York City bent (gratis) dit nieuwe gebouw (of wat ons betreft een kunstwerk!) in de nieuwe Hudson Yards. Het gehele gebouw bestaat volledig uit trappen en heeft de vorm van een dennenappel. Tip: in West Manhattan heb je als tegenhanger van het Highline Park, de Lowline, ’s werelds eerste park onder de grond!

Meer tips in New York City

Reizen met New York City

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

New York - Washington

Treinreis

5 dagen / 4 nachten   

Ontdek de twee populairste steden van het noordoosten!
Inclusief treintickets van Amtrak
Verblijf dichtbij de stations, dus heel centraal
Helemaal op maat aan te passen

Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord Oost Amerika