100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Yellowstone National Park

Een van 's werelds oudste nationale parken

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het oudste nationale park ter wereld en heeft daarmee een voorbeeld gesteld voor andere nationale parken in de VS en de rest van de wereld. De bekendste attractie van Yellowstone National Park is de Old Faithful. Deze beroemde geiser kreeg zijn naam vanwege zijn stiptheid en voorspelbaarheid. Zijn uitbarstingen duren tussen de 1 en 5 minuten en stuwen het water en de stoom op tot wel 87 meter hoogte!

Yellowstone National Park is een erg actief vulkanisch gebied. Doordat de grond erg poreus is wordt alle regen en sneeuw die er jaarlijks valt, snel opgenomen in de grond. Hier wordt het door magma opgewarmd totdat het begint te koken. Door het hele park vinden er hierdoor kleinere en grotere uitbarstingen plaats. De bekendste geiser is de Old Faithful, die zijn naam dankt aan de voorspelbaarheid van uitbarsten. Je zal zien dat dit inderdaad het geval is. Ongeveer elk uur spuit deze geiser een enorme hoeveelheid stoom, tot wel 45 meter hoogte, om vervolgens weer een uur tot rust te komen. Ontdek dit wonderlijke park per auto via de rondweg die langs de meeste bezienswaardigheden loopt. Ook kunt je talloze wandel- en fietstochten maken die je het prachtige park van dichtbij laten meemaken.

Yellowstone National Park heeft het grootste wildreservaat van het land en er leven grote kuddes met buffels. Maar ook grizzlyberen, elanden, bevers en vele vogelsoorten zijn te bewonderen in Yellowstone. In het park vind je een enorm meer en wel 10.000 geisers. Je kunt deze geisers van dichtbij bewonderen, er zijn prachtige wandelroutes aangelegd en over veel geisers zijn bruggen gebouwd. Door de grootte van het park en de afgelegen locatie kun je hier gemakkelijk een aantal dagen spenderen!

In Yellowstone stroomt de gelijknamige rivier en is er een enorm meer te vinden. De naam Yellowstone stamt af van de gele klei die op de oevers van de rivier te vinden is en in het park op vele plaatsen de grond heeft gekenmerkt. Je zult naast de kenmerkende gele kleur in het park nog vele andere kleuren opmerken die veroorzaakt worden door bepaalde bacteriën die hier in de grond zitten. Het Yellowstone Lake, wat midden in het park ligt, is het hoogstgelegen meer van Noord-Amerika en ligt op ruim 2300 meter boven de zeespiegel. Op sommige plaatsen borrelen diep op de bodem gassen omhoog, die de watertemperatuur hoog doen oplopen.

Quick facts

  • Het oudste nationale park van de Verenigde Staten
  • De Old Faithful spuit ongeveer ieder uur het water tot wel 45 meter de lucht in
  • In Yellowstone heb je wel meer dan 10.000 geisers
  • De naam van het park komt van de gele klei die te vinden is aan de oever van de rivier
Grand Prismatic Spring View
Beartooth Scenic Byway
Bizons
Chromatic Spring
Eland
Geisers
Grand Prismatic Spring
Lower Falls
Mammoth Hot Springs
Morning Glory Pool
Sign
Winter
Empty
Click + to add content
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Yellowstone National Park

Zie geisers uitbarsten en loop langs kleurrijke hot springs

DYellowstone is het grootste actieve geiserveld ter wereld en is de thuisbasis van de beroemdste geiser de Old Faithful. Er zijn ook honderden kleurrijke warmwaterbronnen zoals de Grand Prismatic Hot Spring, die groter is dan een voetbalveld!

Bekijk de wilde dieren in hun natuurlijk habitat

In Yellowstone National Park heb je meer wilde dieren dan in bijna heel de VS, maar het is geen dierentuin! Dieren die je kunt spotten in Yellowstone zijn grizzlyberen, grijze wolven, 's werelds grootste kudde wilde bizons, de bold eagle, elanden en meer. Buiten Yellowstone, in het zuiden en noordoosten van het park, kun je ook kuddes wilde paarden zien.

Ga naar de Grand Canyon of the Yellowstone

Tussen de wanden van de Yellowstone rivier heb je 3 verschillende watervallen die je kunt bekijken. De meest bekende en grootste zijn de Lower en Upper Falls, maar hier tussenin vind je de Crystal Falls. Vanaf Artist Point heb je een spectaculair uitzicht op de Lower Falls.

Ga het water op!

Op het Yellowstonemeer kun je heerlijk een dagje kajakken. Ben je op zoek naar wat meer avontuur dan kun je gaan raften op de Yellowstone rivier.

Verblijf minimaal 2 nachten

Om de belangrijkste hoogtepunten van Yellowstone National Park te zien, adviseren wij om minmaal 2 nachten te verblijven. Het park is zo groot, dat je veel met de auto moet bekijken.

Ervaar hoe het is om een cowboy te zijn

Yellowstone National Park ligt midden in ‘cowboy country’, dus trek je cowboylaarzen aan en bezoek een rodeo in één van de plaatsen rondom Yellowstone zoals Cody Een andere manier om Yellowstone te ontdekken is per paard.

Meer tips in Yellowstone National Park

Reizen met Yellowstone National Park

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Cowboy's & Indians

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten

Ontdek het Wilde Westen van Amerika
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone, Mount Rushmore en Arches
Start- en eindig je reis in Denver, the ‘Mile High City’
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €675 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord West Amerika