100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Capitol Reef National Park

Eén van de Mighty Five National Parks in Utah!

Capitol Reef National Park

Het prachtige Capitol Reef National Park bestaat uit twee delen, Cathedral Valley en Waterpocket Fold. Het merendeel van het park is gecreëerd door een 160 kilometer lange bergrug van rotsen, dat uitgehouwen is in levendig gekleurde zandsteenformaties. Stop bij Panorama Point, waar je een fantastisch uitzicht hebt en natuurlijk geweldige foto’s kunt maken. Bij het bezoekerscentrum kun je ook foto’s bekijken en één van de wandeltochten starten, die hier beginnen. Bij het Visitor Center kun je ook heerlijk picknicken, een expositie bezichtigen of boeken en landkaarten kopen.

Capitol Reef National Park is vernoemd naar een lijn van witte koepels en kliffen van Navajo zandsteen, die iets weg hebben van het Capitool in Washington DC. De lijn van koepels en kliffen loopt van de Fremont rivier naar Pleasant Creek, gelegen aan de Waterpocket Fold. Rondom Fremont River vind je ook nog een prachtig begroeid gebied waar je geweldig kunt wandelen.

Een goede manier om het park te ontdekken is om de Scenic Drive te volgen langs alle viewpoints en bezienswaardigheden in Capitol Reef National Park. Een aantal mooie stops en bezienswaardigheden zijn Cathedral Valley, de Hickman Bridge, Cassidy Arch, Grand Wash en Fruita.

In de buurt van Capitol Reef National park vind je ook het Kodachrome Basin State Park. De grote rotspilaren, ook wel ‘chimneys’ genoemd, zijn uniek voor de omgeving. De rotspilaren bestaan uit beige, rode, gele, roze en witte rotsen.

Barn Fruita
Hickman Bridge
Ingang
Scenic Drive
View

Alles over Capitol Reef National Park


  • Weer
  • Vakantiebibliotheek
UTAH weer

Wil je meer informatie over Capitol Reef National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Capitol Reef National Park

Ga op zoek naar de Hickman Bridge

Vanaf de State Route 24, die dwars door het park loopt, kun je een korte wandeling maken naar de Hickman Bridge. Dit is een natuurlijke brug, welke je normaal in Arches NP zult verwachten. Een korte wandeling van 1,4 kilometer brengt je aan de voet van de Hickman Bridge. Zorg wel dat je vroeg of laat op de dag gaat, om de grote drukte te vermijden.

'Beklim' de Cassidy Arch

Een wat pittigere wandeling is de wandeling naar de Cassidy Arch. Een andere natuurlijke brug in Capitol Reef National Park. Loop langs steile rotswanden naar de top van de boog. Durf jij erop te staan en naar beneden te kijken?!

Bekijk de zonsonderang bij Sunset Point

Tijdens de zonsondergang heb je hier een adembenemend panoramisch uitzicht op het Capitol Reef National Park.

Grand Wash

Deze wandeling in het park is één van de populairste. Er is weinig hoogteverschil en is daarmee ook één van de meest gemakkelijke wandelroutes. De route is ongeveer 3,5 kilometer en loopt door een prachtige droge rivierbedding langs indrukwekkende zandstenen rotsen, dus neem de tijd om het landschap in je op te nemen!

Stop in Fruita

Fruita is het hart van Capitol Reef National Park. In het Fruita Historic District leer je meer over het ontstaan van het park, het afwisselende landschap en hoe er vroeger werd geleefd. In Fruita heb je ook prachtige fruitboomgaarden waar je heerlijk in de schaduw kunt picknicken en waar je mag helpen bij het plukken van het fruit (dit mag alleen bij de “U-Pick Fruit” bordjes!).

Bezoek Cathedral Valley

Cathedral Valley is iets minder toegankelijk, omdat je het alleen via een onverharde weg kunt bereiken. Een 4x4 terreinwagen is dus een must! Maar omdat het minder goed te bereiken is, is het ook een stuk rustiger. Je hebt hier geweldige wandel trails.

Meer tips in Capitol Reef National Park

Reizen met Capitol Reef National Park

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Vanaf €960 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Grand American Experiences

Busrondreis

22 dagen / 21 nachten  

Dé ultieme busreis naar Oost en West Amerika
Ontdek wereldsteden zoals New York City, Los Angeles, San Francisco en Toronto
Inclusief Yosemite, Monument Valley, Arches, en de Niagara Falls
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €2379 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen