100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

New Orleans

Het swingende centrum van de Zuidelijke Staten

New Orleans

New Orleans is dé swingende stad van de Zuidelijke Staten van Amerika. De stad is erg trots op het muziekverleden, want de jazz zou hier ontstaan zijn. Het meest bruisende deel van New Orleans is French Quarter. Dit is eveneens de oudste wijk van New Orleans. French Quarter is een prachtige wijk met mooie architectuur, gerestaureerde oude huizen, vele met balustrades en kleurrijke bloementuinen. Bourbon Street is de bekendste straat van dit stadsdeel. Slenter op je gemak door het French Quarter en je zult prachtige hoekjes tegenkomen, lokale muziekcafés, leuke restaurants en wat al niet. Bourbon Street verandert vooral in de avonduren in een kleurrijke straat met gezellige restaurantjes, clubs en bars. Uit elke kroeg hoor je hier gezellige live (jazz)muziek en op straat vind je tal van straatmuzikanten. Bij een bezoek aan New Orleans moet je écht een avond/nacht de sfeer van Bourbon Street proeven en een bezoek brengen aan een jazzcafé.

Naast dat New Orleans bekend staat om de jazzmuziek en de creoolse keuken, staat het ook bekend om haar ligging aan de Mississippi rivier. Het leukst om de stad en de Mississippi te bekijken is op een cruise. Dit kan voor meerdere dagen, maar ook voor een avondje. Je stapt aan boord van een oude stoomboot en gaat terug in de tijd. Onderweg geniet je van jazzmuziek en heerlijk eten!

Vanuit New Orleans kun je ook mooie tochten maken, bijvoorbeeld naar de streek waar de echte oude Cajuns (Frans-Canadese kolonisten) wonen, in de moerassen waar het wemelt van de krokodillen. De Cajun-keuken (met jambalaya, gumbo en blackened redfish) is inmiddels wereldberoemd, en terecht!br>
Je kunt ook langs de Mississippi omhoog rijden, langs prachtige plantagehuizen die zo uit ‘Gone With The Wind’ kunnen komen, naar oude stadjes als Natchez en Vicksburg of per radarboot de Mississippi rivier op, wat al een belevenis op zich is.

Quick facts

  • In New Orleans kun je genieten van de Creoolse keuken
  • Jazzmuziek is ontstaan in New Orleans
  • New Orleans heeft het grootste aantal historische wijken van de VS
  • Hurricane Katrina heeft New Orleans hard getroffen
Streetcars
Andres Jackson
Creole Queen
Cathedral
French Quarter
Canal Streetcar
La Royal Street Rectangle
Oak Valley Plantation
Jakson Square
Skyline
Streetcar
Superdome
Boat
By Night

Excursies in New Orleans

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in New Orleans

French Quarter

New Orleans heeft een prachtige wijk, French Quarter, te bieden. Het is de oudste wijk van New Orleans! In deze wijk vind je gerestaureerde oude huizen, vele met balustrades en kleurrijke bloementuinen. Slenter op je gemak door French Quarter en je zult prachtige hoekjes tegenkomen, lokale muziekcafés en leuke restaurants.

Maak een Cemetery Tour

Misschien niet direct iets waar je aan denkt, maar heel interessant, een tour over St. Louis Cemetery, je gaat meer begrijpen over de historie van de stad, waar sommige uitdrukkingen die iedereen kent, vandaan komen en hoort meer over de Voodoo-cultuur bij het graf van een Voodoo hogepriesteres.

French Quarter Ghost Tour

Ben je wel in voor een beetje 'Dark Tourism', doe dan een Ghost Tour door het French Quarter en laat je vertellen over vampiers, voodoo en drink jezelf moed in, in een 'possessed' bar, bezocht door geesten, als je durft!

Hurricane Katrina Tour

Deze tour neemt je mee door de buurten die het ergst geraakt zijn door orkaan Katrina en leert je meer over de Nederlandse impact tijdens de herstelwerkzaamheden. Je kunt een self guided walking tour lopen maar we raden je aan om een tour met een gids te maken. Dankzij de gids kom je alles te weten over wat de ramp heeft veroorzaakt.

Mississippi River Jazz Cruise

Beleef de romantiek van New Orleans en maak een reis terug in de tijd aan boord van de authentieke stoomboot. Tijdens de cruise die vertrekt vanuit het hart van de wijk French Quarter ontdek je het bruisende New Orleans vanaf de "Mighty Mississippi". Je mag ook een kijkje nemen in de machinekamer om zo te ontdekken hoe een stoomboot werkt. Je kunt ook op de verschillende dekken genieten van de livemuziek met een drankje. Ervaar New Orleans terwijl je geniet van het uitzicht. Tip: ga voor de Dinner Jazz Cruise als je het adembenemende New Orleans by Night wilt ervaren terwijl je geniet van je diner.

Oak Alley Plantation

Als je het 240 meter lange, door eikenbomen omgeven, pad betreedt, waan je je even ergens anders. Het plantagehuis en het landgoed staan op de lijst van het National Register of Historic Places. Het huis is gebouwd in 1837 door de eigenaar van een suikerplantage. Je kunt de suikerplantage en het huis nog steeds bezoeken evenals het museum dat over de geschiedenis van het landgoed gemaakt is.

Bezoek het Mardi Gras Festival

Het bekendste festival van New Orleans is Mardi Gras. Als het kan, plan je bezoek aan New Orleans dan tijdens dit festival, dat meestal in februari of maart wordt gevierd. Dit is de laatste avond van carnaval. De kleurrijke parades die door de straten van New Orleans trekken en de verklede bezoekers zorgen voor een feestelijke sfeer!

Meer tips in New Orleans

Reizen met New Orleans

Southern Blues Tour

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten  

Gezien in de Blueskrant
Rijd de Blues Highway 61 langs de ‘mighty Mississippi’
Inclusief Memphis, New Orleans en Nashville
Helemaal op maat aan te passen met bijv. extra dagen aan het strand

Vanaf €695 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Dixie Swing

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Proef van de zuidelijke gastvrijheid en historie
Inclusief muzieksteden zoals Memphis, Nashville en New Orleans
Start en eindig je reis in Orlando, ‘The Theme Park Capital of the World!’
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €479 per persoon   

Bekijk deze rondreis

The American South

Busrondreis

14 dagen / 13 nachten

Geniet van de zuidelijke gastvrijheid
Inclusief Nashville, Memphis en New Orleans
Reis langs de 'mighty Mississippi'
Nederlands- of Engelssprekende reisleiding

Vanaf €1195 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in de Zuidelijke Staten van Amerika