100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Washington DC

Ontdek de hoofdstad van de Verenigde Staten

Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Alhoewel veel mensen denken dat Washington D.C. in de staat Washington gevestigd is. is dit niet het geval. D.C. achter Washington staat voor District of Columbia, waarin Washington gelegen is.

In Washington D.C. is de stad van de politiek. De regering is hier genesteld, en veel inwoners zijn op de een of andere manier verbonden met de politiek. Washington is een plezierige en groene stad en er heerst een aangename sfeer. Ook is het leuk om te weten dat de gebouwen in Washington niet hoger mogen zijn dat het Washington Monument. Je vindt dus veel laagbouw in Washington. Met de metro, die ongekend luxueus is, kun je de hele stad ontdekken. Breng een bezoekje aan prachtige monumenten, zoals het Lincoln Memorial, Jefferson Washington Monument en het beroemde Vietnam Memorial of bekijk het Pentagon, Capitool en het Witte Huis.

Bovendien heeft de hoofdstad prachtige musea. Vooral het befaamde Air and Space Museum is de moeite waard, maar ook het National Museum of American History en het National Museum of Natural History, waar je dinosaurussen en mammoeten uit de oudheid kunt bezichtigen zijn aanraders. Het leukste is dat deze musea geheel gratis zijn!

Al deze bezienswaardigheden en hoogtepunten liggen aan, of bij, de National Mall. Dit is de naam van het langgerekte park dat tussen het Washington Monument en het Capitool ligt. Een groene strook vol met kleurrijke bloemperken, fonteinen en grasvelden waar de inwoners samen komen om te sporten. Ook vind je er regelmatig samenkomsten van mensen die demonstreren, en is de National Mall de plek vanwaar de inauguratie van de President kunt zien.

Rondom Capitol Hill vind je veel restaurants en uitgaansmogelijkheden. Dit is een goede plek om te verblijven in één van de vele hotels.

Quick facts

  • De straten van Washington DC hebben een letter, en alleen de letter 'J' ontbreekt
  • Alle wegen komen uit bij het Capitool
  • Het Witte Huis heette ooit: 'President's Palace' of 'The Presidents's House'
  • The Library of Congress in Washington DC heeft maar liefst 800-kilomter aan boekenplanken

Washington Monument
Arlington
Jefferson Memorial
Hooggerechtshof
Capitool
The White House
Capitool
National Mall

Excursies in Washington D.C.

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Washington D.C.

Bekijk het Capitool vanbinnen

In het Capitool vergadert het Amerikaans Congres, het parlement van de Verenigde Staten. Het gebouw staat symbool voor de wetgevende macht in de trias politica. Oftewel, de scheiding tussen de politieke macht, zodat een land goed en vooral eerlijk kan worden bestuurd. De grote gietijzeren koepel midden in het gebouw heeft een doorsnede van 30 meter. Het Capitool is alleen te bezichtigen met een (gratis) rondleiding die start in het bezoekerscentrum. Vanaf het Capitool loopt je zo via National Mall naar het beroemde Washington Monument. Let op: als je het Capitool wilt bezoeken dien je van tevoren je te tickets boeken!

Sta voor de deur van Het Witte Huis

Als je aan Washinton DC denkt, denk je aan Het Witte Huis. Het is het werkterrein en ambtswoning van de huidige president van de Verenigde Staten. Het is erg indrukwekkend en alle agenten die er omheen staan maken het nog indrukwekkender. Ook 's avonds is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aangezien het prachtig verlicht is! Helaas is het vrijwel onmogelijk om een bezoekje binnen de poorten te brengen. Er zijn beperkte plaatsen en een tour kan alleen geboekt worden via de Nederlands Consulaat in de VS.

Sta aan de voet van het Washington Monument

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Washington is waarschijnlijk wel het Washington Monument. Deze 169 meter hoge obelisk is geplaatst om de eerste president van de Verenigde Staten te eren. Het monument was toen het hoogste bouwwerk ter wereld en is nog steeds het hoogste gemetselde gebouw. De makkelijkste manier om het monument te bereiken als je geen auto ter beschikking hebt is een taxi of de metro. De National Mall en het Lincoln Memorial zijn goed te combineren met een bezoek aan het Washington Monument.

Bezoek Arlington National Cemetery

Erg indrukwekkend is een bezoek aan de militaire begraafplaats Arlingon National Cemetery. Net buiten het centrum kun je deze begraafplaats gemakkelijk met de metro bereiken. Bekijk hier de duizenden witte grafmonumenten van gestorven Amerikaanse militairen die hier een laatste rustplaats hebben gekregen. Zij zijn gestorven tijdens verschillende oorlogen en sommige van hen hebben er zelfs meerdere meegemaakt. Ook vind je hier het graf van John F. Kennedy, deze is te herkennen aan de eeuwig brandende vlam.

Ontdek Washington D.C. per Segway

Per Segway kom je op een leuke manier langs alle bezienswaardigheden van Amerika’s hoofdstad. En dat onder begeleiding van een ervaren gids. The National Mall, het Capitool, Witte Huis, Lincoln Memorial. Alles komt voorbij. Tip: Wanneer je in de gelegenheid bent om de tour van 18.00 uur te doen, kun je hier het best voor kiezen. Het is dan een stuk rustiger op straat dan tijdens overige tijdstippen. Let erop dat deelnemers tenminste 16 jaar oud zijn om een Segway te mogen besturen.

Bezoek het Internationaal Spy Museum

Breng eens een bezoek aan het International Spy Museum. Hier vind je meer dan 200 gadgets, wapens, insecten, camera's, auto's en technologieën die worden gebruikt voor spionage in de hele wereld.

Eten bij Ben's Chili Bowl

Hier eet je werkelijk de lekkerste ‘chili-smothered half-smoke’.

Fietsen door Washington D.C.

Wanneer je graag per fiets de stad wilt bekijken, kan dit ook. Wellicht is de leukste fietstocht de Monuments at Night Tour. Tijdens deze ongeveer 3 uur durende fietstocht, kom je langs alle bezienswaardigheden, terwijl de zon onder gaat. Dit levert prachtige plaatjes op! Je kunt er ook voor kiezen om een gehele dag een fiets te huren en de stad op eigen houtje te ontdekken.

Meer tips in Washington D.C.

Reizen met Washington D.C.

Explore The Capital Region

Autorondreis

12 dagen / 11 nachten

Ontdek het gebied rondom hoofdstad Washington D.C.
Inclusief Shenandoah National Park, Amish Country en Virginia Beach
Inclusief het hippe Philadelphia
Helemaal op maat aan te passen

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

New York - Washington

Treinreis

5 dagen / 4 nachten   

Ontdek de twee populairste steden van het noordoosten!
Inclusief treintickets van Amtrak
Verblijf dichtbij de stations, dus heel centraal
Helemaal op maat aan te passen

Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord Oost Amerika