100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Sequoia National Park

Welcome to the Land of Giants!

Sequoia National Park

Aan de voet en op de bergen van het zuidelijk gedeelte van de Sierra Nevada, vind je het indrukwekkende Sequoia National Park. Sequoia is vooral bekend door de enorme reuzensequoia’s (mammoetbomen), de grootste bomensoort ter wereld. Ook vind je in Sequoia een aantal van de hoogste bergen uit de VS met onder andere de Mt. Whitney met 4418 meter.

Ben je een echte wandelaar, dan kun je je hart ophalen in Sequoia National Park, omdat je hier vele wandelpaden hebt. Eén van de meest bekende wandelingen is die bij Moro Rock. Een ‘klim’ van 400 traptreden die zijn uitgehouwen uit de Moro rots waar je op de top een geweldig uitzicht hebt op het Sierra Nevada gebergte.

General Sherman
Moro Rock
Reuzen Seqouia
Reuzen Sequoia's
Reuzen Sequoia's
Sequoia boom
Uitzicht vanaf Moro Rock
Weg door het park

Alles over Sequoia National Park


  • Informatie
  • Viewpoints en bezienswaardigheden
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Sequoia National Park is gelegen in Californië, ten noorden van Los Angeles en ten westen van Death Valley. Het gebied is voornamelijk bekend vanwege de Sequoia’s, ook wel mammoetbomen genoemd. Deze bomen staan in The Giant Forest Area en kunnen, zoals de naam als zegt, enorm groot worden. De grootste boom die hier staat is maar liefst 83 meter hoog en heeft een omtrek van 31 meter!

Sequoia National Park is vooral populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden die er zijn. Ook bevindt zich aan de oostgrens van het park de op een-na-hoogste berg van de Verenigde Staten, Mount Whitney.

In het park zijn een aantal belangrijke plekken die je zeker niet over mag slaan bij je bezoek aan Sequoia NP. Zo kun je alles te weten komen over de reuzesequoia’s in het Giant Forest Museum. Kun je met je huurauto door een omgevallen sequoia heen rijden omdat hier een tunnel in is gemaakt. Of ga je op de foto met ‘General Sherman’ de grootste boom ter wereld wanneer je het volume rekent.

In Sequoia National Park vind je natuurlijk niet alleen maar reuzensequoia’s, maar er is natuurlijk veel meer te ontdekken. Al zijn het deze mammoetbomen waar het park om bekend staat, je vindt hier ook een prachtige grot, weidse vergezichten en talloze wandelmogelijkheden. Hieronder vind je er een aantal.

General Sherman Tree
Met zijn lengte van ongeveer 83,8 meter hoog en 31,3 meter in omtrek is dit één van de grootste bomen die je kunt vinden in Sequoia National Park. General Sherman is naar schatting tussen de 2300 en 2700 jaar oud. Het is een erg bekende fotospot in Sequoia National Park.

Giant Forest (Museum)
De naam zegt het al, dit is een gigantisch bos. Het Giant Forest is een van de meest bezochte plaatsen in Sequoia. Vier van de vijf ‘s werelds grootste Sequoia’s groeien hier. Ook General Sherman is hier te bewonderen. Naast deze enorme bomen heb je hier ook het Giant Forest Museum. In dit museum leer je meer over de ecologie en kun je tentoonstellingen bekijken. Daarnaast kom je meer te weten over het nut dat de bosbranden in Sequoia hebben.

Moro Rock
Na een korte klim van 400 treden die uitgehouwen zijn uit de rots heb je een geweldig uitzicht over het Sierra Nevada gebergte en zie je pas echt hoe groot dit gebied is. De wandeling naar de top van Moro Rock is één van de populairste wandelingen in Sequoia en het kan erg druk zijn. Bezoek het dan ook bij voorkeur vroeg in de ochtend of later op de dag.

Tunnel Log
Bij Crescent Meadow Road heb je een Sequoia die door natuurlijke omstandigheden is omgevallen. De Civilian Conservation Corps (CCC) maakte er een tunnel doorheen waar je tegenwoordig met je huurauto onderdoor kunt rijden. De boom is 2.4 meter hoog en 5.2 meter breed.

Crystal Cave
Tussen Ash Mountain en de Giant Forest vind je deze prachtige marmeren en kalkstenen grot van maar liefst 5,5 kilometer lang. Je kunt deze grot bezoeken met een gids, maar de weg er naartoe is steil! Zorg dus voor stevige schoenen en ook een warme trui of jas, want in de grot is het een stuk koeler.

SEQUOIA CREST weer

Wil je meer informatie over Sequoia National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Sequoia National Park

Ga op de foto met General Sherman

In Sequoia vind je ’s werelds grootste bomen waaronder General Sherman. Veel reizigers gaan met deze immense mammoetboom op de foto.

Picknicken op Crescent Meadow

Een uitgestrekte weide waar je tal van wandelmogelijkheden hebt. Stop hier voor een picknick, maar neem wel al je eten en afval mee, er zitten namelijk beren in Sequoia!

Zoek de koelte op in Crystal Cave

Crystal Cave is een prachtige grot met glinsterende stalactieten. De temperatuur in deze grot ligt altijd rond de 10 graden en is tijdens een warme zomerdag dus een aangename en verkoelende verrassing.

Rijd met je huurauto door een Sequoia

In een omgevallen mammoetboom is een tunnel geboord waar je met je huurauto doorheen kunt rijden, erg leuk voor op de foto!

Giant Forest Museum

Verdiep je in de ecologie van Sequoia National Park en kom bijvoorbeeld te weten waarom bosbranden erg nuttig zijn voor deze regio.

Meer tips in Sequoia National Park

Reizen met Sequoia National Park

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Highlights of the West

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

Vanaf €579 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Wonderful West

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten

Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
Inclusief de natuurparken, Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1069 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Sequoia National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Sequoia National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nee, je kunt in Sequoia niet overal met je camper rijden. Campers van 22ft of langer kunnen niet via de zuidingang het park in omdat de wegen hier te smal en bochtig worden. Je kunt vooraf de Sequoia Shuttle reserveren. Meer informatie over deze shuttle kun je vinden op de website van de Sequoia Shuttle. Deze rijdt tussen mei en september vanuit Visalia naar het Giant Forest Museum. Vanuit hier rijden weer shuttlebussen naar bijvoorbeeld Moro Rock.

Ja, er zijn beren in Sequoia National Park. Deze beren worden o.a. door voedsel aangetrokken en het is daarom verplicht om alle voedingswaren en andere sterk geurende producten goed in te pakken of te bewaren in zogenaamde ‘bear box’. Als je een beer tegenkomt, houdt dan afstand, maak veel geluid, maak jezelf zo groot mogelijk, blijf bij elkaar en let vooral op je kinderen.

Ja, je kunt in het Sequoia National Park overnachten. De accommodaties hier zijn beperkt dus vooraf een reservering maken is aan te raden! Er zijn namelijk slechts vijf hotels/lodges in het hele park.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen