100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Arches National Park

Het grootste aantal natuurlijke steenbogen vind je hier!

Arches National Park

In het westen van Amerika vind je één van ‘s werelds bekende en meest gefotografeerde landschappen; Arches National Park. In Arches National Park vind je het grootste aantal natuurlijke steenbogen van de VS. Rode rotsen, hoge en unieke bogen en een bijzonder landschap zorgen er voor dat Arches een unieke plek ter wereld is. Je vindt hier de meeste natuurlijk gevormden bogen bij elkaar. De meest beroemde is de Delicate Arch, welke je dus zeker even moet bewonderen! Een andere bekende boog is de Landscape Arch.

Arches National Park
Balanced Rock
Delicate Arch View
Double Arch
Fifth Avenue
Landscape Arch View
Landscape Arch
Panorama
Scenic Drive
Stargazing
Windows District

Alles over Arches National Park


  • Informatie
  • Viewpoints en bezienswaardigheden
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Hoge bogen, indrukwekkende rode rotsen en bijzondere vormen kenmerken het landschap van Arches National Park bij Moab. Nergens in de wereld vind je zoveel door de natuur gevormde bogen bij elkaar. In Arches kun je er wel meer dan 2000 vinden. Van kleine bogen waar je zo aan voorbij zult lopen, tot aan de meest bekende zoals de Delicate Arch of de Landscape Arch. In dit nationale park kun je gemakkelijk zelf met de huurauto op pad gaan om de bogen te ontdekken.

Arches National Park is één van de kleinere nationale parken in de USA, maar is daarom niet minder bekend en spectaculair. Arches NP staat vooral bekend om de ruim 2000 natuurlijke bogen en bruggen die je in het park kunt bekijken. De één wat groter dan de ander, maar stuk voor stuk de moeite waard. Tijdens een wandeling in dit park sta je oog in oog met de meest bijzondere bogen. Het rode- roestbruine landschap met grillige rotsformaties geven een adembenemend contrast tegen de strakblauwe luchten. Dit bijzondere landschap van Arches National Park is ontstaan door miljoenen jarenlange erosie.

Je bezoek aan Arches National park begint meestal bij de zuidingang van het park. Hier is ook het Visitor center waar je meer informatie kunt verschaffen over het ontstaan van het park, (wandel)kaarten kunt halen of het museum of de souvenirwinkel kunt bezoeken. Wij van UStravel.nl adviseren om minstens één hele dag de tijd te nemen om Arches National Park te bekijken tijdens je reis in het westen van de Verenigde Staten.

Arches NP is gemakkelijk met een huurauto te bezoeken, je kunt hier zelf naar verschillende bezienswaardigheden in het park rijden. Meestal zijn de trails niet erg lang en dan sta je al onder aan de voet van de meest iconische bezienswaardigheden van Arches National Park. Denk hierbij aan de meest bekende boog; de Delicate Arch. Of bijvoorbeeld de Landscape Arch, het Windows District of een rots die op het randje lijkt te liggen om te vallen; Balanced Rock.

Ben je op zoek naar een wandeling met wat meer uitdaging en wil je plekjes ontdekken waar je zelf niet zomaar kunt komen? Ga dan met een ranger op pad en reserveer vooraf een tour door de Fiery Furnace Area.

Eén van de kleinere, maar niet minder bekende nationale parken is Arches National Park. Bekend om duizenden natuurlijk gevormde bruggen en bogen is dit wat ons betreft één van de mooiste plekken in Utah. Vanuit Moab sta je binnen 30 minuten in dit park en ben je met een camper, dan kun je zelfs in het park zelf overnachten! Zo ben je als eerst bij de vele mooie bezienswaardigheden en uitzichtpunten.

Fiery Furnace Area
De Fiery Furnace Area is alleen met een ranger te bezoeken omdat je hier gemakkelijk kunt verdwalen en deze ranger precies weet hoe je door deze kloof wandelt en klimt. Onderweg vertelt hij meer over het ontstaan van het gebied. Rode rotsen, stoffige zandbeddingen en steile kliffen maken de drie uur durende Fiery Furnace Area een pittige wandeling, die alleen geschikt is voor mensen die goed ter been zijn.

Windows District
Misschien wel één van de bekendste delen van het park is het Windows District. Vooral de zonsopkomst is heir werkelijk prachtig. De rode rotsen lijken wel in brand te staan wanneer de eerste zonnestralen hun licht erop laten vallen! Het is dan ook een perfect moment om mooie foto’s te maken. Een korte wandeling van iets meer dan 1,5 kilometer leidt je langs de adembenemende North Window, South Window en Turret Arch.

Delicate Arch
Vlak bij het Windows District, start de (5 kilometer lange) trail naar misschien wel de meest gefotografeerde boog in Arches National Park; de Delicate Arch. Deze immense boog is zo’n 14 meter hoog en heeft een breedte van wel 10 meter. Vanaf de weg kun je deze boog al zien liggen, maar wanneer je de Delicate Arch van dichtbij wilt bekijken dan kun je een pad van vijf kilometer naar boven lopen. Omdat het erg warm kan zijn in Arches, en de wandeling bergop is, maakt het wel dat deze trail erg pittig is. Het beste kun je dit in de ochtend of later op de middag doen, en niet op het heetst van de dag!
Zie je het niet zitten om er helemaal naartoe te lopen? Dan kun je ook kiezen voor een kortere wandeling naar het Delicate Arch Viewpoint.

Double Arch
Een andere bekende bezienswaardigheid is de Double Arch. Deze twee bogen liggen op slechts 800 meter van de parkeerplaats en zijn dus vrij gemakkelijk te bereiken. Wanneer je er bent kun je ook heerlijk even op adem komen in de schaduw van de boog.

Devils Garden Trailhead
Wil je de hele trail lopen, dan vergt dat wel wat conditie en doorzettingsvermogen. De Devils Garden Trailhead is meer dan 11 kilometer lang en brengte je langs een aantal spectaculaire bogen. De bekendste boog die je tegen zult komen, en direct ook de grootste van heel Arches National Park, is de Landscape Arch. Deze boog is 88 meter breed en 32 meter hoog! De Landchape Arch ligt in het begin van de Devils Garden Trailhead, dus je kunt er ook voor kiezen om dezelfde weg weer terug te lopen. Maar wanneer je ervoor kiest om verder te lopen dan kom je ook langs de Double O Archeen rots met twee perfect ovalen openingen.

Balanced Rock
Wanneer je van een afstandje kijkt, lijkt het net alsof deze rots op het puntje ligt en kan ‘omvallen’. De naam geeft het al aan, de Balanced Rock is een gigantisch rotsblok dat perfect lijkt te balanceren op een andere rots. Al duizenden jaren gaat het goed en het ziet er niet naar uit dat de rots écht zal gaan vallen. Het is in ieder geval een leuke plek om even te stoppen en een kleine wandeling van 500 meter brengt je naar de Balanced Rock.

UTAH weer

Wil je meer informatie over Arches National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Arches National Park

Bezoek Arches National Park laat in de middag

Dit om de drukte te vermijden, maar vooral om prachtige foto’s te maken! Het licht in de namiddag is zacht en de temperatuur wordt langzaam wat aangenamer. Overdag kan het (enorm!) druk en warm zijn in Arches NP.

Fiery Furnace Hike

Ga met een ranger op pad en wandel door de Fiery Furnace Area. Wees je wel bewust dat je over een moeilijk terrein loopt en te maken krijgt met extreme temperaturen. Tijdens deze fysiek veeleisende wandeling, loop en klim je op onregelmatige zandstenen rotsen, langs smalle richels met diepe afgronden en in los zand. Er zijn gaten waar je over moet springen en smalle kloven waar je je ‘doorheen moet wringen’ en jezelf omhoog en doorheen moet trekken. Op sommige plaatsen moet je zelfs tegen de muren aan lopen.

Volg de Scenic Drive door Arches National Park

Een mooie route loopt door het hele park en leidt je langs de verschillende viewpoints en bezienswaardigheden. Heb je slechts 1,5 uur de tijd, ga dan alleen naar The Windows District en bekijk hier één van de grootste bogen in het park. Heb je wat langer de tijd ga dan ook naar het Delicate Arch Viewpoint. Heb je een halve dag of meer de tijd, dan kun je de hele Scenic Drive rijden en het hele park ontdekken.

Overnacht in het park met je camper

Reis je met een camper, zorg dan dat je een plek reserveert bij Devils Garden, één van de mooiste kampeerplekken in de USA. Vanaf hier kunje ook als eerste het park in om de zonsopkomst bij de Delicate Arch te bekijken.

Houdt er rekening mee dat het enorm druk kan zijn

Omdat het park niet groot is, maar wel énorm poplair is, kan het in Arches National Park erg druk zijn. Zeker in de maanden mei t/m oktober is het (non-stop) druk

Meer tips in Arches National Park

Reizen met Arches National Park

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Vanaf €960 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Cowboy's & Indians

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten

Ontdek het Wilde Westen van Amerika
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone, Mount Rushmore en Arches
Start- en eindig je reis in Denver, the ‘Mile High City’
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €675 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Arches National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Arches National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

De temperatuur in Arches ligt in de zomermaanden ruim boven de 30⁰C Ga je wandelen in het park, zorg dan dat je voldoende water meeneemt! In de wintermaanden is de temperatuur wat aangenamer.

Ja, in Arches is één kampeerplaats: Devils Garden Campground Let er wel op dat het in het hoogseizoen (maart – oktober) erg druk kan zijn en het vrijwel altijd compleet volgeboekt is. Vooral oktober is een populaire maand. Reserveren is dus een must.

Ja, met je huurauto mag je Arches National Park bezoeken.Je kunt zelfs een hele mooie route, de Scenic Drive, door het park volgen welke je langs alle bezienswaardigheden leidt.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen