100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Bryce Canyon National Park

Aanschouw oneindige variaties in kleuren en vormen

Bryce Canyon National Park

In Utah ligt het prachtige Bryce Canyon National Park. Dit nationale park is vooral bekend om de unieke geologische rotsformaties. Door de krachten van vriezen en dooien ontstaan uit de kalk- en zandstenen in Bryce Canyon de beroemde hoodoos. Langs de rand van Bryce Canyon heb je spectaculaire uitzichten over deze natuurlijke roze tot oranje amfitheaters. In de zomer rijdt er dagelijks een gratis shuttlebus langs Highway 63, diverse kampeerplekken, het Visitor Center van Bryce Canyon en de verschillende viewpoints in Bryce.

In Bryce Canyon National Park zijn er vele wandelpaden die je naar verschillende bezienswaardigheden leiden. Aanraders in Bryce Canyon National Park zijn; de Swamphead Trailhead, Farview Point, Natural Bridge, Agua Canyon, Ponderosa Canyon, Rainbow Point en Yovimpa Point.

Ook het plaatje Bryce is de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je hotels om te overnachten, een aantal winkeltjes en souvenirshops en heb je de mogelijkheid om excursies te boeken. Dit kun je ook vooraf al regelen via UStravel.nl, dan heb je minder kans dat alles al is volgeboekt.

Laat je verrassen door de schoonheid van Bryce Canyon National Park en plan dit zeker in tijdens je rondreis in het westen van de USA!

Amphitheater
Amphitheater
Hiking trail
Hoodoo
Hoodoos
Trail
Viewpoint
Viewpoint
Horseback Adventure

Excursies in Bryce Canyon National Park

Alles over Bryce Canyon National Park


  • Informatie
  • Viewpoints en bezienswaardigheden
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

De meest kleurrijke rotsen ter wereld vind je misschien wel in Bryce Canyon. Dit uitgestrekte nationale park in het westen van de Verenigde Staten, staat bekend om zijn vele ‘hoodoos’, hoge rotsen in de vorm van torens welke zijn ontstaan door jarenlange erosie.

Miljoenen jarenlang vriezen en dooien hebben de rotsen in Bryce doen uitslijten tot hun huidige vorm. Nu nog, breken er geregeld stukken rots af, die deze spectaculaire hoodoos vormen. Vanaf de rand van de Bryce Canyon kijk je uit op prachtige natuurlijk gevormde amfitheaters. Je kunt verschillende wandelpaden volgen naar het dal van de canyon waar je tussen de immense hoodoos doorloopt.

Wanneer je alles liever van bovenaf bekijkt dan kun je via de bijna 30 kilometer lange Rim Road verschillende uitzichtpunten bezoeken en korte wandelingen maken. Deze Rim Road volgt de hele rand van de kloof vanaf het Visitor Center bij de ingang van het park tot aan Rainbow Point.

Dicht bij het Visitor Center vind je het Bryce Amfitheater, dit is een van de meest bezochte plaatsen in Bryce Canyon National Park. Dit is misschien ook wel de mooiste plek van het park waar je uitzicht hebt op honderden hoodoos die samen een amfitheater vormen. Veel mensen gaan niet verder dan het zuidelijke puntje van Bryce Point, maar langs de Rim Road zijn nog veel meer mooie uitzichtpunten te vinden. Maak bijvoorbeeld een stop bij Farview Point van waar je bij goed weer zelfs uitzicht hebt tot aan de Grand Canyon! Of rijd verder richting de Natural Bridge of Ponderosa Canyon met de vele dennenbomen.

Jaarlijks trekken zo’n 1,5 miljoen toeristen naar Bryce Canyon om met eigen ogen de indrukwekkende hoodoos te bekijken. Langs de bijna 30 kilometer lange Rim Road heb je talloze viewpoints waar je de mooiste foto’s kunt schieten. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang is het licht dat over Bryce Canyon valt, magisch. Rijd met je eigen huurauto of neem de shuttlebus om alle viewpoints te bekijken en sla Bryce Canyon National Park niet over tijdens je reis in het westen van de VS.

Bryce Amphitheater
Misschien wel het meest bezochte deel van Bryce Canyon is het Bryce Amphitheater. In dit stukje van het Bryce Canyon National Park vind je talloze indrukwekkende en kleurrijke hoodoos. Het gedeelte bij dit amfitheater heeft verchillende viewpoints. Deze kun je met de auto bezoeken, maar je hebt ook de mogelijkheid om de ruim 9 kilometer lange Rim Trail te lopen (enkele route). Deze wandelroute heeft soms pittige hoogteverschillen. Het gedeelte tussen Sunrise Point en Sunset Point is wat vlakker en is daardoor ook rolstoeltoegankelijk. De Rim Trail loopt van Fairyland point, via Sunrise Point, Sunsent Point, Inspiration Point naar Bryce Point. Allemaal prachtige viewpoints van waar je een stukje kunt afdalen in de Canyon en je tussen de metershoge hoodoos kunt staan.

Swamp Canyon
Vanuit hier kijk je uit op een groene, bosrijke strook met aan beide zijden metershoge hoodoos en prachtige rotsformaties. Richting het dal stromen beekjes met fris water. Let op: tijdens de wintermaanden kan de weg naar dit viewpoint afgesloten zijn.

Farview Point
Vanaf het uitkijkpunt bij Farview Point kun je, zoals je naam al doet vermoeden, enorm ver kijken. Zo zie je natuurlijk delen van de de Bryce Canyon, maar op heldere dagen zie je zelfs het Grand Staircase Escalante National Monument, een deel van het Kaibab Plateau bij de Grand Canyon of zelfs de Navajo Mountain! Vanaf Fairview Point heb je de mogelijkheid om naar een ander spectaculair viewpoint te lopen; Piracy Point.

Natural Bridge
Een punt waar je zeker een stop moet maken is de Natural Bridge. Dicht bij de Highway 63 ligt de Natural Bridge; een door de natuur gevormde boog. Regen, wind en ijsvorming heeft deze bijna 40 meter hoge boog gevormd. Wat ons betreft is dit één van de mooiste bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park.br/>
Agua Canyon
Dit punt kijkt uit over de ‘bekende’ hoodoos. Zo werd vroeger aan de meest prominente hoodoos een naam gegeven. In Agua Canyon vind je er twee; de langste wordt de Hunter genoemd, de rechter die wat kleiner is heeft de naam Rabbit gekregen of een alternatieve naam; BackPacker.

Ponderosa Canyon
Dit viewpoint kijkt uit over de Ponderosa Canyon en is vernoemd naar de grote Ponderosa dennenbomen die op de bodem van de canyon groeien. Sommige van deze bomen zijn wel meer dan 1,5 meter in diameter en zijn meer dan 45 meter hoog.

Yovimpa Point
Dit uitkijkpunt biedt bezoekers een kijkje over het zuidelijk en westelijk gebied van het Grand Staircase Escalante National Monument. Dit is een van de meest bekeken attracties waar goed te zien is dat het gebied is opgebouwd in verschillende stappen, vandaar de naam Grand Staircase.

Rainbow Point
Wanneer je vanaf Rainbow Point richting het noorden kijkt heb je een spectaculair uitzicht over het hele Bryce Canyon National Park. Het Rainbow Point ligt op het hoogste punt van het park en vanuit hier kun je dus mijlenver kijken. Richting het zuiden heb je (bij helder weer) uitzicht op het Kaibab Plateau van de Grand Canyon in Arizona, bijna 150 kilometer verderop.

BRYCE CANYON CITY weer

Wil je meer informatie over Bryce Canyon National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Bryce Canyon National Park

Helikopter tour over Bryce Canyon

Bekijk de Bryce Canyon vanuit de lucht! Vlieg over indrukwekkende hoodoos en sta versteld van hoe moeder natuur dit nationale park heeft gevormd.

Maak een paardrijdtocht

Bekijk het indrukwekkende Bryce Canyon National Park te paard. Ga mee met een ervaren gids die je meer verteld over het ontstaan van de hoodoos en schiet mooie foto’s bij verschillende viewpoints.

Wandel de The Navajo Loop Trail

Deze wandelroute van slechts 2 kilometer (maar wel met behoorlijke hoogteverschillen) start en eindigt bij Sunset Point. Dit is vooral in de uren voor de zonsondergang een mooie wandelroute. Je gaat een stukje naar beneden in de Canyon. De trail gaat langs Wall Street, een nauwe spleet tussen twee rotsen. Het geeft je een goede kijk op hoe deze plek is ontstaan en komt langs het punt in Bryce waar de meeste foto’s zijn gemaakt. Als je naar het westen kijkt vanaf het pad richting de Silent City, kun je rotsstructuren zien die meer lijken op torens en gebouwen. Aan de oostkant zie je de ‘Temple of Osiris’ (tempel van een Egyptische god van het leven na de dood). De wandelroute duurt ongeveer 1-2 uur.

Verblijf dicht bij het park

Bij een (meerdaags) bezoek aan Bryce is het verstandig om dicht bij het park te verblijven. Dit kan bijvoorbeeld in Bryce zelf. Hier heb je een aantal hotels en motels van verschillende klasses. Een erg leuke plek om te verblijven is Ruby’s Inn. Een hotel helemaal in de stijl van oude cowboys. Vanuit hier worden ook paardrijdtochten georganiseerd. Zorg ervoor dat je, zeker in het hoogseizoen, een overnachting vooraf boekt. Het kan erg snel volgeboekt raken en veel uitwijkmogelijkheden in de buurt van Bryce Canyon zijn er niet!

Rijd helemaal door!

Veel bezoekers stoppen bij Bryce Point, maar dit is wat ons betreft zonde! Rijd, wanneer je de tijd hebt, helemaal door tot aan het eind van Highway 63. Je komt langs nog tal van mooie viewpoints en bezienswaardigheden zoals Rainbowpoint en de Natural Bridge.

Sterrenkijken op het telescope field

Vanuit het Visitor Center worden er regelmatig avonden georganiseerd waar je sterren kunt kijken met een telescoop. Sowieso is Bryce Canyon een perfecte plek om miljoenen sterren in de lucht te zien, omdat er weinig lichtvervuiling is.

Meer tips in Bryce Canyon National Park

Reizen met Bryce Canyon National Park

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Highlights of the West

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

Vanaf €579 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Bryce Canyon National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Bryce Canyon National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

De hoodoos in Bryce Canyon zijn de kenmerkende rotsen in dit nationale park. Hoge ‘torens’ die kleuren van bruin, oranje, geel of wit. Ze zijn gevormd door jarenlange erosie.

Ja, in Bryce Canyon zijn verschillende camperplaatsen te vinden. Hotels/motels vind je bij de ingang van het nationale park. Deze kunnen wij vooraf reserveren voor je.

Ja, je mag met je eigen huurauto Bryce Canyon National Park in. Je kunt helemaal doorrijden tot aan Rainbow Point. Echter wordt er in het hoogseizoen aangeraden om gebruik te maken van de gratis shuttlebus vanwege de beperkte parkeerplaatsen in het park zelf.

Wij adviseren om minimaal één nacht te verblijven bij Bryce Canyon National Park. Zo heb je in ieder geval een dag(deel) om het park te bekijken. Ben je van plan om één of meerdere wandeling(en) te maken, dan adviseren wij om wat langer (2-3 nachten) te verblijven.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen