100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Memphis

De geboorteplaats van de Soul

Memphis

Memphis is de grootste stad van de staat Tennessee en is vooral bekend geworden door twee belangrijke historische mannen; Elvis Presley en Martin Luther King. Deze echte soulstad is gelegen aan de Mississippi rivier en er heerst een echte stadse sfeer.

Memphis is de grootste stad van de staat Tennessee en is vooral bekend geworden door twee belangrijke historische mannen; Elvis Presley en Martin Luther King. Deze echte soulstad is gelegen aan de Mississippi rivier en er heerst een echte stadse sfeer.

Wat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Memphis is Graceland, de villa van Elvis Presley! Op het terrein ligt The King begraven en er is een galerij met alle gouden platen van Elvis Presley. Verder kun je hier o.a. zijn auto’s, vliegtuig en films bekijken.

Als muziekliefhebber kun je ook de legendarische Sun Studio niet overslaan. Veel artiesten hebben in deze muziekstudio hun eerste platen opgenomen en de Sun Studio staat dus aan de voet van vele muziek carrières. Onder andere Johnny Cash en Elvis Presley hebben hier hun muziek opgenomen, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij dit historische pand.

Ook het National Civil Rights Museum is een must-see wanneer je in Memphis bent. Op het balkon van dit gebouw, waar nu een museum is gevestigd, is ’s werelds bekendste burgerrechtenactivist Martin Luther King neergeschoten. Hier vind je indrukwekkende tentoonstellingen over de slavernij, burgerrechten en de moord op Martin Luther King.

Quick facts

  • Memphis is het thuis van The King of Rock 'n' Roll
  • Burgerrechtenactivist Martin Luther King is vermoord in Memphis
  • Beale Street is maar liefst een 2,9 kilometer lange straat met clubs en bars
  • ''Home of the Blues''
Beale Street at Night
Civil Right Museum
Beale Street Sign
Elvis Presley standbeeld
Graceland
Hard Rock Café
Stax Museum
Beale Street Evening
Memphis

Excursies in Memphis

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Memphis

Aanschouw 'The Peadbody Ducks'

Wat ooit als een grap begon is nu een traditie en een show geworden. Eenden die in het hotel "wonen" en elke dag om 11.00 uur en 17.00 uur een show geven. De show duurt niet zo lang, maar iedereen die Memphis bezoekt wordt geadviseerd tijd vrij te maken om deze show te zien. Toeristisch, maar zeker ook grappig.

Swing in de BB King's Blues Club

Bluesmuziek speelt een grote rol in de stad. De muziek is te horen in alle clubs en bars van Beale Street. Het bekendste café van Beale Street is BB King’s Blues Club. Alle soorten muziek zijn hier te vinden, van oude Jazz tot Rock en Roll en Zuidelijk Blues.

Breng een bezoek aan Graceland

Wat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Memphis is Graceland, de voormalige woning van Elvis Presley! Het huis is nog precies hetzelfde als op de dag dat hij stierf. Op het terrein ligt ‘The King’ begraven en er is een galerij met alle gouden platen van Elvis Presley. Verder kun je hier onder andere zij auto’s, privéjet en films bekijken.

Stax Museum of American Soul Music

Het Stax Museum is het eerste en enige museum dat gaat over de historie van de Soul-muziek vanaf 1957 tot nu. Ook zijn er regelmatig optredens en zijn er verschillende exposities te bewonderen. Het museum brengt een speciaal eerbetoon aan de artiesten die daar hun platen opnamen, net zoals andere Amerikaanse soul muzikanten.

Memphis Rock'n Soul Museum

Kom achter het hele verhaal over de Memphis muziekhistorie in dit museum. Ook heeft de museumwinkel een fantastische collectie CD's en boeken. De stad Memphis staat bekend om de geboorte van Rock en Roll en soulmuziek en werd meegenomen met meer dan 1.000 nummers dan welke andere stad ter wereld. Het museum neemt je mee door 7 galerijen met 3 audiovisuele programma’s, meer dan 30 instrumenten, 40 kostuums en andere muzikale schatten.

National Civil Rights Museum

Dit museum, wat vertelt over de burgerrechten, is gevestigd in het voormalige Motel Lorraine, de plek waar in 1968 burgerrechtenactivist Martin Luther King werd vermoord. De permanente expositie vertelt over de strijd voor burgerrechten van de Afro-Amerikanen vanaf de aankomst van de eerste zwarte slaven in 1619 tot aan de moord op Martin Luther King in 1968. Het museum biedt 260 artefacten, meer dan 40 nieuwe films, mondelingen geschiedenissen, interactieve media en luisterposten die bezoekers door vijf eeuwen geschiedenis laten leiden.

Sun Studios

De Sun Studios, ook wel de 'Birthplace of Rock 'n Roll' genoemd, zijn een absolute 'must-do' voor de muziekliefhebbers onder ons. Er wordt nog altijd opgenomen in deze studio, waar Elvis zijn eerste plaatje opnam, maar waar ook legendes als Jerry Lee Lewis, B.B. King en Roy Orbison hun muziek opnamen. Ook hedendaagse beroemdheden als de Stones en U2 zijn hier geweest.

Memphis Zoo

De Memphis Zoo is één van de weinige dierentuinen in de VS waar je een reuzenpanda kunt spotten. Daarnaast is het ook een erg leuke dierentuin om een middag te spenderen!

Meer tips in Memphis

Reizen met Memphis

Dixie Swing

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Proef van de zuidelijke gastvrijheid en historie
Inclusief muzieksteden zoals Memphis, Nashville en New Orleans
Start en eindig je reis in Orlando, ‘The Theme Park Capital of the World!’
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €479 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Southern Blues Tour

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten  

Gezien in de Blueskrant
Rijd de Blues Highway 61 langs de ‘mighty Mississippi’
Inclusief Memphis, New Orleans en Nashville
Helemaal op maat aan te passen met bijv. extra dagen aan het strand

Vanaf €699 per persoon   

Bekijk deze rondreis

The American South

Busrondreis

14 dagen / 13 nachten

Geniet van de zuidelijke gastvrijheid
Inclusief Nashville, Memphis en New Orleans
Reis langs de 'mighty Mississippi'
Nederlands- of Engelssprekende reisleiding

Vanaf €1195 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in de Zuidelijke Staten van Amerika