100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

The American South

Ontdek en beleef het karakteristieke zuiden van de USA | 14-daagse busrondreis

The American South

Ontdek en beleef het karakteristieke zuiden van de USA | 14-daagse busrondreis

Deze 14-daagse busreis start en eindigt in Atlanta. Vanuit hier reis je naar de Amerikaanse oostkust om hier de voor het zuiden, karakteristieke steden Charleston en Savannah te bezoeken waar je de Antebellum architectuur terug vindt. Vervolgens reis je naar Alabama met haar belangrijke steden in de Civil Rights historie door naar Louisiana voor het muzikale gedeelte van deze reis en bezoek je o.a. New Orleans, Memphis en Nashville waar je kunt genieten van de verschillende zuidelijke muziekstijlen, zoals Jazz, Blues, Rock and Soul. 

Leuk aan deze reis...

Ontdek het zuiden van USA met alle muzieksteden
Inclusief New Orleans, Memphis en Nashville
Proef van de zuidelijke gastvrijheid en historie
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €1195 per persoon   


Dag-tot-dag programma


Dag 1

Amerika reizen

Zaterdag: Aankomst in Atlanta

Welkom in Atlanta, Georgia!

Gedurende de Burgeroorlog was Atlanta één van de belangrijkste aanleversteden van het zuiden voor oorlogsmateriaal. In 1864 marcheerde generaal Sherman binnen en brandde de hele stad plat. Atlanta herstelde van de vele verliezen en is vandaag de dag één van de meest dynamische steden van het zuiden. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar het hotel waar je kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag hebt je de tijd om eventueel zelf Atlanta in te gaan.

Dag 2

Amerika reizen

Zondag: Hele dag Atlanta

Gone with the wind

Vanochtend staat er een uitgebreide sightseeing tour op het programma met o.a. een bezoek aan het huis waar Martin Luther King als kind opgroeide en waar je meer te weten komt over één van Atlanta’s bekendste inwoners, Margaret Mitchell. In 1936 schreef zij het boek “Gone with the Wind” wat een enorme filmklassieker is geworden en wat gaat over het leven van de dochter van een plantage eigenaar tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en de wederopbouw. Dit verhaal speelt zich af in Atlanta en het hiervan ten zuiden gelegen Jonesboro. Je bezoekt het Road To Tara Museum en het statige Oaks Plantation, wat de inspiratie was voor het plantagehuis in de film. Ook zie je verschillende items uit de beroemde film en kleding die gedragen werd door hoofdrolspelers Clark Gable en Vivian Leigh.
’s Avonds is er een welkomstreceptie, waar je beter kennismaakt met je medereizigers.

Dag 3

Amerika reizen

Maandag: Atlanta - Augusta - Charleston

Romantisch Charleston

De rondreis door het zuiden van de USA gaat nu echt van start! Vanuit Atlanta reis je westwaarts naar Augusta, wat de tweede oudste stad van de staat Georgia is en tevens het thuis is van het prestigieuze Masters golftoernooi. Aan het einde van de middag kom je aan in het historische en charmante Charleston. Slenter hier door de straten met de bekende kinderkopjes en maak kennis met de prachtige architectuur. Optioneel kun je in de avond een romantisch ritje in een koets maken of genieten van een cruise tijdens zonsondergang. Informeer naar de mogelijkheden bij je reisleider.

Dag 4

Amerika reizen

Dinsdag: Charleston - Savannah

Boone Hall Plantation

In de ochtend leer je Charleston beter kennen tijdens een stadswandeling door het historische centrum (één van de best bewaarde) onder begeleiding van een lokale gids. In de middag heb je alle tijd om Charleston op eigen gelegenheid te verkennen. Natuurrampen en oorlogen hebben hun sporen hier zeker achtergelaten, maar desondanks is deze stad prachtig en een ware parel van het zuiden. Als je wilt, kun je ‘s middags deelnemen aan een optionele excursie naar Boone Hall Plantation, de meest gefotografeerde plantage van Amerika, zeker de oprijlaan, de bekende ‘Avenue of Oaks’. De plantage figureerde in vele films en series, waaronder de serie "North and South". Vervolgens gaat de reis naar Savannah, met onderweg een stop op Port Royal Island met South Carolina’s op twee na oudste stad Beaufort. Haar indrukwekkende Antebellum huizen (vooroorlogse) zijn in veel films als achtergrond gebruikt, waaronder in “Forrest Gump”.

Dag 5

Amerika reizen

Woensdag: Savannah

Zuidelijke charme

Geniet vandaag van de zuidelijke charme van Savannah, ooit één van ’s werelds oudste katoenhavens. Destijds beheerste Savannah de prijzen van de katoenmarkt over de hele wereld. Oprichter van Savannah, James Oglethorpe, heeft de beroemde pleinen ontworpen. De Burgeroorlog heeft een groot deel van Georgia verwoest, maar Savannah bleef gespaard. De meeste gebouwen rond de met bomen omzoomde pleinen, zijn al honderden jaren oud en dienden als decor voor de populaire novelle "Midnight in the Garden of Good and Evil."

Dag 6

Amerika reizen

Donderdag: Savannah - Montgomery

Civil rights history

Je laat het karakteristieke Savannah achter je om naar het westen te rijden dwars door Georgia, naar het hart de Deep South, Alabama. Bij aankomst in Montgomery, de hoofdstad van Alabama en centrale achtergrond van de Amerikaanse mensenrechten organisatie, bezoek je de Rosa Parks Library and Museum. Hier kom je meer te weten over de Montgomery Bus Boycott, waar Rosa Parks de aanzet toe was en tevens het begin was de mensenrechtenorganisatie welke de Amerikaanse geschiedenis veranderde. Je kunt ook de Dexter Avenue King Memorial Baptist Church bezoeken, waar Martin Luther King Jr. predikte en de Boycott leidde met zijn krachtige preken.

Dag 7

Amerika reizen

Vrijdag: Montgomery - Selma - New Orleans

Cultuur en muziek

In de ochtend verlaat je Montgomery om door te rijden naar Selma, Alabama, een andere belangrijke plaats in de geschiedenis van de mensenrechten organisatie, de Civil Rights Movement. Je bezoekt hier de Edmund Pettis Bridge waar de historische mars van Selma naar Montgomery begon en waar de bloedige en gewelddadige gebeurtenissen plaatsvonden die leidden tot Bloody Sunday. Je bezoekt hier ook een andere historische plek langs de Civil Rights Trail, de Brown Chapel AME Church, voordat je doorrijdt naar het zuiden, door Mississippi naar New Orleans, een stad ondergedompeld in de Creoolse cultuur. Vandaag de dag is de stad een unieke mix van Spaanse, Franse, Caribische, Afrikaanse en Angelsaksische invloeden, wat je uiteraard terugvindt in het eten, de architectuur en natuurlijk de muziek. Ervaar deze smeltkroes tijdens een (optionele) Dinner Cruise aan boord van een echte radarboot en geniet van de muziek van een Dixieland Jazz band. 

Dag 8

Amerika reizen

Zaterdag: New Orleans

French Quarter en beignets

Deze dag kun je invullen naar eigen wens! Ontdek bijvoorbeeld het bekende French Quarter wat bekend staat om de ijzeren balkons die uitkijken over de smalle en karakteristieke met keien geplaveide straten. Ontdek de stad te voet, per koets of neem de cable car. Vergeet geen koffie te drinken met een beignet, een absolute must hier! Of bezoek een plantagehuis om de grandeur van weleer te ervaren (optioneel).

Dag 9

Amerika reizen

Zondag: New Orleans - Baton Rouge - Natchez

Bezoek de mooiste huizen

In de ochtend reis je naar de hoofdstad van de staat Louisiana, Baton Rouge. Hier maak je tijdens een korte tour kennis met de stad. Via de historische Natchez Trace Parkway rijd je door naar Natchez. Deze Parkway is in totaal 444 mijl (715 km) lang en staat bekend om de prachtige uitzichten waarbij je ook Europese en Native American invloeden terugziet. Natchez is de oudste Europese nederzetting aan de Mississippi rivier. Voor de Amerikaanse Burgeroorlog bouwden rijke plantage eigenaren hier prachtige Antebellum (vooroorlogse) huizen omdat dit gebied veiliger zou zijn in tijden van overstroming. In de middag bezoek je één van deze huizen en leer je meer over de rijkdom van deze 19-eeuwse miljonairs.

Dag 10

Amerika reizen

Maandag: Natchez - Mississippi River Valley - Memphis

Op weg naar Elvis

Je laat Natchez achter je en vertrekt via de Mississippi River Valley naar Memphis, dé stad van de bluesmuziek en thuis van het beroemde Sun Records. Gedurende de Burgeroorlog was Memphis door haar haven één van de belangrijkste steden voor de katoenhandel. Een korte stadstour laat je kennis maken met onder andere de levendigste straat van de stad, Beale Street, waar de bluesmuziek zeker in de avonduren alsmaar door de speakers van de diverse clubs spettert. Je rijdt door Front Street, wat in vroeger tijden bekend stond als Cotton Row, aangezien hier de katoenhandelaren hun deals sloten. Een bezoek aan Memphis is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan Graceland, het huis van Elvis Presley (optioneel).

Dag 11

Amerika reizen

Dinsdag: Memphis - Nashville

Rock ’n Roll, blues en countrymuziek

Vandaag ga je verder naar de hoofdstad van de countrymuziek, Nashville. De stad kreeg deze titel door de eerste uitzending van het WSM Barne Dance radio programma, de voorloper van de Grand Ole Opry. Dit is een wekelijks countrymuziekprogramma dat in Amerika live op radio en tv wordt uitgezonden. Het gerenoveerde Ryman Auditorium in downtown Nashville, de Music Row studio’s en het Opryland zijn de grote hoofdrolspelers in de reputatie van Nashville als belangrijkste stad van de countrymuziek.

Dag 12

Amerika reizen

Woensdag: Nashville

Tour de Music City

Je dag begint vandaag met een stadstour door de hoofdstad van Tennessee. Misschien ontdek je tijdens het bekijken van de bezienswaardigheden hier, wel ongemerkt een nieuw country klassieker, voordat deze de hitlijsten bestormt, wanneer je één van de vele opnamestudio’s van de stad bezoekt. In de avond is het leuk om een leuk restaurantje aan Broadway op te zoeken en naar één van de honderden bandjes te luisteren die hier elke dag en avond optreden.

Dag 13

Amerika reizen

Donderdag: Nashville - Chattanooga - Atlanta

Treintjes kijken

Je verlaat de Music City om naar Chattanooga te gaan, thuis van de beroemde Choo Choo. Het centrum van deze stad kreeg landelijke bekendheid vanwege de geweldige renovatie van het prachtige centrum en de boulevard langs de rivier. In de middag ga je terug naar Atlanta waar je misschien nog dingen wilt bezoeken waar je de eerste dag niet aan toegekomen bent, zoals het vlak bij elkaar gelegen Georgia Aquarium, World of Coca Cola en het CNN Center.

Dag 14

Amerika reizen

Vrijdag: Atlanta - Naar huis

Bye y’all!

Deze ochtend kun je je op je gemak klaarmaken voor vertrek. Je reisleider kan je helpen met het regelen van vervoer naar Atlanta International Airport of met wellicht nog een excursie, voordat je vertrekt. We hopen dat je terugkijkt op een onvergetelijke reis en vooruit kijkt naar alvast weer een nieuwe reis naar Amerika!

LEES MEER

Minimize
  • Expand/Collapse
Belangrijk

8x per jaar gegarandeerd vertrek (Engels of Nederlands)
Verblijf in 3- 4- of 5-sterren hotels                                  
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Nederlands sprekende reisleiding alleen bij minimale inschrijving van 15 Nederlands sprekende deelnemers. Bij minder dan 15 Nederlands sprekende deelnemers word je ingedeeld in een internationale groep en heeft de tour Engelssprekende reisleiding. 
Deelnemende kinderen dienen minimaal 7 jaar oud te zijn  
Een creditcard is benodigd voor het inchecken bij hotels. Hierop wordt borg geblokt en additionele kosten (bijv. roomservice) worden hierop verrekend. 

Inclusief

 13 hotelovernachtingen        
 3x ontbijt             
Nederlands (of Engels) sprekende reisleiding gedurende de reis        
Vervoer per touringcar         
Excursie of entree voor Jonesboro, Road to Tara Museum, Stately Oaks Plantation, Beaufort, Savannah Trolley-tour, Antebellum-tour, Atlanta stadstour, historische Charleston tour, Memphis stadstour        
  

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
Overige maaltijden en drankjes     
Persoonlijke uitgaven
Optionele excursies 
Transfers bij aankomst en vertrek  
Fooien (Houd rekening met $2-3 pp per dag voor de chauffeur en $3-5 pp per dag voor de gids)

Wil je deze busrondreis verlengen?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra nachten toe aan het begin of einde van de reis, of maak vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de aangeboden hotels voor deze rondreis. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Empty
Click + to add content

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze busrondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Deze reis wordt uitgevoerd door onze lokaal agent waar we al vele jaren mee samenwerken. - Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

De busrondreis is niet aan te passen, het is een vast programma. uiteraard kun je wel nachten vooraf of achteraf toevoegen aan de reis. Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten is het vervoer en de hotelovernachtingen met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien en eventuele excursies. Voor de fooien moet je in elk geval rekening houden met: $2-3 per persoon, per dag voor de chauffeur en $3-5 per persoon, per dag voor de gids.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Ter plaatse bij het inchecken kun je altijd vragen om een upgrade.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Hotels vragen om een creditcard en houden borg in voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Vertrekdata & prijzen in 2021

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€1525 €1292
€1199
€2229
€608

  • Alle genoemde prijzen zijn in euro's en per persoon, inclusief programma zoals beschreven. 
  • Prijzen zijn exclusief vluchten (deze kunnen apart worden bijgeboekt. Vraag naar onze speciale touroperating tarieven). 
  • Kinderen dienen minimaal 8 jaar oud te zijn om te mogen deelnemen aan een groepsreis.
  • Prijzen zijn exclusief €20 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds


Waarom een busrondreis boeken bij UStravel?

Waarom UStravel?

Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
Eerlijk advies uit eigen ervaring.
Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over busrondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk offerte aanvragen

Maatwerk offerte

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

Panoramic Florida 

Busrondreis

11 dagen / 10 nachten

Geniet van de mooiste plekjes in Florida
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding
Ontdek de meest witte stranden aan de westkust van Florida
Inclusief Miami en Orlando

Vanaf €855 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Scenic Northeast

Busrondreis

10 dagen / 9 nachten  

Inclusief New York, Washington D.C. en Philadelphia
Ga de Canadese grens over naar Toronto
Bezoek de Niagara Falls en Amish Country
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €1039 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Grand American Experiences

Busrondreis

22 dagen / 21 nachten  

Dé ultieme busreis naar oost en west Amerika
Ontdek wereldsteden zoals New York, Los Angeles, San Francisco en Toronto
Inclusief Yosemite, Monument Valley, Arches, en de Niagara Falls
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €2379 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content