100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Joshua Tree National Park

Where two deserts meet

Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree is één van de bekende nationale parken in het westen van de USA en is vernoemd naar de Yucca plant die dan ook veelvuldig in dit park is terug te vinden. Deze typerende boom kan wel 15 meter hoog worden en tot wel duizenden jaren oud! Door de gunstige ligging van het Joshua Tree National Park, kun je dit park vanuit Los Angeles, Phoenix, Las Vegas en Palm Springs eenvoudig bereiken. Joshua Tree National Park is met de auto goed te verkennen, er zijn vele parkeerplekken vanuit waar je diverse wandelingen maken. Dit maakt het park ook geschikt als tussenstop op je route van bijvoorbeeld Los Angeles naar Phoenix. Voorbeelden van wat kortere wandelingen zijn de Hidden Valley Trail, de Barker Dam Loop en de Wall Street Mill. Aan de hoofdweg van het Joshua Tree National park heb je ook een aantal leuke bezienswaardigheden zoals de Skull Rock, Indian Cove, Fortynine Palms Oasis en de Cholla Cactus Garden.

Cholla Cactus Garden
Park Road
Rocks
Skull Rock
The Joshua Tree
The Joshua Trees
Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Joshua Tree National Park

Cholla Cactus Garden

Bij een (kort) bezoek aan Joshua Tree National Park moet is het zeker de moeite waard om een stop te maken bij de Cholla Cactus Garden. Wandel hier een kort rondje langs vele grote en stekelige cactussen.

Boy Scout Trail

Wanneer je wat langer de tijd hebt in Joshua Tree National Park, en je houdt van wildkamperen, dan is de Boy Scout Trail een echte aanrader. Deze trail is zon 16 mijl lang en je loopt door adembenemende woestijnlandschappen. Je doet sowieso twee dagen over deze trail, dus een nacht onder de sterren is gegarandeerd!

Los Palms Oasis Trail

Ben je niet zo van de lange trails, dan kun je de 49 Palms Oasis Trail volgen vanuit het Cottonwood Visitor Center. Deze korte wandeling brengt je naar een groene oase midden in de woestijn. Diepblauwe meertjes en groene palmbonen op de achtergrond zorgen voor mooie foto’s.

Skull Rock

Veel mensen die een rondje door Joshua Tree National Park maken stoppen onderweg even bij de Skull Rock. De naam zegt het al, een rots in de vorm van een doodskop. Je kunt deze bereiken vanaf de weg, er is ook een parkeerplaats bij.

Hidden Valley

Vanaf de hoofdweg kun je verschillende wandelingen in het Joshua Tree National maken. Eén van de meest populaire is de Hidden Valley Trail. Deze relatief korte wandelroute vind je aan de noordzijde van het park en tijdens je wandeling loop je door een vallei met prachtige rotsen. Er gaan verhalen rond over veedieven die hier vroeger schuilhielden achter de rotsen.

Keys View

Wat ons betreft vind je hier het mooiste viewpoint van het Joshua Tree National Park. Je bereikt dit punt vanaf de ingang in het noorden. Je kijkt uit over een ruige woestijn, hoge bergen en diepe valleien. Het uitzicht is enorm weids en met een beetje geluk heb je op een heldere dag zelfs zicht tot aan de grens van Mexico! Voor een mooie zonsopkomst op zonsondergang is Keys View ook een goede plek.

Barker Dam

In het begin van vorige eeuw is de Barker Dam aangelegd en diende het als waterbron voor vee en mijnwerkers. Tegenwoordig is de Barker Dam een super goede plek om wilde dieren en vogels te spotten. Er loopt een wandelpad van zo’n 2 kilometer langs de Barker Dam waarbij je langs hoge rotsen met oude rotstekeningen komt.

Cottonwood Spring

Bij de zuidingang van het park heb je de Cottonwood Spring. Midden in de woestijn vind je een adembenemende waterbron welke vroeger werd gebruikt door de mijnwerkers. In Joshua Tree NP werd vroeger goud gevonden en het water uit de Cottonwood Spring werd hiervoor gebruikt. Meer over deze geschiedenis kun je leren in het Cottonwood Visitor Center.

Meer tips in Joshua Tree National Park

Reizen met Joshua Tree National Park

Wonderful West

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten

Reis door de staten Californië, Nevada, Arizona en Utah
Inclusief de natuurparken, Yosemite, Death Valley, Bryce, Zion en de Grand Canyon
Inclusief de beroemde steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1069 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

Veelgestelde vragen Joshua Tree National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Joshua Tree National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Joshua Tree National Park ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Los Angeles, 3 uur rijden vanaf San Diego of Las Vegas. Je kunt het park alleen met eigen vervoer (huurauto of camper) bereiken, er is geen openbaar vervoer. Wanneer je wilt verblijven in of bij het park kan dat bijvoorbeeld in Twentynine Palms of Palm Springs.

Er zijn 3 verschillende ingangen voor het park. De hoofdingang vind je iets voorbij Yucca Valley. Hier, bij de west ingang, is ook het Joshua Tree Visitor Center. Bij de noordingang is het Oasis Visitor Center en in het zuiden heb je het Cottonwood Visitor Center.

Ja, het kan erg warm zijn in Joshua Tree National Park . Het park is onder te verdelen in twee verschillende woestijnklimaten waar de temperatuur overdag hoog op kan lopen. De beste maanden om Joshua Tree National Park te bezoeken zijn maart t/m mei en september t/m november, dan is de temperatuur het meest aangenaam.

Ja, het is mogelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden en viewpoints in één dag te zien. Er loopt een verharde weg door het park die komt langs verschillende (korte) wandelroutes. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in Palm Springs aan het eind van de dag of om bijvoorbeeld twee uur door te rijden naar Los Angeles.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen