100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Zion National Park

Kleurrijke ravijnen, beboste bergen en opvallende woestijnen

Zion National Park

Eén van de meest bezochte nationale parken in de Verenigde Staten is Zion National Park en dat is wat ons betreft niet onterecht! Een miljoen jaar van stromend water heeft de rode en witte zandsteenbedden van het Navajo gebergte gesneden, welke nu de muren van Zion National Park vormen. Het grootste gedeelte van Zion National Park is Zion Canyon, waar vandaan je prachtige wandelingen kunt maken. Een erg bekende en populaire wandeling is door The Narrows. Dit zijn Zion's beroemde nauwe kloven, met door wind, water en erosie gevormde kleurige strepen. Je loopt hier voor een groot gedeelte door de Virgin River.

Zion National Park is een paradijs voor de wandelaar. In het park en langs de Virgin River vind je verschillende wandelpaden van verschillende niveaus. Eenvoudige korte wandelroutes maar ook uitdagende en pittige klimroutes.

Er lopen vier wegen door Zion National Park: Zion-Mount Carmel Highway, Zion Canyon Scenic Drive, Kolob Canyons Road en Kolob Terrace Road. Wanneer je niet van wandelen houdt, rijdt er een gratis bus dwars door het park. Wanneer je hier gebruik van maakt, kom je ook langs Zion's belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Emerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing.

Voor een bezoek aan het Zion Nationaal Park kun je het best overnachtingen in het aangrenzende plaatsje Springdale.

Angels Landing Trail
Angels Landing
Canyonview
Highway
Overview
Rocks
The Narrows & Virgin River
The Narrows
Virgin River & The Narrows
Weeping Rock

Alles over Zion National Park


  • Informatie
  • Viewpoints en bezienswaardigheden
  • Weer
  • Vakantiebibliotheek

Al meer dan een miljoen jaar stroomt het water door de Virgin River. Deze snijdt de rode en witte zandsteenbedden uit het Navajo-gesteente, welke de muren van Zion National Park vormen. Het grootste gedeelte van Zion National Park is daarom ook de Zion Canyon. Met als beroemdste bezienswaardigheid én wandelroute; The Narrows. Beginnend langs de Virgin River en later dwars door de rivier wandel je door Zion's beroemde nauwe kloven. Hoe verder je loopt, hoe hoger het water komt en hoe rustiger het is. Let vooraf wel goed op de weersvoorspellingen want het water kan ineens hard stijgen bij een regenbui!

Naast een wandeling door de Narrows vind je in Zion National Park nog vele mooie wandelpaden van verschillende niveaus. Eén van de meest uitdagende en meteen ook gevaarlijkste is de wandeling (of klim) naar Angels Landing. Over een smal pad loop je naar de top van waar je een geweldig mooi uitzicht hebt op Zion. Let wel op dat deze wandeling niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees en jonge kinderen!

Gedurende het zomerseizoen rijdt er een gratis shuttlebus door het park. Je mag niet met je eigen auto door Zion National Park rijden. De bus rijdt de Zion Canyon Scenic Drive en komt o.a. langs de Grotto, de Emerald Pools, Weeping Rock en Angels Landing. Vanuit al deze punten kun je makkelijke korte wandelingen maken, maar ook lange hikes met wat meer uitdaging.

De meest genomen route door Zion National park is de Zion-Mount Carmel Highway, de weg die de oost-ingang met zuidingang verbindt. Je komt hier voor een gedeelte door de Zion Canyon en op deze route ligt de Zion - Mt. Carmel Tunnel. Deze tunnel is niet breed genoeg om met twee grotere voertuigen zoals een camper langs elkaar te rijden. Vandaar wordt hier een toeslag (à $15) voor gevraagd wanneer je er met de camper door wilt. Een park ranger zal er dan tijdelijk een éénrichtingsweg van maken en het tegemoetkomende verkeer tegenhouden, zodat je ook met een camper door de tunnel kunt. Let hierbij wel op de tijden, meestal kan dit alleen overdag en niet in de avonduren.

Zion National Park heeft een oppervlakte van ca. 600 km2, dus trek zeker meerdere dagen uit om het goed te bekijken. Er zijn verschillende mooie viewpoints die met de gratis shuttle gemakkelijk te bereiken zijn. Zion is absoluut een hoogtepunt van je vakantie!

Zion Canyon Visitor Center
Begin je ontdekking door de Zion Canyon hier. Vraag aan de rangers om routekaarten en toegangskaarten om Zion Canyon te bezoeken. Deze rangers zijn hier om al je vragen te beantwoorden en je wegwijs te maken in het park. In Zion zijn er twee grote camping plaatsen, een restaurant, giftshop en andere bezienswaardigheden.

Watchman Trailhead
Deze start vanuit het Visitor Center en je bereikt een hoogte van 2500ft/1995m en kijkt bovenaan uit over de Zion Canyon. Het is een gemiddeld zware wandeling van ongeveer 2 uur met een prachtig uitzicht over Zion en de Virgin River.

The Narrows
Eerst loop je langs en later dóór de Virgin River door de Narrows. Je wandelt tussen aan beide zijden kleurvolle hoge rotswanden en dwars door een snelstromende koele rivier steeds verder stroomopwaarts. Omdat het, zeker in de hete zomermaanden, een popluaire wandeling is kan het eerste gedeelte van de Narrows erg druk zijn. Hoe langer en verder je stroomopwaarts loopt, hoe rustiger het wordt. Maar ook hoe hoger het water komt! Voor extra stevigheid tijdens je wandeling kun je een wandelstok meenemen.

Zion Museum
Maak een stop bij het Zion Museum waar je leert over de schepping van de Zion Canyon. Miljoenen jaren van erosie heeft ervoor gezorgd dat deze gigantische Navajo zandstenen torens en kliffen tot stand zijn gekomen. Zion Canyon is een van de stappen in de ‘Grand Staircase’ die begint bij de Grand Canyon en eindigt bij de Bryce Canyon.

Angels Landing
Eén van de meest spectaculaire wandelingen van Zion begint in het dal van de Zion Canyon. De wandeling brengt je uiteindelijk naar Angels Landing, een spectaculaire wandeling die sommige mensen met hoogtevrees zal tegenhouden. Deze pittige hike brengt je naar scherpe, 2000 ft. (600 meter) hoge kliffen die je insluiten zodra je het nauwe einde nadert van de wandeling. Maar het uitzicht wat je dan te zien krijgt... vergeet je je leven niet meer!

Weeping Rock - Observation Point Trailhead
Water sijpelt naar beneden door de smale wanden van de Navajo zandstenen tot het de lagen bereikt waarin het water plotseling horizontaal gaat lopen en hiermee door de stenen heen komt. Hierdoor lijkt de steen te ‘huilen’, zoals de naam al aangeeft.

Temple of Sinawava
De Zion Canyon stopt bij de Temple of Sinawava. Vanaf hier kun je een mooie een Riverside wandeling maken langs de Virgin River. Aan het einde van de wandeling, kun je nog verder gaan en dit is de start van de eerdergenoemde Narrows.

Hiking The Subway
Er zijn twee manieren om te wandelen naar Left Fork, ook wel bekend als de Subway. Voor beide routes is een toegangsbewijs nodig. Wil je een hike naar The Subway maken dan raden we aan om dit samen met een gids te doen die de route precies kent, dit voor je eigen veiligheid.

West Temple
Op 2600 meter hoogte, biedt deze plek een prachtig zicht op de waterval die het water in verschillende lagen naar beneden laat glijden. Deze waterval kun je vinden in het zuidelijke gedeelte. Een hike naar de top van de West Temple is alleen voor ervaren wandelaars/klimmers!

Court of the Patriarchs
Een korte wandeling neemt je mee naar de basis van drie zandstenen, deze zijn vernoemd naar de drie Bijbelse figuren; Abraham, Issac en Jacob. Vanuit hier kun je verder over de Sand Bench Trail die naar de Zion Lodge loopt.

The Kolob Canyon
Kom je vanuit het noorden en ga je richting Zion dan kun je het minder bekende gedeelte van het park bezoeken rondom de Kolob Canyon. Naar Zion Canyon is dit gebied van het Zion National Park ook een van de meest bezochte plekken van het nationale park. Gelegen langs de Interstate 15, ligt de Kolob Canyon. Hier vind je een scala aan rode Navajo zandstenen en diep gelegen canyons, die wachten om ontdekt te worden. De Kolob Canyon is een prachtig gebied om zelf door heen te rijden en dit kan het hele jaar door. In de winter zie je de glinsteringen van het nieuwe laagje sneeuw dat de rode Navajo zandstenen bedekt. En als het voorjaar aanbreekt smelt het ijs weg en verandert de kloof in een stomende waterval. ’s Zomers zijn de wanden van de Kolob Canyon bedekt met kleurrijke bloemen en wanneer de herfst haar intreden doet laten de bomen hun bladeren langzaam vallen.

Timber Creek Trail
Het startpunt van deze wandeling ligt ongeveer 2 mijl van het bezoekerscentrum naast Kolob Canyons Road af. De lengte van de wandeling is ongeveer 1 mijl en duurt ongeveer een half uur. Het pad leid je naar de top via een smalle bergrug. De Timber Creek Trail geeft een prachtig uitzicht over de Timber Creek, de Kolob Terrace en de Pine Valley Mountains.

Taylor Creek Trail
Het startpunt ligt ongeveer 2 mijl van het bezoekerscentrum naast de Kolob Canyons Road af. De afstand bedraagt ongeveer 5 mijl en zal ongeveer 3 uur in beslag nemen (dit is echter een schatting). Het pad brengt je naar langs de Tayler Creek en je passeert twee oude huizen richting de Double Arch Alcove.

Kolob Arch
Het startpunt ligt op ongeveer 3,5 mijl van het bezoekerscentrum en de afstand bedraagt 14 mijl (22,5km) en de wandeling zal een hele dag duren. Het is een zware wandeling en het wordt afgeraden om de wandeling naar de Kolob Arch in de periode juli en augustus te maken, omdat in deze maanden de temperatuur boven de 38 graden kan worden. De wandeling begint aan de voet van Lee’s Pass en gaat verder langs de LaVerkin Creek richting de Kolob wildernis en eindigt bij één van ‘s werelds grootste losstaande bogen; de Kolob Arch.

UTAH weer

Wil je meer informatie over Zion National Park? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West-Amerika Vakantiebibliotheek

UStravel.nl tips om te doen in Zion National Park

Overnacht dichtbij(!) het Zion National Park

Om ’s morgens vroeg direct te kunnen genieten van de schoonheid van Zion National Park, zorg je ervoor dat je dichtbij verblijft. In Springdale, bij de zuidingang van Zion zijn vele hotels van verschillende klassen te vinden. Door vroeg het park in te gaan, vermijd je de grote drukte in de middag.

Maak gebruik van de gratis shuttlebus

In Zion National Park is het niet toegestaan om met je eigen auto te rijden. Hiervoor rijden gratis shuttlebussen vanaf het Visitor Center door de Zion Canyon. Je hebt 9 stops in het park en ons advies is om in de ochtend zo ver mogelijk het park in te gaan en te starten bij nummer 9. Dit om de (grote) drukte te vermijden. Hier vind je ook het begin van de Narrows, een populaire wandeling.

Fietsen door Zion Canyon

Huur een (elektrische) fiets en fiets door Zion Canyon. De meeste bezoekers van het Zion National Park ontdekken alle bezienswaardigheden met de gratis shuttlebus, maar met een fiets heb je veel meer vrijheid! In de Zion Canyon zijn de hoogteverschillen beperkt en er zijn vele punten (daar waar een shuttlebus aan voorbij rijdt), waar je kunt stoppen met je fiets voor een mooie foto.

Zoek verkoeling in de Narrows

Een populaire en daarom vaak ook drukke wandelroute. Zorg ervoor dat je vroeg start en de drukte (en warmte!) voor bent. Wanneer je overnacht in Springdale, zorg er dan voor dat je met de eerste shuttlebus meegaat en start aan je wandeling door de Narrows. Tegen de tijd dat jij terugloopt zal het drukker en warmer worden.

Loop naar de Weeping Rock

Een korte, maar steile wandeling brengt je naar de Weeping Rock. Een rots waar het water uit sijpelt waardoor het lijkt alsof deze ‘huilt’. Het pad er naartoe is steil en kan glad zijn!

Rijd de Zion - Mt. Carmel Highway

Heb je geen verblijf bij Zion, maar wil je wel een (korte) stop maken in het park op je route van Las Vegas naar Bryce? Rijdt dan via Springdale (en stop wanneer je tijd hebt bij het Visitor Center om een ronde te maken met de gratis shuttlebus). Neem vanuit hier de Zion – Mt. Carmel Highway door de tunnel richting Bryce. Zo krijg je toch een glimp mee van Zion National Park! Het zou zonde zijn om dit over te slaan tijdens je reis in het westen van de USA.

Meer tips in Zion National Park

Reizen met Zion National Park

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Highlights of the West

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Ontdek alle hoogtepunten in het zuid-westen van Amerika
Combinatie hippe steden en de mooiste nationale parken
Inclusief Yosemite, Grand Canyon en Bryce
Helemaal op maat aan te passen, maak bijvoorbeeld vooraf een stopover in New York!

Vanaf €579 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Veelgestelde vragen Zion National Park

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over Zion National Park die we krijgen van onze (toekomstige) reizigers. Heb je nog een andere vraag of wil je meer informatie? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Een wandeling door de Narrows kan erg zwaar zijn. Goede (waterdichte!) schoenen zijn een must en ook het gebruik van een wandelstok is aan te raden. De ondergrond in de rivier is erg ongelijk door de losse stenen en de stroming kan erg pittig zijn, zeker wanneer het water tot aan je heupen staat. Bij hevige regenval of kans op hoog water en/of overstromingen zullen de Narrows gesloten zijn. Let vooraf goed op het weerbericht en volg de instructies van de park rangers op!

Het openbaar vervoer in San Diego is erg goed! Je hebt daar trams, bussen, treinen en de taxi. Een dagkaart voor de tram en bus is €4,50 per persoon. Ook kan je gebruik maken van de taxi. In San Diego zijn deze goed te betalen.

Wanneer je voorzichtig bent en je netjes op het wandelpad blijft dan zal er niet zo snel iets gebeuren. Maar ga niet op het randje staan voor dé spectaculaire (Instagram)foto, het is al meerdere malen misgegaan helaas… De wandeling naar Angels Landing is (vooral op het eind) erg hoog, smal en steil waardoor mensen met hoogtevrees deze wandeling beter niet kunnen maken.

Nee, je mag niet met je eigen auto door de Zion Canyon rijden. Deze dien je te parkeren bij de ingang van het park (of te laten staan bij je hotel in Springdale) en vanuit hier pak je de gratis shuttlebus die door de Zion Canyon rijdt.

Ja, je kunt met je camper door de Zion – Mt. Carmel Tunnel rijden. Houdt wel rekening met een toeslag welke je moet betalen om de tunnel door te mogen. Dit vanwege het feit dat de tunnel tijdelijk voor de tegengestelde richting moet worden afgesloten omdat het niet mogelijk is om met twee grote voertuigen tegelijkertijd door de tunnel te rijden. Let wel op de tijden waarop de tunnel geopend is voor deze voertuigen. Dit vind je terug op de website van het Zion National Park.

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen