100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Monument Valley

De ultieme setting voor jouw Wild Western reis

Monument Valley

Monument Valley is al jarenlang de setting van vele western films. Het unieke landschap van Monument Valley is van veraf al te herkennen vanaf bijvoorbeeld “Forrest Gump Hill”. Een ander bekend plaatje is het uitzicht op de West en East Mitten Buttes. Dit kun je geweldig aanschouwen vanuit het Visitor Center van Monument Valley. Maar ook de “Three Sisters” en “The Thumb” zijn bekende bezienswaardigheden in Monument Valley waar je zeker eens langs moet rijden.

Zelf rondreizen door Monument Valley kan over de Valley Drive, dit is een onverharde weg die door het prachtige landschap van Monument Valley kronkelt. Let wel op dat je dit doet met een off-road auto met vierwielaandrijving. Deze kun je huren, of je kunt een georganiseerde tour boeken in Monument Valley. De meeste reguliere huurauto’s zijn namelijk ongeschikt om op deze onverharde wegen te rijden én je bent niet verzekerd wanneer je het toch doet!

Monument Valley komt tot leven wanneer de zon tevoorschijn komt. Het voornamelijk vlakke en uitgestrekte landschap wordt onderbroken door immense rotsformaties. Deze vangen de eerste zonnestralen en dat maakt de vroege ochtend een mooi moment om Monument Valley in te rijden. Daarnaast is het in de ochtend nog niet zo warm.

Een nóg mooier moment om in Monument Valley te zijn is in de namiddag, wanneer de zon ondergaat. De zon verdwijnt dan achter de horizon en langzaam verandert Monument Valley van kleur; van bruin naar goud naar felrode rotsen. Dit is ook het mooiste moment om een korte wandeling te maken. Je mag niet zomaar Monument Valley in lopen, maar er is één trail waarbij dat wel kan; de Wildcat Trail. Dichtbij Monument Valley vind je ook het Navajo reservaat. Breng zeker eens een bezoekje aan het reservaat om het leven van de Navajo te ontdekken.

Forrest Gump Point
West & East Mitten Buttes River
Road
Sunrise
West & East Mitten Buttes View
Valley Rocks
Valley
West & East Mitten Buttes
West Mitten Butte

Excursies in Monument Valley

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Monument Valley

Bezoek het Visitor Center

Eigenlijk begint een bezoek aan Monument Valley in het Visitor Center. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis en inwoners van dit gebied. De oorspronkelijke inwoners; de Navajo bevolking geeft ook georganiseerde tours door hun gebied. Veel hiervan starten vanuit het Visitor Center. Ook vind je hier een kleine souvenirwinkel en een expositie over Monument Valley. Vanaf het bezoekerscentrum heb je ook een geweldig uitzicht op de valley en haar Buttes.

Zet de 'West en East Mitten Buttes' op de foto!

Bij een bezoek aan Monument Valley kan een foto van de West en East Mitten Buttes en de Merrick Butte niet ontbreken! Een geweldig mooi uitzicht heb je vanaf het Visitor Center of vanaf het eerste deel van de Valley Drive.

Rijd over de Valley Drive

Huur een 4x4 auto of boek een georganiseerde tour die je langs alle highlights in Monument Valley brengt. Ga off-road langs ‘the Thumb’ of ‘Elephant Butte’.

Wandel over de Wildcat Trail

Het is niet overal in Monument Valley toegestaan om zomaar te gaan wandelen. De Wildcat Trail is hierop een uitzondering. Je loopt bij deze trail een rondje om de West Mitten Butte. Let op dat het (zeker in de zomer) erg heet kan zijn en je voldoende water meeneemt!

Ga paardrijden in Monument Valley

Een mooie manier om het adembenemende landschap van Monument Valley te ontdekken is per paard. Er zijn vele ranches die paardrijdtochten organiseren, vraag ons naar de mogelijkheden!

Stop bij het Forrest Gump Point

Misschien wel één van de bekendste filmscenes ooit opgenomen is die uit Forrest Gump. Dit punt ligt op de route van Kayenta richting Mexican Hat.

Verblijf minimaal 1 nacht!

Bij een bezoek aan Monument Valley adviseren wij om zeker één overnachting hier te plannen. Het is te doen om vanuit Page richting de Grand Canyon of v.v. naar Monument Valley te rijden. Maar het beste is wanneer je hier een overnachting inplant. Zo kun je de adembenemende zonsondergang én zonsopkomst zien en heb je nog voldoende tijd om de Valley te ontdekken.

Meer tips in Monument Valley

Reizen met Monument Valley

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Vanaf €960 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American National Parks

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Yosemite, Grand Canyon, Yellowstone en de Rocky Mountains
Inclusief populaire steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Denver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €925 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canyon Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten

Ontdek alle imposante canyons in West Amerika
Inclusief Arches, Monument Valley, Antelope Canyon en de Grand Canyon
Start en eindig je reis in Las Vegas
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €559 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen