100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

River Wild

Reis langs wilde rivieren, hoge toppen en bruisende steden | 14-daagse autorondreis

River Wild

Reis langs wilde rivieren, hoge toppen en bruisende steden | 14-daagse autorondreis

Rivieren zijn historisch gezien altijd het middelpunt geweest van gemeenschappen en van de omringende natuur. De River Wild autorondreis neemt je mee langs het prachtige en unieke landschap van de Hood River Valley en de Cascade Mountains en laat je kennismaken met de bruisende steden Portland en Seattle en kustplaatsjes zoals Newport en Port Angeles.

Leuk aan deze reis...

Ontdek het ruige noordwesten van Amerika
Inclusief de bruisende steden Seattle en Portland
Inclusief het indrukwekkende Mt. Hood, Olympic NP en Crater Lake
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   


Dag-tot-dag programma


14 dagen | ± 2800 km

Reis langs wilde rivieren, hoge bergtoppen en bruisende steden aan de noordwestkust van Amerika. Het reisschema kunnen we compleet op jouw reiswensen aanpassen. Wil je enkele dagen langer of korter verblijven, specifieke excursies bijboeken of de route aanpassen? Geen probleem, we regelen het graag voor je!

Dag 1

 • Seattle - Skyline
 • Seattle

Aankomst in Seattle

Levendige stad met iconische skyline

Wanneer je op de luchthaven van Seattle aankomt, haal je eerst je huurauto op en vertrek je naar je hotel. Seattle staat ook wel bekend als de ‘Emerald City’. Die naam dankt ze aan de groene tint van het omringende water. De stad ligt op een smalle strook land tussen de Puget Sound en het 29 kilometer lange Lake Washington, met in het westen de toppen van de Olympic Mountains en de vulkanische pieken van de Cascade Range in het oosten. In het centrum van Seattle vind je veel uitstekende restaurants.

Afstand op deze dag: +/- 7830km  

Dag 2

 • Seattle - Haven
 • Seattle - Boeing

Ontdek Seattle

Space Needle & Pike Place Market

Vandaag kun je de hele dag genieten van al het moois dat Seattle te bieden heeft. Veel van de hedendaagse gebouwen in Seattle zijn gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1962. Ter ere hiervan zijn onder andere de Space Needle, het Seattle Center en het Coliseum gebouwd. De beurs versnelde ook de ontwikkeling van parken, wegen en het openbaar vervoer. Een van de belangrijkste attracties van de stad is het Waterfront District. Hier vind je veel winkels en restaurants, maar ook het Seattle Aquarium, het Odissey Maritime Discovery Center en Ye Olde Curiosity Shop, een soort antiekwinkel.

Bezoek het Boeing Museum in Seattle of Pike Place Market. Dit is één van de oudste overdekte boerenmarkten en stamt uit 1907 en de voornaamste attractie zijn de vishandelaren, die de vissen overgooien. Een kop koffie vind je hier in de eerste Starbucks van Amerika, geopend in 1971. Ga doordeweeks als je de drukte wilt vermijden. Unieke kunst vind je in de Chihuly Garden and Glass, met de glaskunst van Dale Chihuly. Muziekliefhebbers kunnen het Museum of Pop Culture bezoeken. Aan het einde van de dag is het leuk om een boottocht op de Puget Sound te maken en de stad vanaf het water te zien.

Dag 3

Mount Vernon

Naar het leukste stadje van Amerika Mount Vernon

Walvissen en orka’s zien

Vandaag verlaat je Seattle om richting Mount Vernon te rijden, een pioniersstadje in de prachtige Skagit Valley en recentelijk gekozen tot het ‘leukste kleine stadje van Amerika’. In het centrum vind je veel gespecialiseerde winkeltjes. Struin rond in een antiekwinkel of wandel langs de boulevard. In het seizoen vertrekken hier de walviscruises rond de San Juan eilanden, welke te bereiken zijn per veerboot waar je ook met de auto op mag. Onderweg naar de eilanden zal je ook veel verschillende vogels zien. Walvistours kun je hier per boot doen, maar ook met een zeekayak. Het is ook de beste plek om orka’s te zien.

Blijf je liever aan land, dan kun je misschien een trip richting het noorden maken, naar Cascades National Park. ‘s Avonds is het leuk om naar het uit 1920 stammende Lincoln Theatre te gaan, hier staat nog een zeldzaam Wurlitzer theaterorgel, en ook worden er regelmatig oude filmklassiekers gedraaid.

Afstand op deze dag: +/- 100km

Dag 4

Lake Quinault

Via Olympic NP naar Quinault

De adembenemende Olympic Mountains

Op naar Quinault, gelegen in het Olympic National Park dat drie verschillende ecosystemen bevat. Ruige, met ijskappen bedekte bergen, 90 kilometer aan wilde kust en zelfs regenwoud. Maak de mooie rit naar Hurrican Ridge voor een spectaculair uitzicht over de Olympic Mountains. Vanuit het bezoekerscentrum in het park beginnen veel wandelroutes door het park. Je verblijft twee nachten in Quinault.

Afstand op deze dag: +/- 340km

Dag 5

 • Olympic NP - Quinault Valley
 • Olympic NP - Waterval
 • Olympic NP - Hurricane Ridge
 • Olympic NP - Elwha Valley

Ga de natuur in in Olympic NP

Bergen met gletsjers, stranden en regenwouden

Deze dag kun je besteden in het prachtige Olympic National Park, waar de berg Olympus met zijn top van bijna 2428 meter een markant herkenningspunt vormt. Je kunt hier klimmen en wandelen en je vindt er fantastische vergezichten. De Olympic Coastal Strip is een 57-mijl lange ruige, schilderachtige kuststrook waar je geweldige wandelingen kunt maken. Ook kun je het Hoh regenwoud bezoeken, waar jaarlijks meer dan 3 meter (!) regen valt. Ook vind je hier het 201 meter diepe Lake Crescent, één van de diepste meren in de staat Washington. Verder vind je in het park diverse warmwaterbronnen. In het Sol Duc Hot Springs Resort kun je het zelf ervaren. De hete mineraalrijke wateren welke opborrelen aan de oevers van de Soleduck rivier worden hier naar de baden geleid. In de bossen vindt je Olympic Hot Springs waar je kunt baden in natuurlijke baden. Uiteraard vind je in het park veel wilde dieren, waaronder de Roosevelt-eland, poema’s, zwarte beren, zeeotters en marmotten. Ook kun je hier het jaarlijks terugkerende spektakel van de migrerende zalmen zien, welke terugkeren vanuit zee om te paren in de Soleduck rivier.

Afstand op deze dag: +/- 100km

Dag 6

Olympic NP - Sunset

Via Puyallup naar Federal Way

Een schilderachtige route

Vanaf Quinault ga je naar Puyallup via een schilderachtige route welke langs het Hood kanaal voert. Dit is een fjord aan de Puget Sound die weer uitmondt in de Stille Oceaan. In de vallei bij Puyallup worden op de vruchtbare grond narcissen verbouwd die over de hele wereld gedistribueerd worden. Markant herkenningspunt hier is Mt. Rainier met zijn sneeuw bedekte top. In het centrum van Puyallup kun je het huis van Ezra Meeker bezichtigen, één van de eerste bewoners. Ook vind je hier nog veel historische gebouwen, welke nog steeds de pioniersgeest ademen, en een prachtig groen park. De komende nacht verblijf je in Federal Way.

Afstand op deze dag: +/- 225km

Dag 7

Mount Rainier

Via Mount Rainier naar Yakima

Oerbossen, watervallen en regenwouden

Via een prachtige route reis je vandaag verder richting Mount Rainier, een nog actieve vulkaan, bedekt tussen duizenden vierkante meters ijs en sneeuw. De berg wordt omringd door eeuwenoude bossen en spectaculaire alpenweiden. Er lopen hier verschillende wandeltrajecten. Je kunt een bezoek brengen aan het Longmire Museum over pionier James Longmire. Hij ontdekte de minerale bronnen hier in 1883 en bouwde het eerste hotel. Hiermee bracht hij het toerisme op gang met zijn reclames voor het wonderbaarlijke genezende water. Na het parkbezoek ga ja verder naar Yakima waar je de nacht zal doorbrengen.

Afstand op deze dag: +/- 250km

Dag 8

Mount Hood

Op naar Hood River

De eerste ontdekkingsreizigers en windsurfers

Verlaat Yakima in de ochtend en reis verder in de richting van Toppenish. Hier is het ‘Oude Westen’ nog springlevend. Het stadje is door heel Amerika bekend als de stad met de muurschilderingen. Je vindt er zo’n 70 verspreid door de stad. Een leuke manier om ze te zien, is tijdens een rondleiding met paard en wagen. Het is ook zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan het Yakima Cultural Heritage Center net buiten Toppenish en waar je veel leert over de geschiedenis en kunst van de ‘Plateau People’, de Yakamas. Hood River is een vriendelijk klein stadje, gelegen aan de oevers van de gelijknamige rivier, en met name bekend als de windsurf-hoofdstad van de wereld. Niet ver van hier en de moeite van het bezoeken waard, ligt de Columbia River Gorge Scenic Area. In het Living History Park hier leer je veel over de geschiedenis en vooral over de eerste blanke ontdekkingsreizigers hier, Lewis en Clark.

Afstand op deze dag: +/- 200km

Dag 9

Bend Oregon

Van Hood River naar Bend

Hello Mount Hood!

‘s Ochtends heb je de nog tijd om de omgeving rond Mount Hood met haar witte besneeuwde top te ontdekken, een slapende vulkaan en de hoogste berg in Oregon. De weg ten zuiden van Hood River richting Mount Hood geldt als één van de mooiste wegen in de staat, met prachtige uitzichten vol geologische diversiteit. Dezelfde route werd duizenden jaren geleden afgelegd door de oorspronkelijke bewoners en later door de pioniers, op het laatste stuk van de ‘Oregon Trail’ mid 18e eeuw. Hier vind je de nodige wandelpaden, monumenten en musea die je meer leren over deze tijden. Je hebt een prachtig uitzicht op Mount Hood en de Oregon Cascades vanaf de Timberline Lodge, een historische bezienswaardigheid. Je verblijft de komende nacht in Bend.

Afstand op deze dag: +/- 280km

Dag 10

Crater Lake National Park

Via Crater Lake naar Medford

Lava en vulkanen

De reis van vandaag neemt je mee door het fascinerende vulkanische Lava Lands en misschien naar Crater Lake National Park (de weg door dit park is over het algemeen alleen geopend tussen juni en september). In het park ligt het Crater Lake krater in de resten van wat eens de vulkaan Mount Mazama was. Het meer is maar liefst 594 meter diep en daarmee het diepste meer van de Verenigde Staten. Dit komt door de enorme 1220 meter diepe trechter die zich zo’n 7700 jaar geleden heeft gevormd gedurende enorme vulkanische uitbarstingen. Het meer heeft een intens diepblauwe kleur en is volledig gevuld door regen en sneeuw omdat het geen natuurlijke in- en uitstroom heeft. Je rijdt dwars door de beboste Cascade Mountains langs prachtige wegen op weg naar Ashland.

Afstand op deze dag: +/- 295km

Dag 11

 • Coos Bay - Bankgebouw
 • Coos Bay

Op naar de kust: Coos Bay

Ruige kust en duinen

In de ochtend verlaat je Ashland alweer en rijd je richting Coos Bay. Onderweg kun je eventueel een jet boat tour maken op de Rogue River. Je vind er verschillende aanbieders met verschillende tochten. Je overnacht in Coos Bay, waar de Coos River uitmondt in zee. Eén van de populaire dingen om te doen hier is krabben vangen en wel de Dungeness krab. Er zijn verschillende winkeltjes waar je spullen kunt huren en een uitleg kunt krijgen. Ook kun je een surfles nemen of naar de surfers gaan kijken op Bastendorff Beach. In de onmiddelijke nabijheid van Coos Bay vind je drie staatsparken, Sunset Beach, Cape Arago en Shore Acres, waar je veel watersportactiviteiten kunt bekijken en doen.

Afstand op deze dag: +/- 380km

Dag 12

Newport - Kust

Langs de ruige kust van de Stille Oceaan naar Newport

Ontdek de Oregon Coast

Ontdek vandaag de kust van Oregon. Op een half uur rijden vind je het Oregon Dunes Recreation Area met haar hoge, witte zandduinen, waar je een rit met een buggy in de duinen kunt maken. Het historische Florence is één van de mooiste kustplaatsen van Oregon. In het centrum van deze rustige plaats vind je de Siuslaw River Bridge met rondom verschillende winkeltjes, kunstgaleries, restaurantjes met lokale producten en wijnproeverijen. Je kunt ook vanuit het centrum een rondvaart maken op een echte radarboot met uitzicht op de zandduinen, weelderige bossen en aalscholverkolonies. De omgeving van Florence heeft veel te bieden.

De pittoreske vuurtoren Yaquina Head Lighthouse verwelkomt je wanneer je aankomt in Newport, de stad die bekend is om haar Dungeness krab en de prachtige haven onder de Yaquina Bay Bridge. Je kunt de 30 meter hoge vuurtoren bezichtigen of een bezoek brengen aan de historische haven, waar je winkeltjes, galeries en visrestaurantjes vindt. Tegenover de haven vind je het Oregon Coast Aquarium. Hier vindt je talloze diersoorten die in zee leven, zoals zeeleeuwen, zeehonden en otters. De komende nacht verblijf je in deze prachtige plaats.

Afstand op deze dag: +/- 160km

Dag 13

Portland, OR

Door naar Portland

City of roses

In de ochtend vertrekt je vanuit Newport om richting Portland te rijden. Deze ‘City of Roses’ heeft de charme van een grote stad, maar de werkelijke aantrekkingskracht ligt in de vele publieke tuinen en parken. Bezoek bijvoorbeeld de International Rose Test Garden, ontstaan in 1917 en één van de grootste en oudste tuinen gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe rozensoorten. Alhoewel je ongetwijfeld een aantal bekende soorten aantreft in de Gold Medal Garden, zijn de meeste van de 400 soorten nog niet op de markt. In het centrum van Portland vind je het Pioneer Courthouse Square waar een groot mechanisch sculptuur elke dag het weer voorspelt. In de artistieke en muzikale stad is een keur aan gezellige winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Ook staat de stad bekend om de vele bierbrouwerijen en de uitstekende lokale wijnen.

Afstand op deze dag: +/- 210km

Dag 14

Terugvlucht

Vanuit Portland naar de luchthaven van Seattle

Back home

Vandaag vertrek je op je gemak naar het vliegveld van Seattle, waar je de huurauto kunt inleveren en terugvliegt naar huis.

Afstand op deze dag: +/- 270km

LEES MEER

Minimize
 • Expand/Collapse

Voorwaarden

Belangrijk

Vertrek is dagelijks mogelijk
Standaard hotels: 3-sterren hotels | Upgrade hotels: 4-sterren
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Gedurende speciale gelegenheden, zoals feestdagen, kan het zijn dat een accommodatie alleen tegen meerprijs beschikbaar is. Exacte prijzen beschikbaar bij offerte/reservering 
 Deze reis is geheel op maat aan te passen

Inclusief

Huurauto van dag 1 t/m dag 14 (Alamo) inclusief alle benodigde verzekeringen     
13 hotelovernachtingen     
Routeboek     
Toegang tot de UStravel.nl-app met exclusieve tips voor je bestemming 

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
Entreegelden     
Maaltijden     
Parkeer- & tolgelden     
Extra's bij de huurauto, zoals GPS, Wifi device en/of een verzekering voor jonge bestuurders.

Deze route gebruiken als basis voor je maatwerk reis?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra stops toe, extra nachten op een bepaalde plaats, of wil je vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de mogelijke hotels voor deze rondreis. Een combinatie maken van 'standaard' en 'upgrade' hotels is ook mogelijk, laat het ons gerust weten! Hotels kunnen wijzigen, aangezien wij altijd en alleen offreren op basis van huidige beschikbaarheid - leuke aanbiedingen kunnen we daarin dan meteen meenemen. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Excursietips voor deze reis

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze autorondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
- Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

Ja, al onze reizen kunnen op maat worden aangepast. Dus nachten toevoegen, verwijderen, een stopover vooraf of na afloop van de reis, alles is mogelijk... Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten zijn de autohuur en hotelovernachting met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien, brandstof, eventuele one-way kosten voor de huurauto, toegangsgelden tot de nationale parken en eventuele excursies.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Laat het ons dan weten bij het boeken. Het kan zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn.

Bij onze autorondreizen ontvang je een uitgebreid routeboek én je krijgt toegang tot de UStravel.nl-App. Hiermee vind je onder andere je reisschema, reisbescheiden, exclusieve UStravel.nl tips voor je bestemming.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Bij alle verhuurmaatschappijen is het verplicht om op je creditcard borg te laten staan. Ook kunnen hotels borg op je creditcard inhouden voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Ja, rijden in Amerika is heel gemakkelijk. Wat je meteen op zal vallen in Amerika, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is. Verkeersregels zijn niet geheel hetzelfde. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; je mag links en rechts inhalen en in sommige gevallen mag je rechts afslaan bij een rood stoplicht. Bij boeking informeren we je hier uitgebreid over.

Ja, een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Belangrijk om te weten: Om een auto te mogen huren in Amerika en Canada geldt als voorwaarde dat een bestuurder minimaal 21 jaar is en zeker 1 jaar in het bezit is van een rijbewijs. Voor bestuurders tussen de 21 en 25 jaar geldt wel een verplichte jongerentoeslag (verzekering).
Voor Amerika geldt dat de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam moet kunnen laten zien. Geen creditcard? Dan krijg je de auto niet mee!

Selecteer eerst je vertrekmaand. Daarna kun je de gewenste dag selecteren.
Prijzen zijn per persoon, exclusief vluchten.

Waarom een autorondreis boeken bij UStravel?

Waarom UStravel?

Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
Eerlijk advies uit eigen ervaring.
Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over autorondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk reisvoorstel aanvragen

Maatwerk reisvoorstel

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

Pacific Northwest Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten  

Ontdek de noordwest kust van Amerika
Inclusief Seattle, San Francisco en Portland
Inclusief Olympic NP, Redwood NP en Napa Valley
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €669 per persoon   

Bekijk deze rondreis

American Northwest Adventure   

Autorondreis

17 dagen / 16 nachten

Ontdek 'The Great American West'
One-way van Denver naar Seattle
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone en Glacier National Park
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €659 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   

Bekijk deze rondreis