100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Boston

Het kloppende hart van New England

Boston

Havenstad Boston omschrijft zich als hip en werelds! Boston is voor Amerikaanse begrippen een oude stad waar veel mensen van Ierse, Noorse, Joodse en Italiaanse afkomst zich jaren geleden vestigden met de hoop op een betere toekomst. Nog steeds wordt veel aandacht geschonken aan de vele historische bezienswaardigheden die tot op de dag van vandaag nog steeds bewaard zijn gebleven. Ze zijn op een bijzondere manier te aanschouwen, namelijk door de Freedom Trail te lopen. Dwars door de stad loopt een rode lijn die je als bezoeker te voet kunt volgen en welke je leidt langs de meeste -historische- bezienswaardigheden, zoals het State House, Boston Latin School en Bunker Hill Monument.

Voor een moment van rust kun je een mooie wandeling maken door de Public Gardens, die zowel in de lente als in de winter prachtig zijn om te bezoeken.

Tevens is Boston ook de stad waar twee van de beste universiteiten ter wereld gezeteld zijn, Harvard University en MIT. De aanwezigheid van deze universiteiten draagt ook bij aan de cultuur die de stad te bieden heeft. Om de universiteitssfeer te proeven raden wij je aan een bezoek te brengen aan Cambridge en Harvard Square die grenzen aan Harvard University. Hier zijn leuke restaurants, boekwinkels, theaters en cafés te vinden zijn.

Brookline, gelegen nabij Boston, is de geboorteplaats van voormalig president John F. Kennedy. Je kunt zijn geboortehuis, dat nu ingericht is als museum, bezoeken.

Ook is Boston een prima uitgangspunt voor een fly-drive vanuit New England of is een bezoek aan de stad uitstekend te verlengen met enkele dagen Cape Cod, waar de Kennedys in Hyannisport nog steeds hun buitenverblijf hebben. Als je toch in de buurt bent is een bezoek aan het eiland ‘Martha’s Vineyard’ zeker de moeite waard, en ook een lekkere visburger bij een van de kraampjes langs de boulevards!

Quick facts

  • De eerste metro is gebouwd in Boston
  • Boston is vernoemd naar een stad in Engeland
  • Er is geen 'happy hour' in Boston
  • De eerste universiteit in Noord-Amerika staat in Boston
Beacon Hill
Skyline
Faneuil Hall
George Washington Standbeeld
Old State House
The Freedom Trail
Skyline

Excursies in Boston

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Boston

Wandel The Freedom Trail in Boston

De Boston Freedom Trail is een 4 km lange wandeling. Gedurende de route zul je 16 locaties van nationaal historisch belang passeren. Enkele van de highlights zijn Old North Church en Old State House. De route is grotendeels aangegeven met rode bakstenen die op de grond liggen. Langs de route zul je langs voldoende restaurantjes en parkjes komen. Een bezoek aan Boston zonder deze trail te lopen is eigenlijk niet mogelijk!

Ga naar een sportwedstrijd in Fenway Park

Een sportwedstrijd meemaken is een 'must do'. Niet alleen in, maar ook rondom het stadion, is er vanalles te doen. Het is ook een echt Amerikaans familiegebeuren. De avond is helemaal geslaagd als de Red Sox winnen. Vergeet geen souvenir te kopen in het park!

Bezoek Old State House

Het Old State House is een mooi authentiek oud gebouw in originele staat. Erg bijzonder om te zien dat een oud gebouw te midden van nieuwe hoogbouw gelukkig in stand blijft. In Boston zie je veel van dit soort authentieke gebouwen die omgeven zijn met nieuwe hoogbouw. Het museum geeft een impressie van de strijd tussen de Engelsen en Amerikanen. The Freedom Trail Boston loopt overigens ook langs dit museum.

Ga op zoek naar walvissen tijdens een Whale Watching Cruise

Een onvergetelijke ervaring beleef je tijdens de New England Whale Watching Cruise in de wateren van Boston. Professionele onderzoekers van het Whale Centre of New England, de belangrijkste autoriteit van de regio over walvispopulaties, zijn aan boord om je te voorzien van interessant informatie. Ze vertellen je alles over het gedrag van walvissen, van migratiepatronen tot de lokale ecologie. De catamaran is de meest comfortabele manier om de fascinerende wezens te bekijken. De boot is voorzien van drie buitendekken voor optimaal zicht om de walvissen te spotten. Geniet van het avontuur en kijk naar bultruggen, dwergvinvissen, finbacks en witte dolfijnen!

Struin rond in Faneuil Hall Marketplace

Vandaag de dag is deze plek nog net zo bruisend als in vroegere tijden. In 1742 riepen de stichters van het ‘huidige Amerika’ deze plek uit als dé plek van de vrijheid. Nu heb je hier vele gezellige restaurants, bars en winkeltjes.

Proef de universiteitssfeer in Boston/h3>

’s Werelds beste universiteiten zijn te vinden in Boston. Wil je de echte sfeer proeven? Ga dan een hapje eten of drankje doen op Cambridge of Harvard Square.

Ga aan boord van de USS Constitution

Liefhebbers van geschiedenis, of militaire bootliefhebbers mogen de kans niet missen om aan boord van de USS Constitution te gaan. Dit historische schip, aangemeerd in het Boston National Historical Park in Charlestown, is 's werelds oudste oorlogsschip dat nog steeds in gebruik is. Het wordt bestuurd door matrozen van de Amerikaanse marine, die ook dienen als gidsen van het schip.

Meer tips in Boston

Reizen met Boston

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €829 per persoon   

Bekijk deze rondreis

New Englander

Autorondreis

16 dagen /15 nachten  

Op pad in het mooie New England
Inclusief bezoek aan Acadia National Park
Geniet van Bar Harbor, Cape Cod en de White Mountains
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Boston - New York - Philadelphia -Washington

Treinreis

8 dagen / 7 nachten  

Reis van noord naar zuid langs vier wereldsteden
Inclusief treintickets van Amtrak
Vier compleet verschillende steden
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €735 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in New England