100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Philadelphia

"Let's go there, together"

Philadelphia

De stad Philadelphia, in de staat Pennsylvania, is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Een dynamische bestemming vol met belevenissen van een grote stad en de charme van een kleine plaats. En met een dagelijkse non-stop service vanaf Amsterdam is Philadelphia goed bereikbaar en een makkelijke toegangspoort voor een echte Amerikaanse ervaring.

Bekend in de hele wereld als de bakermat van de Verenigde Staten, kent Philadelphia meer Amerikaanse geschiedenis dan welke stad in dit land. Hier staan de Independence Hall en de Liberty Bell, twee van de meest gewaardeerde historische monumenten in Amerika die de vrijheid van dit land huldigen. Philadelphia is ook een groot cultureel centrum, met musea als het Philadelphia Museum of Art, The Barnes Foundation en optredende gezelschappen als The Philadelphia Orchestra en het Pennsylvania Ballet.

Philadelphia is een stad met een eigentijdse uitstraling en is opgebouwd uit woonwijken, elk met een eigen karakter. De toegankelijke straten, verdeeld in "blocks" maken Philadelphia een paradijs voor wandelaars. Een intensief openbaarvervoersysteem maakt reizen van het centrum naar het omliggende platteland heel gemakkelijk.

In Philadelphia zitten veel prijswinnende restaurants met een geweldige keuken variërend van regionale Amerikaanse favorieten tot aan gerechten van over heel de wereld. De food scene is dan ook booming! Tussen de maaltijden door heb je genoeg tijd om te winkelen. De grootste winkelcentra en bijzondere speciaalzaken zijn hier in Philadelphia en ze bieden allemaal tax-free winkelen op kleding en schoenen. "Shop till you drop" krijgt hier pas echt betekenis. 's Avonds staat de stad in het teken van een uitgebreid aanbod podiumkunsten: muziek-, dans-, sport- en filmevenementen geven de stad een bijzondere sfeer.

Quick facts

  • Philadelphia had de eerste dierentuin van de VS; de Philadelphia Zoo


  • De City Hall van Philadelphia is het grootste gemeentehuis van de VS
  • De onafhankelijkheidsverklaring is in Philadelphia getekend
  • Philadelphia is strategisch gelegen tussen New York City en Washington DC
Benjamin Franklin Parkway
City Hall Street
Independence Hall
Muurschildering
Phillies Baseball game
River
Schuylkill River
City Hall
Skyline

Excursies in Philadelphia

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Philadelphia

Bezoek Independence National Historical Park

De oorsprong van de United States of America bevindt zich in Philadelphia. In dit historische hart is o.a. de onafhankelijkheidsverklaring getekend. De Independence hall en de Liberty Bell zijn hier het bewijs van. Liberty 360 laat je in 20 minuten een mooie 3D samenvatting zien van het gevecht naar de vrijheid. TIP: het Welcome America festival. De Benjamin Franklin Parkway bruist tijdens ‘The fourth of July’ viering. Die dag kleuren de straten zich met grote parades en zijn er optredens van diverse grote artiesten, waaronder Grammy-award winnaars.

Shop shop shop!

In Philadelphia hoef je geen belasting te betalen op kleding en schoenen. Het veelzijdige trendy modeaanbod van Philadelphia biedt garantie voor hete creditcards. King of Prussia Mall is een must voor de merkliefhebbers, Philadelphia Premium Outlets heeft de beste aanbiedingen en in het stadscentrum vind je heel veel verschillende winkels. Van excentrieke en alternatieve shops in South Street tot aan exclusieve boetieks rond Rittenhouse Square en warenhuizen als Macy’s en Banana Republic in de buurt van Broad Street.

Ga een hapje eten op de Reading Terminal Market

Wie denkt dat er in Amerika alleen maar hamburgers, hotdogs en friet wordt gegeten heeft het mis. Op deze markt worden vooral producten aangeboden van de Amish (een eenvoudige gemeenschap die zich nog met paard en wagen verplaatst) die rechtstreeks van het platteland komen. Proef en beleef de verse en smakelijke hapjes en gerechten. Tip: ga direct om 8 uur 's morgens, dan is het nog niet zo druk en hoef je niet in de rij te staan!

Meer tips in Philadelphia

Reizen met Philadelphia

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

New York - Philadelphia - Washington

Treinreis

6 dagen / 5 nachten   

Ontdek de drie populaire steden in het noordoosten!
Inclusief treintickets van Amtrak
Verblijf dichtbij de stations, dus lekker centraal
Helemaal op maat aan te passen

Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord Oost Amerika