100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Niagara Falls

De bekendste watervallen ter wereld op de grens bij Amerika en Canada

Niagara Falls

De natuur heeft de Niagara regio een onuitwisbare stempel gegeven. De Canadese Falls met een hoogte van 54 meter en de Amerikaanse Falls, 56 meter hoog, zijn ware natuurwonderen. Een fantastische manier om de Niagara Falls te ontdekken is vanaf het dek van The Maid of the Mist. Deze boot neemt je mee in de wateren van de Amerikaanse Falls. Vaar langs de Rock of Ages en naar de Horseshoe Falls. Hier stort elke minuut 130 miljoen liter water van de 54 meter hoge waterval. Wanneer je een kijkje onder de watervallen durft te wagen, breng dan een bezoek aan de "Cave of the Winds.

Breng een bezoek aan Goat Island, of ga voor een meer kermis-achtige beleving de grens over naar de Canadese kant van de Falls.

Hier kun je eventueel langs de Niagara Parkway rijden, welke Niagara-on-the-Lake en Niagara Falls met elkaar verbindt. Deze mooie route neemt je mee langs vele bezienswaardigheden. Je kunt stoppen bij de White Water Walk, een pad tussen de wateren van de Great Gorge Rapids. Zwerf wat rond en verbaas je over de machtige stroom, waar de rivier zich een weg baant door het smalle kanaal met een gemiddelde snelheid van 35 kilometer per uur.

Ook 's avonds zijn de watervallen prachtig. Een aantal keer per week is er 's avonds een vuurwerkshow. Houdt voor het schema hiervoor de website van de Niagara Falls in de gaten.

Quick facts

  • De Niagara Falls zijn eigenlijk 3 watervallen, waarvan 2 aan de Amerikaanse kant en 1 aan de Canadese kant
  • In de wintermaanden kunnen de Niagara Falls bevriezen
  • De Niagara Falls liggen op de grens tussen de VS en Canada
  • Jaarlijks komen er meer dan 8 miljoen mensen, van over de hele wereld, de Niagara Falls bezoeken
American Falls Winter
Boat Tour
Boat Tour
Bridal Veil Falls Winter
Lightshow
View
View
Horseshoe Falls
Bridge between USA & Canada
Overview
By Night

Excursies in Niagara Falls

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Niagara Falls

Ga mee met de Maid of the Mist Boat Tour

Wanneer je de Niagara Falls vanaf de Amerikaanse kant bezoekt, is de ‘Maid of the Mist Boat Tour’ de perfecte manier om de watervallen van dichtbij te zien. Met deze tour vaar je dicht langs de watervallen en ervaar je echt de mist van de Niagara Falls. Door vooraf online je tickets te kopen voor een boottocht, ben je verzekerd van het bezichtigen van Niagara Falls. Zo mis je deze unieke mogelijk niet.

Bekijk de Light Show van de Niagara Falls

Niet alleen vroeg in de ochtend, maar ook ’s avonds kan je genieten van een bijzondere ervaring. Zodra het donker wordt, worden alle watervallen verlicht met afwisselend verschillende kleuren. Dit zorgt voor een kleurrijk schouwspel.

Niagara Falls State Park

Niagara Falls State Park is het oudste staatspark van Amerika. Er zijn diverse wandelpaden en bruggen door het park die uitkomen bij punten waar je een prachtig uitzicht krijgt op de Niagara Falls. Vanaf dit park kun je alle drie de watervallen bezichtigen: de American Falls, Bridal Veil Falls en een deel van de Horseshoe Falls.

Bekijk het uitzicht vanaf Prospect Point

Prospect Point bied je een schitterend uitzicht op de Niagara-watervallen. Vanaf de 86-meter hoge Observation Tower, krijg je een panoramisch uitzicht te zien van alle watervallen. Als je met lift naar beneden gaat kom je uit bij de opstapplaats van de Maid of the Mist Boat Tour.

Verken Goat Island

Goat Island is een klein eiland in de Niagara rivier en is gelegen tussen de Bridal Veil Falls en de Horseshoe Falls. Het eiland is alleen toegankelijk vanuit de Niagara Falls New York. Goat Island is via twee bruggen verbonden met het vasteland van de VS. Het is een populaire bestemming om de watervallen vanaf de amerikaanse kant te bezichtigen.

Cave of the Winds

De Cave of the Winds excursie brengt je dichter bij de watervallen dan je voor mogelijk had gehouden. Een lift die je 53-meter diep laat afdalen in de Niagara Gorge, brengt je op een paar meter afstand van de Bridal Veil Falls. Maar let wel op! Het kan hier hard waaien en de kans dat je nat wordt is aanwezig.

Kom meer te weten over de geschiedenis in Niagara Gorge Discovery Center

Niagara Gorge Discovery Center is gelegen in het Niagara Falls State Park en hier wordt de lokale geschiedenis van de Niagara Falls en Niagara Gorge tentoongesteld. Via interactieve schermen van 180 graden krijg je een blik op hoe de Niagara-rivier al 12.000 jaar lang bestaat. Ontdek ook al het moois vanaf een van de vele wandel- en fietspaden in de omgeving.

Meer tips in Niagara Falls

Reizen met Niagara Falls

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €829 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Best of America

Autorondreis

22 dagen / 21 nachten

Ontdek zowel de oost- als de westkust van Amerika
Inclusief de Niagara Falls, New York City en Washington DC
Inclusief Grand Canyon, Mesa Verde, Arches en Monument Valley
Helemaal op maat aan te passen, evt. ook inclusief treinreis in Oost Amerika

Vanaf €960 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content

De meest populaire bestemmingen in Noord Oost Amerika