100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

IJsland

Nog mooier dan de foto's

IJsland

Wanneer je naar Amerika of Canada gaat is een stopover in IJsland een mooie aanvulling op je reis. Op zo’n 3,5 uur vliegen vind je dit unieke eiland in het midden van de Atlantische Oceaan. En reizen in IJsland is in één woord waanzinnig! Prachtige landschappen met hoge watervallen, een ruige zwarte kustlijn, immense gletsjers en actieve vulkanen. In een paar dagen tijd kun je al enorm veel moois zien op IJsland.

Start je stopover in IJsland rondom Reykjavik, dat de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld is. Je kunt hier heerlijk ronddobberen in de bekende Blue Lagoon, de beroemde Hallgrímskirkja kerk bezoeken en hier genieten van een mooi uitzicht over het kleurrijke Reykjavik. Ook kun je het hele jaar door walvissen gaan spotten vanuit Reykjavik. Vanuit Reykjavik kun je ook de Golden Circle rijden.

De Golden Circle is een route van zo’n 300 kilometer die je brengt langs vele highlights in IJsland. Je ziet tijdens deze rit de enorme diversiteit aan landschappen en valt van de ene verbazing in de andere. Zo kom je langs een actieve geiser, de Geysir die iedere 10 tot 15 minuten kokendheet water omhoog spuit. En kom je langs de meest indrukwekkende watervallen zoals de Thingvellir, Hraunfossar, Skogafoss, Seljalandsfoss en Gullfoss, stuk voor stuk bijzonder! Wil je alles van de Golden Circle zien, dan adviseren wij om minimaal 3 of 4 overnachtingen aan deze route te reserveren. Bij UStravel.nl kunnen we je hierbij helpen en een maatwerk stopover in IJsland voor je aanbieden.

Heb je wat langer de tijd voor je stopover in IJsland, dan zou je ervoor kunnen kiezen om in ieder geval de hele zuidkust te gaan bekijken. Je rijdt dan na de Golden Circle verder door richting Vik, de indrukwekkende Vatnajokull Glacier en Jokulsarlon Glacial Lagoon, ook wel het ijsbergenmeer genoemd. In de zomer kun je ervoor kiezen om de gehele ringroad, die helemaal rondom IJsland loopt, te rijden en zo alle highlights (kort) te bekijken!

Tip: Wanneer je met Icelandair vliegt dan kun je zonder extra kosten voor je vliegticket een stopover in IJsland maken. Een stopover IJsland mag 1 tot 7 dagen duren. Je bezoekt dus twee prachtige bestemmingen tijdens één reis.

Quick facts

  • Vlieg je met Icelandair naar de VS of Canada, dan kun je zonder extra kosten voor je vliegticket een stopover in IJsland maken
  • De gemiddelde temperatuur in IJsland ligt in de winter altijd rond het vriespunt, in de zomer is het wat koeler dan in Nederland
  • In 3 of 4 dagen kun je tijdens je stopover in IJsland al heel veel zien
  • Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld
Godafoss
Aurora Borealis
IJsrotsen
Reykjavik
Kirkjufell waterval
Thingvellir National Park
Skogafoss
Seljalandsfoss waterval
Poolvos
Reykjavik
Thingvellir waterval
Hraunfossar waterval
Zwart strand Vik
Landschap
Whale Watching
Hallgrimskirkja Reykjavik

UStravel.nl tips om te doen in IJsland

Dobber rond in de Blue Lagoon

Begin of eindig je reis naar de VS of Canada ontspannen en ga tijdens je stopover genieten bij de Blue Lagoon. Dobber rond in het parelmoer blauwe water dat 37 tot 42 graden Celsius is en laat je huid stralen met een gezichtsmasker!

Rijd de 'Golden Circle'

Het zuidwesten van IJsland staat vooral bekend om de Golden Circle, een route van zo’n 300 kilometer langs de meest bekende highlights van IJsland zoals o.a. Geysir en de Gullfoss waterval. Deze route start en eindigt in Reykjavik.

Ga walvissen spotten

In IJsland kun je het gehele jaar door walvissen spotten. Je hebt een grote kans om de bultrugwalvis te zien. Maar ook dwergvinvissen, een blauwe vinvis en met heel veel geluk kun je zelfs orka’s spotten in de wateren rondom IJsland!

Ga shoppen in de hippe winkelstraatjes van Reykjavik

Authentieke winkeltjes, grote modeketens en knusse cafés en restaurantjes vind je in de winkelstraten van de hoofdstad van IJsland. Breng hier zeker een middagje door en scoor wat echte IJslandse souvenirs en producten!

Bezoek één van de gletsjers

IJsland bestaat voor een groot deel uit gletsjers en vanaf de ringweg heb je prachtig uitzicht op deze gletsjers. Het is nog gaver wanneer je ze van dichtbij gaat bekijken. Dit kun je doen per sneeuwscooter, je kunt tot aan de voet van de gletsjer wandelen en zelfs ín de gletsjer een tour maken.

Ontdek de zwarte stranden

De stranden van IJsland zijn van zichzelf al erg bijzonder. Omdat IJsland een vulkanisch eiland is, zijn bijna alle stranden pikzwart. Bezoek je de stranden in de winter dan steekt dat prachtig af tot de witte sneeuw en blauwe oceaan.

Sta aan de voet van de meest indrukwekkende watervallen

In IJsland heb je honderden watervallen maar de meest indrukwekkende zijn toch wel de Sellfoss, Skogafoss, Seljalandsfoss, Hraunfossar en Thingvellir. Deze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken met een huurauto.

Meer tips in IJsland

Reizen met IJsland

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat