100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

American Impressions

Van oost naar west Amerika | 17-daagse busrondreis

Ontdek Amerika van de Big Apple tot de City of Angels. Start in de stad die nooit slaapt, New York en ga naar het noorden richting Boston. Na de grootsheid van de Niagara Falls en de ultra moderne stad Toronto, ontdek de monumenten van de hoofdstad Washington DC. Vlieg naar San Francisco en ga richting het zuiden en bezoek Moterey. Dan op naar Yosemite, Death Valley en Las Vegas. Neem een optionele vlucht vanaf Las Vegas naar het mooie schoonheidswonder; de Grand Canyon. Je eindigt jouw bezoek in het zonnige Los Angeles.

Leuk aan deze reis...

Combinatie van noordoost en west Amerika
Inclusief Nederlands sprekende reisleiding
Ontdek New York, Boston, de Niagara Falls en Washington D.C. in het oosten
Bezoek Los Angeles, San Francisco, Las Vegas én diverse nationale parken in het westen

Vanaf €1995 per persoon   


American Impressions

Van oost naar west Amerika | 17-daagse busrondreis

Dag-tot-dag programma


Dag 1

Amerika reizen

Vrijdag: New York, NY

Say hello to The Big Apple

Welkom in de wereldberoemde “Big Apple”! New York City is de ultieme wereldstad. Ontdek alle wijken: je hebt lower Manhattan’s Chinatown, en Little Italy. Maar ook het traditionele Jewish Lower East Side, SoHo met zijn artistieke achtergrond, TriBeCa en de East en West Villages. Natuurlijk heb je ook de welbekende architectuur van het zakelijke Manhattan, met zijn wolkenkrabbers in downtown en midtown. Zij vormen samen een onvergetelijk beeld van New York. In de avond kun je een bezoek brengen aan Times Square, vernoemd naar de New York Times, een bruisende en met neon verlichte omgeving in het hart van het theater district. Hier vind je megastores en thema restaurants voor elk budget en iedere smaak.

Dag 2

Amerika reizen

Zaterdag: New York, NY

Citytour en een halve dag vrije tijd

De halve dag citytour vertekt om 08:45 vanaf het Westin New York Grand Central.

Bekijk de beroemdste wijken, attracties, interessante plekken en hoor alle spicy-details over de bezienswaardigheden van een echte New Yorker. Door de tour leer je de stad beter kennen, zodat je zelf later de stad verder kunt ontdekken.

Optionele excursie

Eenmaal op weg in NY, overweeg dan eens om een fietstour door Central Park te doen. Of maak een boottocht in de haven van New York en zie New York's beroemdste vrouw van dichtbij: "Lady Liberty", de vertegenwoordiger van vrijheid in de wereld. Beleef een once-in-a-lifetime sensatie met een helikoptervlucht over deze prachtige stad. Bezoek Radio City Music Hall, de thuisbasis van de wereldberoemde Radio City Rockettes; Rockefeller Center, de meest populaire bestemming van New York. Of bezoek een Broadway show, koop een dagticket bij de Times Square Booth voor de helft van de prijs! De opties zijn eindeloos!

Dag 3

Amerika reizen

Zondag: New York - Boston

Het kloppende hart van New England

Vertrek van de tour; deelnemers dienen zich vanaf 08.00 uur te verzamelen in de lobby van het Holiday Inn Manhattan Financial District vertrek op 08.15 uur.

Vandaag begint de tour met een vertrek noordwaarts richting Boston, één van de oudste steden van Amerika. Aangezien de stad direct beïnvloed werd door de Britse kroon, was Boston de natuurlijke geboorteplaats voor de oppositie, welke resulteerde in de Revolutie. Daarom vind je hier veel met zorg bewaarde historische plaatsen. De stad Cambridge, welke onderdeel is van de metropool Boston, is het thuis van één van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van het land, waaronder ook Harvard en MIT zich scharen. Je krijgt een rondleiding door deze historische stad per bus. Sommige hoogtepunten van de rondleiding zijn Boston Commons, Beacon Hill, de Cheers bar, de botanische tuinen, Newbury Street en Copley Square. Gelijk na de rondleiding heb je tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Wellicht wil je een wandeling maken over de Freedom Trail; één van Amerika’s eerste historische wandel tours, welke bezoekers langs 16 historische plaatsen leidt en zo verhaalt over tweeënhalve eeuw belangrijke Amerikaanse geschiedenis vertelt.

Dag 4

Amerika reizen

MAandag: Boston - Niagara Falls

Bezoek de bekendste watervallen van de wereld

Vandaag gaat de tour verder naar het westen door Massachusetts, waar we een korte stop maken in het thuis van vele kunstenaars; Stockbridge. Wanneer we verder rijden door de golvende heuvels in het noorden van de staat New York, komen we in het waterrijke gebied van de Finger Lakes, bekend om haar vele wijngaarden. In deze streek stoppen we in Geneva, een klein schilderachtig plaatsje aan de oevers van het Seneca meer, de grootste van de vijf Finger Lakes. Als we verder gaan richting de Canadese grens, komen we bij Niagara Falls, één van de meest adembenemende wonderen der natuur. De stad Niagara zelf biedt genoeg plezier en entertainment.

Dag 5

Amerika reizen

Dinsdag: Niagara Falls - Toronto - Niagara Falls

Bezoek het bruisende Toronto

In de ochtend vertrekken we voor een bezoek aan Toronto, deze ultramoderne stad, welke beroemde gebouwen kent zoals het Skydome Stadion -welke beschouwt wordt als een wonder van architectuur-, en de CN Tower, symbool van de stad. Deze zendmast is 1815 voet hoog endaarmee de hoogste zendmast ter wereld. Binnenin vindt je tal van attracties en tentoonstellingen, welke bereikt kunnen worden via de glazen lift, met welke je binnen een minuut op het observatiedek bent. De tour eindigt bij het bekende Eaton Centre, met zijnontelbare restaurants, cafeetjes en winkels, gelegen aan het water in het centrum van de stad. Hier kun je op eigen gelegenheid genieten van een lunch terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Halverwege de middag gaan we terug naar Niagara en haar indrukwekkende watervallen. 

Optionele excursie:

We raden aan om een Hornblower Niagara Falls boottocht te doen. Deze boot brengt je aan de voet van de watervallen, aan de Amerikaanse kant, passeert de Rock of Ages en brengt je recht onder de Horseshoe Falls waar het water met een enorme kracht neerkomt in de rivier. Er is ook gelegenheid om deel te nemen aan een optionele helikoptervlucht over de watervallen. Gelijk na het opstijgen zie je de watervallen en de Whirlpool Rapids, waar de rivier een draai van 90 graden maakt. Even verderop bereik je de Amerikaanse watervallen en zie je ze recht naar beneden vallen. Goat Island in het midden scheidt de twee watervallen. Het uitzicht wanneer je over de rand vliegt en het geluid van het donderende water maken dit tot een onvergetelijke ervaring! ’s Avonds kun je als optionele excursie deelnemen aan het diner in de Skylon Tower. Gelegen in het hart van de Niagara Falls, is de Skylon Tower een bezienswaardigheid op zich. Het biedt bezoekers een uitzicht van 360 graden; op een heldere dag kun je zelfs Toronto zien liggen! Geniet van een heerlijke maaltijd, terwijl je uitziet over het geweldige spektakel van de verlichte watervallen.

Dag 6

Amerika reizen

Woensdag: Niagara Falls - Amish Country - Lancaster

Ga terug in de tijd en bezoek de Amish gemeenschap

Vandaag, nadat we de grens weer overgestoken zijn, gaan we zuidwaarts door Pennsylvania. We maken een stop in Lewisburg waar je eventueel de lunch kunt gebruiken in een lokaal restaurant. Wanneer we onze reis voortzetten, komen we door het gebied van de Amish. Dit is een populaire bestemming, vooral door de bewoners van dit gebied, de Amish of Pennsylvania Dutch. Zij zijn afstammelingen van de Duitsers welke in de 18e en 19e eeuw zijn geëmigreerd op zoek naar vrijheid van religie en die werden aangetrokken door de rijke grond en het milde klimaat hier.

Dag 7

Amerika reizen

Donderdag: Lancaster - Gettysburg - Baltimore - Washington, DC

Op naar de hoofdstad van United States of America

Vanuit Lancaster vertrekken we naar het historische Gettysburg. In 1863 vond hier de meeste bloedige strijd plaats tijdens de Civil War. Binnen 3 dagen vielen er 51.000 slachtoffers. Hierna gaan we door naar Baltimore voor een lunch. Aan het eind van de middag komen we aan in de hoofdstad van het land, Washington D.C. Ongeveer 20 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks deze stad.

Optionele excursie: 

Een rondleiding in de avonduren langs de verlichte monumenten en overheidsgebouwen. Van het verlichte U.S. Capitol tot een adembenemend uitzicht vanaf het dak van het Kennedy Center. Je rijdt over Pennsylvania Avenue langs het witte huis en de reflecterende vijver van het Capitool.

Dag 8

Amerika reizen

Vrijdag: Wasington, DC

Monumenten, gedenktekens en musea

Washington D.C. heeft ontelbare monumenten en attracties. Geniet van een rondleiding door deze populaire stad. Hoogtepunten omvatten onder andere het Witte huis, het Capitool, het Lincoln Memorial, het herdenkingsmonument voor de Vietnamveteranen en de militaire begraafplaats Arlington. De rest van de dag kun je de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Het is vrij simpel om je weg te vinden in de stad, waardoor je veel musea en attracties kunt bezoeken, van welke de meeste trouwens gratis zijn. Vergeet vooral de Library of Congress niet, het is ’s lands oudste culturele overheidsinstituut en de grootste bibliotheek van de wereld. Eveneens bijzonder is de National Cathedral, één van de zes grootste kathedralen ter wereld. Ook kun je een bezoek brengen aan het Air & Space Museum of het meest bezochte museum, het Smitsonian.

Dag 9

Amerika reizen

Zaterdag: Washington, DC - San Francisco

Binnenlandse vlucht naar West USA

In de ochtend vlieg je naar San Francisco (vlucht niet inbegrepen, vraag naar onze touroperator tarieven) Transfers van Washington Airports (DCA – National) of (Dulles – IAD) en van San Francisco International Airport (SFO) zijn inclusief en worden geregeld door de gids.

De rest van de dag kun je zelf besteden. San Francisco is een van de mooiste steden in Amerika. Het is een compacte en toegankelijke plek, waar de straten van het centrum opgaan over onmogelijke hellingen en een prachtig uitzicht over de stad te onthullen, de baai en meer. San Francisco heeft een bruisende cultuur en heeft een etnische diversiteit. Het heeft zich ontwikkeld als een stedelijk pareltje van de Californische kust. Typisch voor de stad zijn de kabelbanen en de rijen met huizen in Victoriaanse stijl. Opvallend is dat je in San Francisco de grootste Chinatown hebt buiten China.

Dag 10

Amerika reizen

Zondag: San Francisco

Lovely Frisco

De City Tour (halve dag) vertrekt om 08.15 uur vanaf het Park Central San Francisco.

Leer de stad kennen als geen ander door deel te nemen aan de City Tour. Deze tour, die een halve dag duurt, brengt je langs verschillende hoogtepunten zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, de Twin Peaks en de Golden Gate Bridge. Uiteraard zal een bezoek een Fisherman’s Wharf niet ontbreken. Vanaf hier hebt je goed zicht op Alcatraz Island en je vindt hier langs de boulevard veel visrestaurants, straatverkopers en –artiesten, souvenirwinkeltjes en natuurlijk een prachtig uitzicht over de oceaan. Je zou hier kunnen genieten van een heerlijke lunch. De rest van de dag is het aan jou om de stad te ontdekken.

Optionele excursie: 

Neem de Cable Car naar Lombard Street, bekend als de steilste straat ter wereld. Eenmaal beneden, neem je de bus welke je over de Golden Gate Bridge naar historisch Sausalito brengt. Je kunt hierna de veerboot terug nemen naar San Francisco. Een andere mogelijkheid is om ’s avonds een dinner tour te doen, waarbij je kunt genieten van een authentieke Chinese maaltijd in Chinatown, gevolgd door een excursie naar Treasure Island vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de verlichte skyline van San Francisco.

Dag 11

Amerika reizen

Maandag: San Francisco - Monterey/17-Mile Drive - Chowchilla

Via de prachtige kust de natuur in bij Yosemite

Vertrek voor de tour – iedereen verzamelt zich in de lobby van het hotel om 07.00 uur.

Een ochtendrit brengt je naar Monterey, een plaatsje met veel handwerkslieden, gelegen aan de zee en bekend om de diversiteit aan zeedieren. Hier zie je Old Fisherman’s Wharf Cannery Row, een oude sardientjesfabriek, en vele historische gebouwen met een duidelijk herkenbaar Spaans verleden. Je rijdt via de prachtige 17-Mile Drive, met onderweg prachtige uitzichten. De weg brengt je langs Pebble Beach in Carmel, langs het Del Monte bos, prachtige villa’s aan zee gelegen, besloten baaien, smetteloze stranden en prachtige golfbanen. Ook vindt je langs deze weg de Lone Cypres boom, Fanshell Beach en Seal Rock. Hierna breng je een bezoek aan Carmel, verkozen tot één van de mooiste plaatsen in Californië en mekka van de schone kunsten. In de middag reis je verder naar Chowchilla.

Optionele excursie: 

Neem in Monterey Bay een cruise om walvissen te spotten en geniet van de kans om de diverse inwoners van Monterey Bay te bekijken. Afhankelijk van het seizoen, zul je grijze walvissen, bultrug walvissen, blauwe walvissen, vinvissen, dwergvinvissen, orka's, tuimelaars, bruinvissen, Californische zeeleeuwen, zuidelijke zeeotters en veel meer zien. Monterey Bay en de kust van Californië bieden unieke mogelijkheden om walvissen en andere zeedieren het gehele jaar door te spotten.

Dag 12

Amerika reizen

Dinsdag: Merced - Yosemite NP - Mammoth Lakes

Dwars door het prachtige Yosemite National Park

Deze ochtend heb je een prachtige rit voor de boeg naar één van de meest bekende Nationale Parken: Yosemite National Park. Dit park belooft adembenemende uitzichten en een enorme variëteit aan planten en dieren. Yosemite Valley is de meest bekende (en bezochte) plek. Deze omvat Yosemite Falls, de beroemde El Captain en Half Dome granieten monolieten en de mistige Bridalveil Falls (bruidssluier watervallen). Het landschap hier is spectaculair, je vindt hier steile granieten rotswanden, ijzige gewelven, donderende watervallen, enorme pieken, gigantische sequoia bomen, gletsjers en bloemenweiden. Je hebt hier voldoende tijd voor jezelf. Je kunt fietsen huren voor een korte rit of maak een korte wandeling. In de middag gaan we verder over de Tioga Pass naar Mammoth Lakes voor een overnachting.

Dag 13

Amerika reizen

Woensdag: Mammoth Lakes - Death Valley - Las Vegas

Via de heetste plek, naar de 'hotste' plek

Vandaag gaan we door Death Valley naar Las Vegas. Wanneer de temperatuur de 49 graden Celsius overstijgt, zal er een alternatieve route genomen worden naar Las Vegas.

Death Valley is een woestijn, bestaande uit golvende zandduinen en rotsen bestaande uit veel gekleurde lagen. Het is eveneens één van de meest dorre plaatsen ter wereld en het heetste en droogste Nationale Park van de Verenigde Staten met temperaturen van soms wel 56 graden Celsius in de zomer. Verrassend genoeg blijkt de gemiddelde regenval van 5 cm genoeg voor de ruim 900 verschillende planten- en diersoorten die hier in deze barre omgeving proberen te overleven. Je maakt een stop bij Father Crawley en Zabriskie Point voor een spectaculair uitzicht op de Panamint Mountains en de omringende zandduinen en bij Furnace Creek, waar je eventueel kunt gaan lunchen. Hierna gaat het verder naar het opwindende Las Vegas. Dit is de meest dynamische en spectaculaire stad ter wereld; het huisvest een aantal van ´s werelds grootste hotels, welke samen goed zijn voor zo´n 37 miljoen bezoekers per jaar.

Optionele excursie:

Las Vegas Night Tour. Deze tour neemt je mee naar Fremont Street, waar het plafond bezaaid is met 12,5 miljoen LED/lampen, verschillende lasers, stroboscopen en een state-of-the-art geluidssysteem, welke op verschillende tijdstippen in de avond een extravagante show weggeven. Daarnaa neemt deze tour nje mee langs de watershow van de fonteinen voor het Bellagio, Ceasar’s Palace, de piramides van het Luxor en het Mirage.

Dag 14

Amerika reizen

Donderdag: Las Vegas

"What happens here,  only happens here"

Vandaag kun je op eigen gelegenheid Las Vegas ontdekken. Je zou een bezoek kunnen brengen aan de Stratosphere Tower, de grootse observatietoren in de Verenigde Staten en één van de meest opwindende attracties van Las Vegas. Of ga jij een gokje wagen?

Optionele excursies:

- Je hebt de mogelijkheid deel te nemen aan een excursie naar de Hoover Dam. Deze historische bezienswaardigheid is de hoogste cementen dam in de Westerse Hemisfeer en meet ruim 85 meter.

- Je hebt de mogelijkheid mee te gaan met een optionele excursie naar de Grand Canyon. (Air en Ground Sightseeing Tour). Je ziet het prachtige Grand Canyon National Park. Geniet van de sightseeing tour over Lake Mead, het indrukwekkende Hoover Dam, de machtige Colorado River en de Grand Canyon. En een excursie met de bus door het nationale park met stops langs de Rim voor prachtige uitzichten en fotomomenten. Geniet van een kleine maaltijd voordat je terugvliegt naar Las Vegas.

- Een bezoek aan Las Vegas is niet compleet zonder een van de legendarische shows te hebben gezien. Er zijn shows met dansen, zingen, acrobatiek, magie en nog veel meer. De keuze is eindeloos; wij zullen een show kiezen op basis van beschikbaarheid tijdens de tour.

Wil je langer in Las Vegas blijven? Het is mogelijk om je reis hier te eindigen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dag 15

Amerika reizen

Vrijdag: Las Vegas - Los Angeles

Meet the stars in Hollywood

Zonder gids ga je per transfer naar Los Angeles (per bus of met het vliegtuig). Aan het einde van de middag arriveer je in Los Angeles.

Dag 16

Amerika reizen

Zaterdag: Los Angeles

Citytour en halve dag vrije tijd

Je begint de dag met een City Tour van een halve dag in de omgeving van Los Angeles. Een aantal hoogtepunten zijn Hollywood, de Walk of Fame, Grumman’s Chinese Theathre, Beverly Hills en winkelparadijs Rodeo Drive. Houd uw ogen open en uw camera’s standby, want hier vindt je beroemdheden op elke straathoek. Je bezoekt o.a. bezienswaardigheden zoals Olivera Street en Century City. De rest van de dag kun je de stad verder ontdekken. Santa Monica is een korte taxirit en een fijne plek om de rest van de middag te verblijven.

Dag 17

Amerika reizen

Zondag: Los Angeles

Einde van de reis, helaas..

Transfer op eigen gelegenheid (eventueel met de gratis hotelshuttle) naar Los Angeles Airport.

LEES MEER

Minimize
 • Expand/Collapse
 • Expand/Collapse
Belangrijk

5x per jaar gegarandeerd vertrek
Standaard hotels: 3-sterren hotels
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Busrondreis met Nederlandssprekende reisleiding 
Deelnemende kinderen dienen minimaal 8 jaar oud te zijn  
Een creditcard is benodigd voor het inchecken bij hotels. Hierop wordt borg geblokt en additionele kosten (bijv. roomservice) worden hierop verrekend. 

Inclusief

16 hotelovernachtingen        
11x ontbijt        
Nederlands sprekende reisleiding gedurende de reis        
Vervoer per touringcar         
Halve dag New York City tour        
 Halve dag Los Angeles City tour
Sightseeing in Boston, Niagara Falls, Toronto, Washington D.C., San Francisco, Monterey, 17-Mile Drive, Yosemite, Tioga Pass en Death Valley    
Toegang tot: 17-Mile Drive en alle nationale parken & monumenten  
Transfers: hotel in Washington D.C. naar de luchthaven (DCA of IAD) / Transfers: San Francisco Airport naar het hotel  

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
Overige maaltijden en drankjes     
Persoonlijke uitgaven
Optionele excursies 
Transfers bij aankomst en vertrek 
Fooien (Houd rekening met $2-3 pp per dag voor de chauffeur en $3-5 pp per dag voor de gids)

Wil je deze busrondreis verlengen?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra nachten toe aan het begin of einde van de reis, of maak vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de aangeboden hotels voor deze rondreis. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Optionele excursies ter plaatse

Tijdens de reis kunnen onderstaande excursies worden geboekt bij de reisleiding. Een minimum aantal deelnemers is benodigd om de excursie door te kunnen laten gaan. Prijzen zijn onder voorbehoud.

 • Helicopter Flight over Niagara Falls, +/- $135
 • Hornblower Mist Tour & Dinner in Skylon Tower, +/- $100
 • Amish Experience Tour & Dinner, +/- $55
 • Washington Evening Illumination Tour, +/- $44
 • San Francisco Lombard’s, Sausalito & Ferry Tour, +/- $54
 • Monterey Bay Whale Watching Cruise, +/- $70
 • Las Vegas Illumination Tour, +/- $54
 • Dinner Show in Las Vegas, +/- $105

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze busrondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Deze reis wordt uitgevoerd door onze lokaal agent waar we al vele jaren mee samenwerken. - Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

De busrondreis is niet aan te passen, het is een vast programma. uiteraard kun je wel nachten vooraf of achteraf toevoegen aan de reis. Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten is het vervoer en de hotelovernachtingen met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien en eventuele excursies. Voor de fooien moet je in elk geval rekening houden met: $2-3 per persoon, per dag voor de chauffeur en $3-5 per persoon, per dag voor de gids.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Ter plaatse bij het inchecken kun je altijd vragen om een upgrade.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Hotels vragen om een creditcard en houden borg in voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Vertrekdata & prijzen in 2021

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€2461 €2169
€2010
€3538
€1288

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€2461 €2169
€2010
€3538
€1288

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€2461 €2169
€2010
€3538
€1288

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€2461 €2169
€2010
€3538
€1288

2-pers. kamer3-pers. kamer4-pers. kamer1-pers. kamerKinderprijs
€2461 €2169
€2010
€3538
€1288

 • Alle genoemde prijzen zijn in euro's en per persoon, inclusief programma zoals beschreven. 
 • Prijzen zijn exclusief vluchten (deze kunnen apart worden bijgeboekt. Vraag naar onze speciale touroperating tarieven). 
 • Kinderen dienen minimaal 8 jaar oud te zijn om te mogen deelnemen aan een groepsreis.
 • Prijzen zijn exclusief €20 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds


Waarom een busrondreis boeken bij UStravel?

Waarom UStravel?

Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
Eerlijk advies uit eigen ervaring.
Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over busrondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk offerte aanvragen

Maatwerk offerte

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

Grand American Experiences

Busrondreis

22 dagen / 21 nachten  

Dé ultieme busreis naar oost en west Amerika
Ontdek wereldsteden zoals New York, Los Angeles, San Francisco en Toronto
Inclusief Yosemite, Monument Valley, Arches, en de Niagara Falls
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €2379 per persoon   

Bekijk deze rondreis

New York & the West

Busrondreis

17 dagen / 16 nachten  

Start je reis in de indrukwekkende wereldstad New York
Ontdek de meest bekende nationale parken in het westen van Amerika
Geniet van steden zoals San Francisco, Los Angeles en Las Vegas
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding

Vanaf €1735 per persoon   

Bekijk deze rondreis

The Best of the West

Busrondreis

14 dagen / 13 nachten

Start in San Francisco en eindig in Los Angeles
Ontdek alle bekende nationale parken in het westen van Amerika
Inclusief Nederlandssprekende reisleiding
Bezoek o.a. Yosemite, Bryce Canyon en de Grand Canyon

Vanaf €1475 per persoon   

Bekijk deze rondreis
Empty
Click + to add content