100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Algonquin National Park

Het grootste en oudste park van Ontario

Algonquin Provincial Park

Het Algonquin Provincial Park is het op twee na grootste nationale park van Ontario, gelegen op ongeveer 300 kilometer ten noorden van Toronto. Algonquin Provincial Park bestaat uit honderden meren en je vindt hier nog de echte wildernis.

In Algonquin Provincial Park kun je geweldig kanoën en het park vanaf het water ontdekken. Wanneer je rust zoekt en toch wat avontuur wilt beleven, dan is Algonquin Provincial Park een echte aanrader. In het zuiden van het park ligt Highway 60. Wanneer je daar rijdt, is de kans zeer groot dat je één of meerdere elanden tegenkomt. Daarnaast lopen er ook beren, wolven, bevers en verschillende soorten herten rond. Rondom Highway 60 zijn meerdere wandelroutes door de natuur uitgezet. Behalve via Highway 60 is het Algonquin Provincial Park niet met de auto bereikbaar. Als je de natuur in wilt is de boot de beste optie.

Een bezoek en verblijf in Algonquin Provincial Park is goed te combineren met een stedentrip Ottawa of Toronto. Zo heb je een reis waarin stad & natuur centraal staat!

Quick facts

  • Algonquin Provincial Park is het oudste park van Ontario
  • In Algonquin Provincial Park kun je fantastisch zwemmen in de heldere meren
  • Er zijn ruim 2.000 kilometer aan kano-routes in Algonquin Provincial Park
  • In de winter kun je hier hondensleetochten maken
Duchesnay Falls
Kano
Lake
Lakeview
Omgeving
Algonquin National Park

Excursies in Algonquin Provincial Park

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Algonquin Provincial Park

Spot het bekenste dier van het park; de Eland!

Langs de Highway 60 zijn er fantastische mogelijkheden om de elanden te spotten. Bijna elk moment van de dag kun je elanden tegenkomen. Verder kun je ook zwarte beren, wolven, vossen en bevers spotten.

Rijd de Highway 60

De Highway 60 is een toeristische route die je dwars door het park en langs schitterende plekken leidt. Met de auto is de kans zeer groot dat je één of meerdere elanden tegenkomt.

Bewandel een van de vele wandelroutes

Rondom de Highway 60 zijn er diverse wandelroutes van verschillende aantal kilometers uitgezet. De wandelingen leiden je door het bos naar een adembenemend uitzicht. Tijdens het bewandelen van de routes word je zeker beloond, dus maak ook foto’s van dit prachtige natuurgebied. Wil je liever een wandeling maken met een gids? In het park worden ook diverse wandelingen georganiseerd waarbij je samen met een gids op pad kunt.

Verken het Algonquin Provincial Park per kano

Het Algonquin Provincial Park kent honderden kilometers aan kanoroutes. De ideale manier om het hart van het park te ontdekken. Je kunt ter plaatse zowel binnen als buiten het park een kano huren.

Bezoek het Algonquin Visitor Centre

In het bezoekerscentrum is allerlei informatie te vinden over wat het Algonquin Provincial Park te bieden heeft. De beste wandelroutes, de mooiste plekken om te kanoën en welke bijzondere dieren er te spotten zijn. De achtergrond kun je zien aan de hand van tentoonstellingen over de natuurlijke en menselijke geschiedenis van het park.

Let op muggen en andere bijtende insecten!

Zorg voor voldoende muggenspray, want in de zomermaanden zijn er veel muggen en andere bijtende insecten aanwezig in het Algonquin Provincial Park. De muggenspray kun je het beste ter plaatse kopen aangezien de middelen van thuis meestal onvoldoende werken.

Meer tips in Algonquin Provincial Park

Reizen met Algonquin National Park

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in Oost Canada