100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Niagara Falls

De bekendste watervallen ter wereld op de grens van Amerika en Canada

Niagara Falls

De natuur heeft de Niagara regio een onuitwisbare stempel gegeven. De Canadese Falls met een hoogte van 54 meter en de Amerikaanse Falls, 56 meter hoog, zijn ware natuurwonderen. Op ongeveer twee uur rijden van Toronto liggen de spectaculaire Niagara-watervallen. De watervallen liggen op de grens met de Verenigde Staten.

Een fantastische manier om de Niagara Falls te ontdekken is vanaf het dek van één van de vele rondvaartboten. Een boot neemt je mee in de wateren van de Canadese Falls. Aan worden regenjassen verschaft, zodat je niet kletsnat terugkeert van deze indrukwekkende belevenis. Vaar langs de Rock of Ages en naar de Horseshoe Falls. Vanaf de Canadese kant heeft de waterval de vorm van een hoefijzer. Vanuit de Verenigde Staten is het ook mogelijk om de waterval van een andere zijde te bekijken. Hier stort elke minuut 130 miljoen liter water van de 54 meter hoge waterval. Wanneer je een kijkje onder de watervallen durft te wagen, breng dan een bezoek aan de “Journey Behind the Falls".

Je kunt eventueel langs de Niagara Parkway rijden, welke Niagara-on-the-Lake en Niagara Falls met elkaar verbindt. Deze mooie route neemt je mee langs vele bezienswaardigheden. Je kunt stoppen bij de White Water Walk, een pad tussen de wateren van de Great Gorge Rapids. Zwerf wat rond en verbaas je over de machtige stroom, waar de rivier zich een weg baant door het smalle kanaal met een gemiddelde snelheid van 35 kilometer per uur. Maak eens een ritje in de Whirlpool Aero Car. Dit toestel is een uitstapje naar een hoogte van 1097 meter. Hoog boven de Niagara Whirlpool geniet je van fantastische vergezichten over de omliggende landschappen.

Een nog beter uitzicht over het gebied heb je vanuit een helikopter! Boek vooraf je helikoptervlucht om je bezoek aan de Niagara Falls compleet te maken.

Ook 's avonds zijn de watervallen prachtig verlicht. Een aantal keer per week is er 's avonds een vuurwerkshow.

Quick facts

  • De Niagara Falls zijn eigenlijk 3 watervallen
  • In de wintermaanden kunnen de Niagara Falls bevriezen
  • Vanaf de Canadese kant zijn de watervallen het best te bekijken
  • De Niagara Falls liggen op de grens tussen de VS en Canada
By Night
View
Niagara on the lake
Bridge between USA & Canada
Overview
Top
Viewpoints
By Night
Winter

Excursies in Niagara Falls

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Niagara Falls

Loop achter de watervallen

Aan de Canadese kant van de Niagara Falls kun je een deel achter de watervallen lopen. Met een lift kun je naar het observatiedeck om de waterval van dichtbij te kunnen zien. Het indrukwekkende geluid van het water dat neerkomt zal je blijven herinneren.

Koop vooraf je tickets

Door vooraf online je tickets te kopen voor een boottocht, ben je verzekerd van het bezichtigen van Niagara Falls. Zo mis je deze unieke mogelijk niet.

Maak gebruik van een regenponcho

Het beschermt je tegen de mist van de watervallen, want je kunt erg nat worden.

Zipline naar de watervallen

Deze unieke manier geeft je de mogelijkheid om de Niagara Falls vanuit de lucht te zien. Je reist 670 meter naar beneden en zweeft langs de American Falls en landt boven op het observatiedek van de watervallen aan de voet van de Horseshoe Falls.

Maak een foto vanaf de Skylon Tower

Vanaf deze plek sta je op het hoogste punt en heb je het mooiste uitzicht om een spectaculaire foto te maken van de Niagara Falls. Je hebt ook een goed zicht over de hele omgeving rondom de watervallen.

Bekijk de Light Show van de Niagara Falls

Niet alleen vroeg in de ochtend, maar ook ’s avonds kan je genieten van een bijzondere ervaring. Zodra het donker wordt, worden alle watervallen verlicht met afwisselend verschillende kleuren. Dit zorgt voor een kleurrijk schouwspel.

Ga mee met de Hornblower

Wanneer je de Niagara Falls vanaf de Canadese kant bezoekt, is de ‘Hornblower Boat Tour’ de perfecte manier om de watervallen van dichtbij te zien. Met de Hornblower vaar je dicht langs de watervallen.

Bezoek Niagara-on-the-Lake

Niagara-on-the-Lake is een prachtig gelegen klein stadje in de buurt van Niagara. Hier lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De stad wordt ook wel 'the loveliest town in Canada' genoemd. Het oude centrum is heel pittoresk en in de omgeving staan verschillende militaire forten en historische gebouwen. Deze stad is een echte aanrader als uitvalsbasis voor je bezoek aan de Niagara Falls.

Meer tips in Niagara Falls

Reizen met Niagara Falls

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

De meest populaire bestemmingen in Oost Canada