100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Ottawa

Canada's hoofdstad

Ottawa

Ottawa is gelegen in de provincie Ontario en is de hoofdstad van Canada. De stad omschrijft zich als een gemoedelijke groene stad! De zakelijke sfeer mixt zich met ontspannen sfeer, en maakt deze stad geschikt voor alle leeftijden!

Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, historie of de vele buitenactiviteiten, Canada’s hoofdstad biedt een combinatie van alle elementen. 7 Van de 9 nationale musea zijn gevestigd in Ottawa. In totaal beschikt de stad over meer dan 30 musea, 50 galerieën en theaters, nachtclubs, restaurants, historische bezienswaardigheden, een fantastische architectuur, culturele activiteiten en nog veel meer. Dit alles vind je veelal in de binnenstad van Ottawa, die op een heuvel boven de rivier ‘de Ottawa’ ligt. In het gebied 'Byward Market' vindt je talloze restaurantjes, barretjes en winkels.

Het is leuk om een boottocht te maken door het Rideau Canal. Of: wat Ottawa heel uniek maakt; in de winter is dit kanaal helemaal opgevroren, dus kan er volop geschaatst worden!

Vergeet bij je bezoek aan deze bijzondere stad niet om het parlementsgebouw te bezoeken. Net als in Londen speelt zich hier de wisseling van de wacht af (in periode juni-augustus). Vanaf 2019 is het Parliament Hill gedeeltelijk gesloten voor publiek in verband met 10-jaar durende renovatie. Sommige gedeeltes zijn nog wel te bezoeken. Zie www.parl.gc.ca/visitors voor meer informatie.

Wil je eens extra lekker dineren, ga dan langs bij restaurant Atelier. Chefkok Marc Lépine bereidt hier de lekkerste gerechten voor. Restaurant Atelier is in Canada uitgeroepen tot één van de beste restaurants!

Ook is het leuk om deel te nemen aan een Food Tour. Ga onder leiding van een gids naar de leukste en lekkerste restaurants voor een hapje en drankje, waar je zelf waarschijnlijk nooit terecht zou komen.

Wat fijn is, is dat Ottawa een compacte stad is, dus alles is op loopafstand bereikbaar. Uiteraard kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer, een hop-on hop-off bus, of je kunt per fiets de stad gaan verkennen! De stad beschikt over 300 km aan fietspaden.

Quick facts

  • Ottawa is een compacte stad, dus alles is op loopafstand
  • 7 van de 9 nationale musea zijn gevestigd in Ottawa
  • In de winter kun je schaatsen op het kanaal
  • Ottawa is de hoofdstad van Canada
The Memorial Chamber
Reuze spin
Parliament Hill (credits: Ottawa Tourism)
Canals
Schaatsen in de winter
Parliament & Peace Tower
Queen Eliabeth Monument
CIty

Excursies in Ottawa

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Ottawa

Bezoek het Parlementsgebouw

Vergeet bij je bezoek aan deze bijzondere stad niet om een stop te maken op Parliament Hill. Hier bevindt zich het hart van de Canadese regering en worden alle belangrijke beslissingen genomen. Net als in London speelt zich hier ook de wisseling van de wacht af. In de zomermaanden in dit elke ochtend om 10.00 uur.

Maak een boottocht over het Rideau Kanaal

Het Rideau Kanaal stroomt dwars door Ottawa en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Met een boottocht heb je een andere kijk op de stad en zie je Ottawa op een unieke manier. In de winter is dit kanaal helemaal opgevroren, dus kan er volop geschaatst worden.

Neem een kijkje bij Byward Market

Byward Market is een van de oudste en grootste markten van Canada. Het is gelegen in het hart van het centrum van Ottawa. De overdekte markten zijn het hele jaar geopend en de buiten liggende markten stallen alleen uit bij mooi weer. In dit gebied vindt verder je talloze restaurants, bars en winkels.

Breng een bezoek aan Rideau Hall

Rideau Hall is de officiële residentie van de gouverneur van Canada. De gouverneur vertegenwoordigt de Britse Kroon, omdat Canada officieel nog steeds onderdeel is van het Britse Gemenebest met koningin Elisabeth als staatshoofd.

Ga dineren bij restaurant Atelier

Wil je eens extra lekker dineren, ga dan langs bij restaurant Atelier. Chef-kok Marc Lépine bereidt hier de lekkerste gerechten voor. Restaurant Atelier behoort tot de top 100 van beste restaurants van Canada.

Neem deel aan een Food Tour

Ga onder leiding van een gids naar de leukste restaurants met de lekkerste gerechten voor een hapje en drankje, waar je zelf waarschijnlijk nooit zou komen.

Bezoek het Canadian War Museum

In dit museum kom je alles te weten over de gewelddadige militaire geschiedenis van Canada. Canada was betrokken bij zowel de Eerste- als de Twee Wereldoorlog. Het Canadian War Museum beschikt over uniformen, medailles, documenten, geluidsopnamen, films, tanks en zeldzame voertuigen.

Meer tips in Ottawa

Reizen met Ottawa

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €829 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Eastern Explorer

Busrondreis

12 dagen / 11 nachten  

Geniet van steden zoals Toronto, Québec City en Montréal
Ontdek het natuurschoon Algonquin National Park
Sta aan de voet van de indrukwekkende Niagara Falls
Inclusief Engelssprekende reisleiding

Vanaf €1815 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in Oost Canada