100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Montreal

Het culturele hart van Canada

Montréal

Het hippe Montréal is de grootste stad van de provincie Québec en na Toronto de grootste stad van Canada. Bij een bezoek aan Montréal is het net alsof je je even in Frankrijk waant. Net als Parijs ligt Montréal op een eiland, tussen de rivieren en ook spreekt men in deze stad Frans, doordat de stad jaren geleden is gesticht door de Fransen. De stad straalt vandaag de dag nog een Franse sfeer uit.

De naam ‘Montréal’ is afgeleid van de berg die in de stad ligt, de ‘Mont Royal’. Het is zeker de moeite waard de oude stad per koets te ontdekken. In Montréal zijn tal van prachtige oude gebouwen te bewonderen, zoals de kathedraal, welke een imitatie is van de St. Pieter in Rome, en de Montréal bank welke de oudste bank van het land is. In het historische centrum van Montréal vind je leuke straatjes, indrukwekkende bouwwerken en uitgestrekte pleinen. De meest sfeervolle straten zijn wat ons betreft Bernard Street en Amherst Street, waar veel leuke antiekwinkeltjes gevestigd zijn.

Om te winkelen ben je in Montréal eveneens op de goede plaats. Of je nu naar designkleding of casualkleding op zoek bent, Montréal heeft het allemaal. Het gehele jaar door kun je geweldig winkelen in Montréal. Hiervoor ga je naar RÉSO, een soort ondergrondse stad die tal van winkels, hotels en de universiteiten met elkaar verbindt. Zo kun je ook in de winter heerlijk shoppen en niets meekrijgen van de kou buiten.

Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1967 is Parc Jean-Drapeau aangelegd. Dit is een hip stadspark met stadsstranden en hier ligt ook het circuit waar o.a. jaarlijks de Formule 1 van Montréal wordt gereden. In de zomer worden hier concerten georganiseerd en geniet men heerlijk van de zon terwijl men in het gras ligt. Een erg opvallend gebouw in dit park is de Montréal Biosphere, hier is nu een museum in gevestigd.

Quick facts

  • Montréal is de grootste stad van Québec
  • In Montréal heb je een ondergrondse stad met meer dan 32 kilometer aan tunnels
  • Er wordt over het algemeen Frans gesproken in Montréal
  • Montréal is de Maple Syrup hoofdstad van de wereld

Foto's Montréal

Basilique Notre-Dame
Biosphere
By Night
Downtown
Haven
Huizen
La Grande Roue
Skyline
St. Joseph Church

Excursies in Montréal

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Montréal

Bezoek De Norte-Dame van Montréal

De Notre-Dame is niet alleen te bezichtigen in Parijs, maar ook in Canada. Het is de mooiste kerk van Montréal dus maak zeker een foto als aandenken.

Ontdek de ondergrondse stad

Onder Montréal ligt een groot netwerk met meer dan 32 kilometer aan tunnels, ook wel RÉSO genoemd. Ondergrondse tunnels die met elkaar verbonden zijn brengen je door de hele stad. Een groot netwerk van winkels, hotels en restaurantjes is hier met elkaar verbonden.

Proef Poutine

Poutine is een typisch Canadees gerecht uit de provincie Quebec. In Montréal kom je deze snack of maaltijd veel tegen en hoort het tot de categorie fastfood. Het gerecht bestaat uit frietjes overgoten met gesmolten kaas, gebakken uien en verse jus. Het is misschien een gekke combinatie, maar het is zeker anders dan een frietje speciaal. Je kunt het zien als het Canadese patatje oorlog.

Beklim de Mont-Royal

Centraal gelegen in de stad ligt een hoge heuvel: Mont-Royal. Montréal is vernoemd naar deze heuvel. De top van de Mont-Royal is op verschillende manieren te bereiken. Je kunt wandelen via trappen en wandelpaden of neem de hop on hop off bus naar de top. Bovenaan de heuvel heb je vanaf diverse plekken een prachtig uitzicht over de stad.

Bekijk Street Art

Montréal zit vol met moderne muurschilderingen die je eigenlijk niet kunt missen. Zodra je door de stad wandelt en een beetje om je heen kijkt, zie je al gauw creatieve creaties voorbijkomen.

Bezoek een van vele kerken

Montréal is echt een stad van kerken. Er bevinden zich 4 basilieken; de bekende Notre-Dame van Montreal, De Kathedrale Basiliek Maria, De Saint Patricks Basiliek en het Oratorium van de heilige Jozef van Mont-Royal. Een bezoek aan een van deze basilieken kan daarom niet ontbreken.

Wandel door de oudste wijk van Montréal; Vieux-Montréal

Vieux-Montréal is hét historische hart van de stad. Door de bijzonder smalle, oude straatjes en authentieke kerken en gebouwen waan je jezelf in Frankrijk. Je vindt hier onder andere de oude haven, het stadshuis, de markt en de basiliek Notre-Dame van Montréal. Leuk om rond te wandelen of te stoppen voor een kopje koffie op het terras.

Bezoek het jaarlijkse vuurwerkfestival

Montréal staat bekend in de wereld om zijn jaarlijks vuurwerkfestival. Elke zaterdag van eind juni tot begin augustus wordt het vuurwerkfestival gehouden. Het is een groots evenement dat je eigenlijk gezien moet hebben tijdens je bezoek aan Montréal.

Meer tips in Montréal

Reizen met Montréal

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €829 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1295 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in Oost Canada