100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Québec City

Canadese stad vol Franse flair

Québec City

Quebec City is een stad die je meteen op zal vallen, omdat het een oude stad is. Het is zelfs één van Noord-Amerika’s oudste steden en is de enige stad in Noord-Amerika die ommuurd is!

Het leuke aan Quebec City is dat je hier heerlijk kunt slenteren door de klinkerstraatjes en langs de vele winkeltjes. Wil je even zitten en uitrusten, dan kan dat op de vele terrassen die aanwezig zijn in de stad. Het oude gedeelte van Quebec City is direct ook het hart van de stad. Je vindt hier nog tal van historische gebouwen, koloniale huizen en het voelt alsof je even in Frankrijk bent. Het centrum van Quebec staat, mede door de aanwezigheid van vele historische gebouwen, op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het centrum van Quebec City kan worden onderverdeeld in Haute Ville, het hooggelegen gedeelte en Basse Ville, de benedenstad. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden door trappen en een tram! De meeste highlights en bezienswaardigheden kun je vinden in Haute Ville, maar ook Basse Ville is zeker de moeite waard om te bezoeken. Wandel bijvoorbeeld door het sfeervolle straatje de Rue du Petit-Champlain. Hier kun je heerlijk eten in de vele restaurantjes, of je inkopen doen bij authentieke winkeltjes en boetiekjes.

Het meest opvallende gebouw van Quebec City is ongetwijfeld Chateau Frontenac, een groot Frans kasteel dat tegenwoordig dienstdoet als hotel. Dit kasteel trekt jaarlijks veel bezoekers. Vanaf Chateau Frontenac heb je een geweldig mooi uitzicht over de stad omdat het is gebouwd op een hoge rots. Wat eveneens veel bezoekers trekt ieder jaar is het winter- en zomerfestival van Quebec City.

Quebec is ook de stad van de kunstenaars die hier wonen, werken en hun kunstwerken overal uitgestald hebben staan voor het publiek. Een mooie plek om kunst te bekijken is het Hôtel du Parlement. Een adembenemend oud pand waar je gratis rondleidingen kunt bijwonen.

Quick facts

  • In Québec City wordt over het algemeen Frans gesproken
  • Chateau Frontenac is één van de highlights bij je bezoek aan Québec City
  • In Québec City heb je meer dan 30 trappen die Haute Ville en Base Ville met elkaar verbinden
  • Québec City is de enige ommuurde stad in Noord-Amerika

Foto's Québec City

Baie-Saint-Paul
Chateau Frontenac
Old Québec
Overview
Street
Winter
Montmorrency Falls
Montmorrency Falls
Québec City - Chateau Frontenac Winter
Train Léger
Québec City

Excursies in Québec City

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Québec City

Bezoek het beroemdste hotel van Canada: Château Frontenac

Het meest opvallende gebouw van Québec City is ongetwijfeld Chateau Frontenac, een groot Frans kasteel dat tegenwoordig dienstdoet als hotel. In het pand bevinden zich ook winkels, cafés en restaurants. Dit kasteel trekt jaarlijks veel bezoekers. Dankzij de ligging op een hoge rots heb je adembenemend uitzicht over de stad!

Ontdek het Historic District

Een stap binnen de muren van het Historic District en je waant je terug in de tijd. Dit district is uitgeroepen tot UNESCO World Heritage. Binnen de wijk kun je vele highlights bezoeken en ontdek je het oude Franse gedeelte van Québec City.

Bewonder Québec City vanaf het water

Québec City ligt aan de Saint Lawrence Rivier. Voor een uniek uitzicht op de stad kun je de ferry nemen naar Lévis. Dit is een klein plaatjes aan de andere kant van de rivier. De ferry vertrekt ongeveer elk half uur.

Wandel over de houten promenade

Rondom Chateau Frontenac ligt een houten promenade van ruim twee eeuwen oud, ook wel de Terrasse Dufferin genoemd. Hier je kun een heerlijke wandeling maken en genieten van het uitzicht wat de stad te bieden heeft.

Aanschouw van de Montmorency Falls

Op zo'n 15 minuten ten noorden van Quebec ligt een van de mooiste routes van Noord-Amerika: Avenue Royale. Langs deze route vind je de Montmorency Falls. Deze watervallen zijn hoger dan de Niagara Watervallen, namelijk 84 meter. In het naastgelegen park kun je wandelen naar de voet van de watervallen, historische gebouwen kijken en genieten van een picknick. Ook in de winter zijn deze watervallen te bewonderen, ze veroorzaken dan een hoge ijsmuur wat zorgt voor een schitterend schouwspel. Je kunt omhoog met de cable car of boven de watervallen lopen over de metershoge hangbrug.

Bezoek La Citadelle

La Citadelle is het grootste fort dat door Engelsen is gebouwd. Het gebouw wordt nu gebruikt als museum. In de zomermaanden vindt hier elke ochtend om 10.00 uur de wisseling van de wacht plaats.

Ontdek de Franse flair in Rue du Petit-Champlain

Rue du Petit-Champlain bevindt zich in het oude centrum van de stad. Het schilderachtige straatje geeft je een uniek vakantiegevoel dankzij het karakter van de gebouwen, de mensen en de gezellige authentieke sfeef van Quartier Champlain. Quartier Champlain is uitgegroeid tot een klein dorpje en het lijkt dan ook wel of je in de middeleeuwen door Frankrijk loopt! Je kunt hier vele kleine boetiekjes, winkeltjes met snuisterijen en ambachtelijke invloeden bezoeken. Let ook vooral op de muurschilderingen die je tegenkomt!

Meer tips in Québec City

Reizen met Québec City

Northeast Impressions

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten  

Combineer Noordoost Amerika en Oost Canada
Inclusief New York City, Boston, Washington D.C., Montréal en Toronto
Inclusief de Niagara Falls, Amish regio en Bar Harbor
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €829 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1295 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Eastern Canada Explorer

Autorondreis

16 dagen / 15 nachten

Ontdek het oosten van Canada
Inclusief de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park en St. Lawrence
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto, Ottawa en Québec
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1075 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in Oost Canada