100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Calgary

De toegangspoort tot de Rocky Mountains en het Wilde Westen van Canada

Calgary

Calgary is een populaire start- en of eindplek voor rondreizen door West Canada. Op slechts 120 kilometer afstand van de stad, vind je Banff National Park gelegen in de Rocky Mountains. Het is zeker de moeite waard om ook één of twee nachten door te brengen in Downtown Calgary! Levendigheid vind je in het voetgangersgebied aan Stephan Avenue (8th Avenue SW). Op doordeweekse dagen vind je hier een gezellige mix van zakenmensen, toeristen, locals, en straatmuzikanten en -artiesten.

Als je dol bent op lekker eten en drinken dan is Calgary echt ‘the place to be’: de vele foodtrucks, restaurants, brouwerijen en distilleerderijen weerspiegelen de levendige culinaire scene van Calgary.

Calgary is zoals vele grote steden opgedeeld in verschillende ‘neighbourhoods’, met elk hun eigen karakter en activiteiten. De populairste wijken zijn:
- Downtown (Rondom 8th Avenue, hier vind je veel goede restaurants en winkels)
- Kensington (Deze eclectische buurt, verbonden met de Peace Bridge aan Downtown, is de thuisbasis creativiteit en van kunst tot kitsch. Bezoek bijvoorbeeld Livingstone and Cavell Extraordinary Toys: hier vind je populaire en moderne, maar ook vintage speelgoed.
- Inglewood: Hier vind je vele boetiekjes, restaurants en café’s met live-muziek.

Verder vind je er nog de wijken Bridgeland, Beltline, 17th Avenue, Chinatown, East Village, 4th Street en Marda Loop.

Quick facts

  • Calgary is opgedeeld in 10 wijken, met elk hun eigen karakter en activiteiten
  • In 1988 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden 
  • Het Olympisch dorp is nog steeds te bezichtigen
  • Slechts 1,5 uur rijden naar Rocky Mountains van Canada
Bovenaanzicht
Ciy View
First Nations
Park
Stampede Parade
Stampede Park
Wonderland Sculpture
City
Calgary Zoo

Excursies in Calgary

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Calgary

Bezoek het Olympisch Dorp

Calgary heeft voornamelijk zijn bekendheid gekregen door de Olympische Winterspelen van 1988 die hier georganiseerd zijn. Het Olympisch Dorp is nog steeds te bezichtigen, dus zeker een bezoekje waard.

Bezichtig de Calgary Tower

De Calgary Tower is hét symbool de stad. Voorheen werd het de ‘Husky Tower’ genoemd. Vanaf het observatieplatform heb je een uitzicht van 360-graden over de stad. Als je geluk hebt kun je zelfs de Rocky Mountains zien liggen. Neem een kijkje in deze bezienswaardigheid en geniet van het uitzicht.

Ga terug in de tijd in het Heritage Park Historic Village

Maak kennis met het grootste levende geschiedenismuseum van Canada. Neem een ritje in de authentieke stoomtrein, bezoek ouderwetse winkels, bekijk historische huizen en gebouwen of geniet van een live openluchtvoorstelling.

Neem een wandeling in Fish Creek Provincial Park

In het zuiden van Calgary ligt dit langgerekte park naast de rivier Fish Creek, waar het park naar is vernoemd. Het park kent ruim 80 kilometer aan wandel- en fietspadden.

Bezoek Calgary Stampede

Calgary staat ook bekend vanwege een aantal grote evenementen. Eén daarvan is de Calgary Stampede. Het is één van de grootste rodeo evenementen wereldwijd dat veel bezoekers aantrekt. Het is een jaarlijks ritueel en word gehouden in de zomer. Door de rodeo’s, muziekconcerten, parades en shows zorgt dit evenement voor een ware belevenis.

Ga picknicken op Prince's Island Park

Prince’s Island Park is een eiland dat midden in de stad is gelegen. Door middel van bruggen is het eiland verbonden aan het vasteland. In de zomer worden er op dit eiland vele festivals georganiseerd. Het park is de perfecte plek voor een picknick, maar ook voor andere activiteiten zoals fietsen of hardlopen.

Vermaak je in Calgary Zoo

In de Calgary Zoo zul je meer dan 1000 dieren tegenkomen. De leefgebieden van deze dieren zijn nagebootst waardoor het lijkt of je in verschillende landen bent. De dierentuin is een van de best beoordeelde dierentuinen van Noord-Amerika. Naast de dierentuin vind je een botanische tuin met veel bloemen en planten, maar een ook tropisch regenwoud, een vlinderhuis en een Prehistorisch park waar fossielen tentoongesteld staan en dinosaurus replica's. Ook zijn er veel restaurantjes, terrasjes en picknickplaatsen.

Bezoek Canada Olympic Park

Bezoek de olympische Hall of Fame hier bij het Olympic Park. De bobslee en skispring simulators maken het af! Je kunt hier ook echt bobsleeën en de skischans van 70 en 90 meter hoog bezoeken!

Drumheller

Het plaatsje Drumheller ligt op ongeveer 90 minuten afstand van Calgary, in de prachtige omgeving van de Badlands (sand, hoodoos en valleien). Het Royal Tyrrell Museum vind je een tentoonstelling van één van de grootste collecties ter wereld aan dinosauriër-botten. Het is volledig ingericht om bezoekers een kijkje te geven in paleontologie.

Dinosaur Provincial Park

Op ongeveer 2 uur afstand van Calgary vind je het Dinosaur Provincial Park. Dit park is wereldberoemd om de overvloedige aanwezigheid van fossielen. Het is gelegen in het prachtige Badlands gebied van Alberta.

Meer tips in Calgary

Reizen met Calgary

Canadian Contrasts

Autorondreis

20 dagen / 19 nachten  

Reis door de Oost en West Canada
Inclusief de Niagara Falls, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Montréal, Toronto en Vancouver
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1295 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Western Canada Explorer

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Ontdek het gevarieerde westen van Canada
Inclusief Vancouver Island
Met highlights zoals Vancouver, Whistler, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1099 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Rockies Trail

Busrondreis

10 dagen / 9 nachten

Start in Calgary en eindig in Vancouver
Ontdek Banff én Jasper National Park
Rijd over de Sea-to-Sky Highway naar Vancouver Island
Inclusief Engelssprekende reisleiding

Vanaf €1735 per persoon   

Bekijk deze rondreis

De meest populaire bestemmingen in West Canada