100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

Vancouver Island

Prachtig eiland met schitterende natuur en wilde dieren

Vancouver Island

Vancouver Island is een eiland aan de westkust van Canada en behoort tot de provincie Brits-Columbia. Het eiland is 454 km lang en 100 km breed. Dit maakt Vancouver Island het grootste eiland dat aan de westkust van Noord-Amerika ligt.

Met een ferry vanaf het vaste land nabij Vancouver vaar je in ongeveer 2 uur naar Victoria op Vancouver Island. We raden aan om je overtocht -en specifieke tijd- vooraf (via ons) vast te leggen.

Er is zoveel te zien en te doen op het eiland dat je er gemakkelijk twee weken kunt verblijven. Bezoek de gezellige havenstad Victoria, rijd over schilderachtige wegen, ga walvisspotten op een zodiac, kajakken in Tofino, ga op een meerdaagse berensafari en verblijf in de Knight Inlet Lodge, en ga vanaf Port Hardy met de Inside Passage naar Prince Rupert voor een schitterende cruise langs de Canadese Fjorden. Dit is nog maar slechts een greep uit alle mogelijkheden op dit prachtige eiland. Hotels, resorts en campgrounds zijn aanwezig op het gehele eiland.

Vancouver Island is verdeeld in 7 regio’s, namelijk: South Island, Gulf Island, Cowichan, Central Island, Pacific Rim, North Central Island en North Island Sunshine Coast.

Quick facts

  • Gemakkelijk bereikbaar per ferry vanaf Vancouver en Seattle: neem gerust je auto, camper, fiets of motor mee aan boord.
  • Zonder stops rijd je van noord- naar zuid (Victoria naar Port Hardy) in 5,5 uur.
  • Vancouver Island was het decor voor vele Hollywood films: gedeeltes uit 'War for the planet of the Apes', 'Dawn of the planet of the Apes' en 'Twilight Saga: New moon and Eclipse' zijn opgenomen op Vancouver Island.
  • Op Vancouver Island vind je veel 'Pot Shops' (=Coffeeshops) waar je legaal onder andere cannabis, 'voorgerolde joints' en wiet-olie kunt kopen voor medisch en recreatief gebruik. De cannabis wordt lokaal gekweekt en geoogst.
Beer
Inside Passage
Kust
Rotsen
Strand
Vanuit de lucht
Vuurtoren
Zee
Vancouver Island

Excursies in Vancouver Island

Empty
Click + to add content

UStravel.nl tips om te doen in Vancouver Island

Bezoek het Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park is een prachtige stukje natuur aan de kustlijn. In dit park heb je een hele grote kans om de zwarte beer te spotten. Er zijn ook diverse trails over houten paden en trappetjes waarbij ook nog hoogteverschillen zijn. Deze trails zijn niet alleen bijzonder, maar geven op vele plaatsen ook een schitterend uitzicht op de natuur van het park. Een absolute aanrader!

Ontdek Inner Harbour

Dit bruisende deel van Victoria, met op zondag veel straatmuzikanten, is erg sfeervol. Via het water is het goed bereikbaar en het is dan ook een aanrader om de "Inner Harbour Walk" te doen. Het is heerlijk om te wandelen of om ergens te gaan zitten en te kijken naar alles wat er gebeurt in en rond de haven.

Bezoek de hoofdstad van Victoria

Victoria is de hoofdstad van British Columbia en ook de meest toeristische plek van Vancouver Island. Deze stad heeft veel weg van Engeland, dit komt omdat de Engelsen Canada jarenlang in hun bezit hebben gehad. De Britse invloeden zijn dus sterk aanwezig.

Walvissen kijken bij Tofino

Stap aan boord van een cruise op weg naar een groot voedselgebied van de grijze walvissen, bultruggen en orka’s. Tijdens de cruise zullen de natuuronderzoekers je meer leren over ecosystemen van het gebied en de kenmerken van walvissen.

Bezichtig Cathedral Cove

Cathedral Cove is een prachtig strand met een roze tint en een enorme rots boog. Door de golven bij Cathedral Cove is deze natuurlijke rots boog ontstaan. Je kan alleen onder deze rots boog doorlopen als het eb is. Het is te bereiken per boot of te voet via een wandelpad.

Inside Passage

Neem vanaf Port Hardy de Inside Passage door de Canadese Fjorden naar Prince Rupert. Tijdens deze 16-uur durende tocht zie je onderweg de meest prachtige landschappen en hopelijk ook wildlife!

Ga op (meerdaagse) berensafari!

Vliegt vanaf Campbell River met klein vliegtuigje naar de Knight Inlet Lodge in Black Creek. Tours zijn boekbaar van 2-6 nachten. Inclusief zijn dan in elk geval je overnachtingen, maaltijden, wildlife viewing tours (per boot, kajak of te voet) en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Scenis road trips

Vancouver Island beschikt over 4 prachtige ‘Scenic routes’ over het eiland welke je niet mag missen: Pacific Marine Circle Route, Victoria to Tofino, Nanaimo to Campbell River, Nanaimo to Port Hardy. Zie de website van Vancouver Island voor informatie over deze routes: https://vancouverisland.travel/road-trips/

Meer tips in Vancouver Island

Reizen met Vancouver Island

The Classic Western Canada

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Reis door het populaire West Canada
Inclusief de Inside Passage en Vancouver Island
Inclusief Vancouver, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Western Canada Explorer

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Ontdek het gevarieerde westen van Canada
Inclusief Vancouver Island
Met highlights zoals Vancouver, Whistler, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in West Canada