100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Great National Parks Of The West

Bezoek negen nationale parken in het westen van de USA en Canada! | 21-daagse autorondreis

Great National Parks Of The West

Bezoek negen nationale parken in het westen van de USA en Canada! | 21-daagse autorondreis

Deze rondreis brengt je langs de Amerikaanse staten Montana, Wyoming, Idaho, Oregon en Washington, maar ook langs de Canadese provincies British Columbia en Alberta. Onder de 9 nationale parken die je gaat bezoeken zijn zelfs een paar wereldberoemde parken zoals, Banff en Jasper National Park in Canada en Glacier en Yellowstone National Park in Amerika opgenomen. In deze parken is er vaak de mogelijkheid om prachtige wandelingen te maken of andere buitenactiviteiten te ondernemen. Vaak kun je wilde dieren zien in deze parken zoals elanden, berggeiten, edelherten en zelfs zwarte beren.

Leuk aan deze reis...

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1595 per persoon   


Dag-tot-dag programma


21 dagen | ± 5055 km

Combineer West Canada en Noord West Amerika in één reis, met prachtige natuurparken zoals Banff, Jasper, Glacier en Yellowstone. Het reisschema kunnen we compleet op jouw reiswensen aanpassen. Wil je enkele dagen langer of korter verblijven, specifieke excursies bijboeken of de route aanpassen? Geen probleem, we regelen het graag voor je!

Dag 1

Vancouver

Aankomst in Vancouver

Het hart van Canada’s westkust

Wanneer je aankomt op de luchthaven van Vancouver, kun je je huurauto ophalen en naar je gereserveerde hotel rijden. Vancouver is de grootste stad van British Columbia en één van de mooiste steden ter wereld. Door haar ligging tussen de zee en de bergen heeft Vancouver een voor Canadese begrippen ‘zacht’ klimaat.

Afstand op deze dag: +/- 7691km  

Dag 2

 • Vancouver Stanley Park Totems
 • Vancouver
 • Vancouver Stanley Park

Dagje Vancouver

Zoveel te doen!

Vancouver is mede bekend van de Olympische Winter Spelen van 2010, want deze stad had de eer om 'gast' stad te zijn tijdens dit spektakel. In en rondom de stad zijn dan ook vele sportfaciliteiten te vinden. Denk maar aan de schaatsbaan en de verschillende skipistes. Daarnaast zet Vancouver zich in om een groene stad te worden. Er zijn verschillende initiatieven opgezet om in 2020 de groenste stad te worden. Vancouver is een bestemming waar voor ieder-wat-wils te vinden is! Het is de ideale bestemming voor een actieve vakantie. Je kunt hier fietsen, skaten, vissen, varen, golfen, skiën, deelnemen aan de vele watersportactiviteiten of zelfs walvissen spotten!
Een hop-on hop-off stadstour brengt je naar alle bezienswaardigheden in Vancouver, zoals Stanley Park, het historische Gastown, the West End, Yaletown, Chinatown en Granville Island. Beklim Harbour Tower en geniet van een fantastisch uitzicht over de stad, de Burrard Inlet en de Coast Mountains. In de haven zie je de grote cruiseschepen en de kleine watervliegtuigjes af en aan vliegen.

Dag 3

Sea-to-Sky-Highway

Start van de roadtrip: op naar 100 Mile house

Rijden over de Sea to Sky Highway

Vandaag ga je echt op weg en wat voor een weg! Volg de Highway 99, oftewel de spectaculaire 'Sea to Sky Highway' naar Whistler. De route dankt haar naam aan het feit dat je op zeeniveau start om vervolgens de bergen in te gaan. Vanaf Horseshoe Bay, vlakbij Vancouver, kom je door wel vijf verschillende klimaatzones. Maak onderweg een korte stop in Lions Bay, een klein kunstenaarsdorp, of bezoek Shannon Falls Provincial Park met de op twee na hoogste watervallen in British Columbia. Hierna kom je aan in Whistler, waar in 2010 de Olympische spelen werden gehouden. Neem een kijkje in het dorp of bij het voormalig Olympische dorp. Hierna ga je via Duffey Lake Road door Lillooet naar je volgende stop: 100 Mile House. Hier vind je het openluchtmuseum 108 Mile Ranch Heritage Site. Dit museum schetst een goed beeld over vroegere tijden en het Moose Valley Provincial Park.

Afstand op deze dag: +/- 440km

Dag 4

Helmcken Falls

100 Mile House naar Clearwater

Langs de meren

Langs vele prachtige meren rijd je naar Clearwater voor een bezoek aan Wells Gray Provincial Park. Een leuke stop is de Mount Begbie Lookout, vanwaar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt over de omgeving. Een kort, maar steil wandelpad leidt je er naartoe. Ook kan je ervoor kiezen om een (picknick)stop te maken bij Green Lake Provincial Park.

Afstand op deze dag: +/- 180km

Dag 5

 • Wells Gray Provincial Park
 • Wells Gray Provincial Park
 • Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park

Spectaculaire watervallen

Je zult vandaag het Wells Gray Provincial Park bezoeken. Geniet van de spectaculaire watervallen, zoals Helmcken Falls en Dawson Falls. Er zijn talloze mogelijkheden voor wandeltours in het park. Tijdens de wandeling heb je een grote kans dat je één van de vele wilde dieren spot. De wandelpaden bereik je via de Clearwater Valley Road, de enige doorgaande weg in het park, met aansluitend een paar gravel roads. Een kanotour op Clearwater Lake is ook een mooie manier om het park te bezichtigen. Het park heeft een enorme biodiversiteit, veroorzaakt door de unieke ligging op het Fraser Plateau. Hierdoor zijn er de Cariboo Mountains in het noordoosten, het vochtige oosten en het woestijnachtige klimaat van het zuiden. In de avond rijd je weer terug naar Clearwater.

Afstand op deze dag: +/- 100km

Dag 6

Jasper National Park - Mount Robson

Clearwater naar Jasper National Park

Op naar Jasper National Park

Op weg naar Jasper, kom je langs Mount Robson Park. Je kunt hier eventueel een wandeling maken langs de Mountain Lake Trail. Je krijgt er een geweldig uitzicht over Mount Robson, het hoogste punt van de Canadese Rockies, voor terug. Of ga naar het bezoekerscentrum. Vanaf het bezoekerscentrum kun je via een kort wandelpad naar de Overlander Falls lopen. Leuk om te doen, voordat je doorrijdt naar Jasper.

Afstand op deze dag: +/- 340km

Dag 7

 • Jasper National Park
 • Jasper National Park
 • Jasper National Park

Hele dag in Jasper

Hoge bergketens, felblauwe meren en indrukwekkende gletsjers

Deze dag heb je volledig de tijd om Jasper National Park gaan ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de spectaculaire Maligne Canyon en het mooie Maligne Lake bezoeken. Hier kun je een cruise maken naar het bekende Spirit Island, voor een paar uur een kano huren, gaan paardrijden of een wandeling maken. Wild spotten is hier bijna gegarandeerd; je vindt hier grote herten, dikhoornschapen, maar ook zwarte beren en grizzly’s.


Dag 8

 • Jasper - Icefields Parkway
 • Athabasca Glacier

Via de Icefields Parkway naar Banff

Door de rockies

Je rijdt vandaag over de beroemde Icefields Parkway, één van de mooiste en meest schilderachtige routes van Canada. Peyto Lake, Mistaya Canyon, the Columbia Icefields en Athabasca Falls zijn maar een paar van de hoogtepunten die je vandaag zult zien. Bij de Columbia Icefields kun je een tour boeken die je meeneemt tot op de gletsjer. ‘s Avonds arriveer je in Canmore.

Afstand op deze dag: +/- 285km

Dag 9

 • Banff - Lake Louise
 • Banff - Herbert Lake
 • Banff Village

Hele dag voor omgeving Banff

Het oudste Nationale Park van Canada

Je kunt de gehele dag Banff National Park, het oudste Canadese nationale park, bezoeken. Je kunt de gletsjermeren Lake Louise en Lake Moraine bezoeken, waar je kunt wandelen of een kano kunt huren, een wandeling maken in de spectaculaire Johnston Canyon of de gondel nemen naar Sulphur Mountain. Hier heb je een schitterend uitzicht over Banff en het park. Vlakbij deze gondel vind je ook natuurlijke warmwaterbronnen om te bezoeken. Het is ook een goed plan om door het leuke plaatsje Banff te wandelen.

Dag 10

Waterton

Via Pincher Creek naar Waterton

Via de Kananaskis Trail

Vandaag rijd je naar het zuiden, richting Waterton National Park. Vanaf half juni tot mid-december kun je de Hwy 40 nemen: de Kananaskis Trail. Deze weg neemt je mee door de Rockies naar het hoogste punt, bereikbaar per auto: de Highwood Pass. Vanaf de tweede helft van december tot half juni zijn grote gedeeltes van deze weg echter gesloten om het wild te beschermen. In deze periode kun je beter de Hwy 22 nemen naar het zuiden, langs Calgary en dan naar het zuiden. Je doet er zo’n 4,5 uur over, zonder tussenstop.

Afstand op deze dag: +/- 350km

Dag 11

 • Glacier National Park - Going to the Sun Road
 • Glacier National Park
 • Glacier National Park

De grens over naar Glacier National Park, USA

Going to the Sun Road

Waterton Park ligt echt op de grens van Alberta, British Columbia met Montana in Amerika. In Canada rijd je dan ook de grens over naar Glacier National Park, gelegen in Montana. De 'Going to the Sun Road' is een weg van 50 mijl door het Glacier National Park heen. Hij loopt vanaf St. Mary naar de westelijke ingang. Deze prachtige weg is geopend tussen juni en oktober. Je vindt er gletsjers, hoge bergpieken, prachtige blauwe meren, bossen en watervallen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden langs de weg, deze staan allemaal duidelijk aangegeven. Vanaf half september tot half mei is de Chief Mountain Road geopend. Controleer altijd vooraf welke weg open is. Vanaf East Glacier Park Village kun je ook de US-2 W nemen naar Columbia Falls. Hoe je ook rijdt, je uitzicht is altijd fantastisch.

Afstand op deze dag: +/- 190km

Dag 12

 • Amerika reizen
 • Amerika reizen

Naar Helena

Langs Flathead Lake

Op weg naar Yellowstone National Park heb je eerst nog een overnachting in Helena. De route neemt je mee langs het prachtige Flathead Lake. In Helena vind je het Montana Historical Society Museum. Het huist veel werken van de cowboyschilder Charles M. Russel. Helena is een hoofdstad, dus hier vind je het Capitool. Neem even de tijd om binnen te kijken, want het is zeker de moeite waard. In het centrum vind je overigens genoeg restaurants om ’s avonds gezellig een hapje te eten.

Afstand op deze dag: +/- 440km

Dag 13

 • Yellowstone National Park - Road
 • Yellowstone National Park - Sign

Op naar Yellowstone National Park

Vulkanen en geisers

Je verlaat Helena en rijdt vandaag naar de poort naar Yellowstone National Park: West Yellowstone. Yellowstone was het eerste nationale park van de wereld en een voorbeeld voor alle parken die volgden. De bekendste attractie in dit vulkanische park is wel Old Faithful. Deze beroemde geiser kreeg zijn naam vanwege zijn stiptheid en voorspelbaarheid. De uitbarstingen duren tussen de 1 en 5 minuten en stuwen het water en de stoom op tot wel een hoogte van 87 meter!
Het park heeft het grootste wildreservaat van het land, een enorm meer en wel 10.000 geisers. Je kunt verschillende ‘loops’ rijden en over veel geisers zijn bruggen gebouwd. Door de grootte van het park en de afgelegen locatie, leven veel dieren hier al eeuwen in complete vrijheid. Je kunt hier o.a. elanden, beren, bevers, adelaars en kuddes bizons zien. Zorg dat je vroeg op pad gaat. In het hoogseizoen zijn alle in- en uitgangen van het park dag en nacht geopend.

Afstand op deze dag: +/- 340km

Dag 14

 • Yellowstone National Park - Grand Prismatic Spring
 • Yellowstone National Park - Lower Falls
 • Yellowstone National Park - Natuur

Ontdek Yellowstone National Park

Bezoek de geisers van Yellowstone

Vandaag heb je nog een hele dag om Yellowstone te ontdekken. Een fantastisch uitzicht heb je boven op Mt. Washburn, maar heb je geen zin in een wandeling, dan kun je ook naar de Lake Butte Overlook rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt over Lake Yellowstone en het Tetongebergte in de verte. Bezoek één van de Visitor Centers voor informatie over het park. Zij weten waar je het beste wildlife kunt spotten en waar de 'ranger talks' gehouden worden. Deze presentaties zijn gratis te bezoeken en vaak in de avond. Je komt meer te weten over verschillende onderwerpen, zoals de vulkanen of de dieren die er leven.

Afstand op deze dag: +/- 275km

Dag 15

Idaho Falls

Van Montana naar Idaho

Naar de ‘Potato State’

Je verruilt vandaag Montana voor Idaho en Idaho Falls. De naam zegt het al, je vindt hier een waterval. Deze rotsachtige dam is door mensenhanden aangelegd in de Snake River in het centrum. Langs de Snake River vind je verschillende stadsparken. In het centrum vind je de Idaho Temple, dit is een enorme, witte Mormoonse tempel.

Afstand op deze dag: +/- 365km

Dag 16

Boise

Naar Boise

Craters of the Moon National Monument

Voordat je vandaag naar Boise, de hoofdstad van Idaho, rijdt, maak je eerst een stop bij Craters of the Moon National Monument. De enorme lavavlakte ziet eruit als een echt maanlandschap. Amerikaanse astronauten hebben dit gebied zelfs gebruikt voor trainingen. Dit gebied is ook ontstaan door de supervulkaan onder Yellowstone. Er loopt een 11 km lange route door het park die je af kunt rijden. Later op de dag rijd je naar de stad Boise waar je ook een Capitol Building vindt en kunt bezoeken. Dit Capitol gebouw lijkt wel veel op degene in Washington D.C.. Om de stad heen liggen ook honderden kilometers aan wandel- en fietspaden, waaronder de Hulls Gulch Nature Trail.

Afstand op deze dag: +/- 440km

Dag 17

Pendleton

Naar Pendleton, Oregon

Van Idaho naar Oregon

Alweer een staat af te vinken! Vandaag rijd je door naar de staat Oregon. Je kunt de I-84 volgen tot Pendleton, maar dit is zeker geen saaie weg. Om in Pendleton te komen rijd je over de Cabbage Hill, deze weg neemt je mee tot grote hoogtes.

Afstand op deze dag: +/- 340km

Dag 18

Mount Rainier NP

Naar Mount Rainier NP

Oerbossen, watervallen en regenwouden

Wanneer je aankomt in het Mount Rainier National Park is er nog genoeg tijd om het park te verkennen. Het uitzicht op de 4.395 meter hoge Mount Rainier is werkelijk fantastisch. Wist je dat dit de hoogste vulkanische piek in de Verenigde Staten is? De top is altijd met sneeuw bedekt en langs de wanden vind je maar liefst 27 gletsjers. In het noordwesten van het park vind je een gematigd regenwoud. Je vindt hier veel mossen en varens onder de uitbundige begroeiing. In het park kun je vooral wandelen en klimmen. Je hebt er prachtige bossen en bergweides met in de zomer veel bloemen. Via de Nisqually Entrance kun je het Longmire Historic District bereiken. Deze ingang is het hele jaar open.

Afstand op deze dag: +/- 380km

Dag 19

 • Seattle - Skyline
 • Seattle

Seattle

Van de natuur naar een levendige stad met een iconische skyline

Vandaag rijd je richting de Pacific oceaan naar Seattle, die haar bijnaam ‘the Emerald City’, dankt aan de groene tint van het omringende water. De stad wordt omringd door de scherpe pieken van de Olympic Mountains in het westen en de vulkanische bergen van de Cascade Mountains in het oosten. Het ligt op een landstrook tussen de Puget Sound en het 29 kilometer lange Lake Washington. In het centrum van de stad vind je veel uitstekende restaurants.

Afstand op deze dag: +/- 140km

Dag 20

 • Seattle - Haven
 • Seattle - Boeing

Hele dag in Seattle

Space Needle & nog veel meer!

Vandaag heb je de hele dag tot je beschikking om te genieten van alles wat Seattle je te bieden heeft. Veel van het tegenwoordige Seattle onstond in 1962 met de Wereldtentoonstelling. Hierdoor zijn de Space Needle, het Seattle Center en het Colliseum gebouwd. Ook werden er toen meer parken en wegen aangelegd. Eén van de belangrijkste attracties van de stad is the Waterfront. Hier vind je winkels, restaurants, maar ook het Seattle Aquarium, Odyssey Maritime Discovery Center en Ye Olde Curiosity Shop, een soort antiekwinkel. Bezoek het Boeing Museum in Seattle of Pike Place Market. Dit is één van de oudste overdekte boerenmarkten en stamt uit 1907. De voornaamste attractie in de Pike Place Market zijn de vishandelaren door het overgooien van de vissen. Ga doordeweeks als je de drukte wilt vermijden. Unieke kunst vind je in de Chihuly Garden and Glass met de glaskunst van Dale Chihuly. Muziekliefhebbers kunnen het Museum of Pop Culture bezoeken. Aan het einde van de dag is het leuk om een boottocht op de Puget Sound te maken en de stad vanaf het water te zien.

Dag 21

Amerika reizen

Terug naar Vancouver voor de terugvlucht

Back home

Vandaag rij je op je gemak terug naar Vancouver, voor de terugvlucht naar huis. Wanneer je zelf je vluchten boekt, moet je wel op de vertrektijd van je vlucht letten.

Afstand op deze dag: +/- 240km

LEES MEER

Minimize
 • Expand/Collapse

Voorwaarden

Belangrijk

Vertrek is dagelijks mogelijk
Standaard hotels: 3-sterren hotels | Upgrade hotels: 4-sterren
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Gedurende speciale gelegenheden, zoals feestdagen, kan het zijn dat een accommodatie alleen tegen meerprijs beschikbaar is. Exacte prijzen beschikbaar bij offerte/reservering 
 Deze reis is geheel op maat aan te passen

Inclusief

Huurauto van dag 1 t/m dag 21 (Alamo) inclusief alle benodigde verzekeringen     
20 hotelovernachtingen     
Routeboek     
Toegang tot de UStravel.nl-app met exclusieve tips voor je bestemming 

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
Entreegelden     
Maaltijden     
Parkeer- & tolgelden     
Extra's bij de huurauto, zoals GPS, Wifi device en/of een verzekering voor jonge bestuurders.

Deze route gebruiken als basis voor je maatwerk reis?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra stops toe, extra nachten op een bepaalde plaats, of wil je vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de mogelijke hotels voor deze rondreis. Een combinatie maken van 'standaard' en 'upgrade' hotels is ook mogelijk, laat het ons gerust weten! Hotels kunnen wijzigen, aangezien wij altijd en alleen offreren op basis van huidige beschikbaarheid kunnen we daarin dan meteen leuke aanbiedingen meenemen. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Excursietips voor deze reis

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze autorondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
- Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

Ja, al onze reizen kunnen op maat worden aangepast. Dus nachten toevoegen, verwijderen, een stopover vooraf of na afloop van de reis, alles is mogelijk... Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten zijn de autohuur en hotelovernachting met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien, brandstof, eventuele one-way kosten voor de huurauto, toegangsgelden tot de nationale parken en eventuele excursies.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Laat het ons dan weten bij het boeken. Het kan zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn.

Bij onze autorondreizen ontvang je een uitgebreid routeboek én je krijgt toegang tot de UStravel.nl-App. Hiermee vind je onder andere je reisschema, reisbescheiden, exclusieve UStravel.nl tips voor je bestemming.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Bij alle verhuurmaatschappijen is het verplicht om op je creditcard borg te laten staan. Ook kunnen hotels borg op je creditcard inhouden voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Ja, rijden in Amerika is heel gemakkelijk. Wat je meteen op zal vallen in Amerika, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is. Verkeersregels zijn niet geheel hetzelfde. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; je mag links en rechts inhalen en in sommige gevallen mag je rechts afslaan bij een rood stoplicht. Bij boeking informeren we je hier uitgebreid over.

Ja, een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Belangrijk om te weten: Om een auto te mogen huren in Amerika en Canada geldt als voorwaarde dat een bestuurder minimaal 21 jaar is en zeker 1 jaar in het bezit is van een rijbewijs. Voor bestuurders tussen de 21 en 25 jaar geldt wel een verplichte jongerentoeslag (verzekering).
Voor Amerika geldt dat de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam moet kunnen laten zien. Geen creditcard? Dan krijg je de auto niet mee!

Selecteer eerst je vertrekmaand. Daarna kun je de gewenste dag selecteren.
Prijzen zijn per persoon, exclusief vluchten.

Waarom een autorondreis boeken bij Canadatravel?

Waarom Canadatravel?

 Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
 Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
 Eerlijk advies uit eigen ervaring.
 Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over autorondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk reisvoorstel aanvragen

Maatwerk reisvoorstel

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

American Northwest Adventure   

Autorondreis

17 dagen / 16 nachten

Ontdek 'The Great American West'
One-way van Denver naar Seattle
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone en Glacier National Park
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €659 per persoon   

Bekijk deze rondreis

The Classic Western Canada

Autorondreis

15 dagen / 14 nachten

Reis door het populaire West Canada
Inclusief de Inside Passage en Vancouver Island
Inclusief Vancouver, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1189 per persoon   

Bekijk deze rondreis

Western Canada Explorer

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten  

Ontdek het gevarieerde westen van Canada
Inclusief Vancouver Island
Met highlights zoals Vancouver, Whistler, Jasper en Banff
Helemaal op maat aan te passen

Vanaf €1099 per persoon   

Bekijk deze rondreis