100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

nlende

American Northwest Adventure

Ontdek al het moois tussen Seattle en Denver | 17-daagse autorondreis

American Northwest Adventure

Ontdek al het moois tussen Seattle en Denver | 17-daagse autorondreis

Je avontuur begint in Denver, the Mile High City. Vanaf Denver begint je avontuur met een rit door de adembenemende Rocky Mountains voordat je richting het noordwesten gaat. Geniet van het prachtige natuurschoon wanneer je door de indrukwekkende staten South Dakota, Wyoming, Montana, Idaho en Washington rijdt. Na een fantastische trip van twee weken, eindig je in het betoverende Seattle. 

Leuk aan deze reis...

Ontdek het noordwesten van Amerika
Inclusief Denver, Cheyenne, Rapid City, Cody, Billings en Seattle 
Inclusief: Rocky Mountains, Mount Rushmore, Badlands, Yellowstone en Glacier
Helemaal op maat aan te passen

Prijs op aanvraag    


Dag-tot-dag programma


17 dagen | ± 4230 km

Ontdek het Noord Westen van de USA van Denver tot aan Seattle. Het reisschema kunnen we compleet op jouw reiswensen aanpassen. Wil je enkele dagen langer of korter verblijven, specifieke excursies bijboeken of de route aanpassen? Geen probleem, we regelen het graag voor je!

Dag 1

 • Denver skyline
 • Denver Union Station

Aankomst in Denver

The Mile High City

Bij aankomst op de luchthaven van Denver, haal je je huurauto op om te vertrekken naar je eerste hotel. Wanneer je arriveert op de luchthaven van Denver, staat je huurauto voor je klaar om op te halen en kun je vertrekken naar je eerste hotel. Denver is een stad die het industriële combineert met de mysterie en romantiek van het oude westen. Gelegen op bijna 1600 meter (1 mijl) boven zeeniveau, was de “Mile High City” destijds één van de eerste nederzettingen die niet gelegen was naast een rivier of treinspoor. Een stipje goud werd ooit ontdekt in dit gebied, wat leidde tot een massale toestroom van gelukszoekers die hun kamp opzetten in deze streek. Ondanks dat er geen grote goudvondst plaatsvond, arriveerde William H. Larimer in 1859 in deze streek met een plan voor een stad. Vandaag de dag is Denver een bloeiend handelscentrum met de sfeer van de oude tijden van weleer.

Je weg vinden in het centrum is makkelijk, het centrum barst van het groen aan de hand van vele parken en bomen langs de boulevards en de vele voetgangersgebieden. Verder zijn er genoeg leuke winkels, restaurants en nachtclubs te ontdekken. Andere topattracties zijn de US Mint; gebouwd naar het voorbeeld van de Palazzo Riccardi in Florence (Italië), het Denver Art Museum en het Colorado History Museum. Een absolute aanrader is LoDo, het historische Lower Downtown district en Union Station, waar je binnen veel leuke eetgelegenheden vindt.

Afstand op deze dag: +/- 7765km  

Dag 2

 • Rocky Mountains
 • Rocky Mountains road
 • Cheyenne

Door de Rocky Mountains naar Cheyenne

Naaldbossen, wilde bloemen en wildlife

Deze ochtend start je vanuit Denver en rijd je naar het Rocky Mountains National Park. Je vindt hier veel naaldbossen met dennen, sparren en weides vol met wilde bloemen. Dit resulteert in een spectaculair uitzicht over het gebied. Rocky Mountains National Park is uniek vanwege haar diversiteit, grotendeels door de vele hoogteverschillen. Het is een uitstekende plek om wilde dieren te zien, je vindt hier namelijk elanden, herten, reeën, bevers, coyotes, otters, groothoorn schapen en vele vogels. De Trail Ridge Road snijdt het park in het westen doormidden en wordt gezien als één van de mooiste wegen van het land. De weg klimt wel zo'n 8700 meter omhoog naar de Fall River pas en is daarmee de hoogste snelweg van het land. Neem de tijd om te genieten van de vergezichten wanneer je verder rijdt naar Cheyenne, de hoofdstad van Wyoming. Gebouwd eind 1800 met veel veeboerderijen en langs de belangrijke spoorlijn. Nog steeds vind je hier veel ranches en de rodeo neemt hier een belangrijke plaats in. Ook vind je hier veel musea over de historie van het Westen. Winkels en uitgaansgelegenheden vind je in Sixteenth Street, ook wel Lincoln Way genoemd, gelegen in het centrum van Cheyenne. Er worden veel jaarlijkse evenementen georganiseerd, maar de belangrijkste attractie is het jaarlijks terugkerende één week durende evenement de 'Cheyenne Frontier Days'. Leuk om te bezoeken hier, zeker met kinderen, is de Terry Bison Ranch. Met een treintje rijd je door een kudde bizons, die je zelfs kunt voeren!

Afstand op deze dag: +/- 310km

Dag 3

 • Mount Rushmore
 • Custer State Park
 • Custer State Park

South Dakota's highlights

Zie bekende presidenten, bison en Crazy Horse

Vertrek na het ontbijt richting Rapid City, South Dakota. Interessante stops onderweg zijn Fort Laramie, een belangrijke 19e-eeuwse handelspost en militair fort en de Mammoth Site in Hot Springs, de enige plek in de Verenigde Staten waar fossielen van mammoeten getoond worden. In 1974 werd de aanleg van een woonwijk abrupt stilgelegd toen de bestuurder van een tractor een slagtand van 2 meter uitgroef. Paleontologen verklaarden kort daarna dat de bouwvakkers die er werkten een 26 duizend jaar oud graf van een mammoet hadden ontdekt. Binnen de koepel zijn er fascinerende tours die uitleg geven over hoe deze tien ton wegende mammoeten samen met kamelen (die er toen nog leefden), beren en knaagdieren in de val liepen, toen ze terecht kwamen in een zinkgat en geleidelijk bedekt werden door bezinksel. Er zijn nog steeds opgravingen bezig hier.
In Custer State Park vind je een kudde van zo’n 1300 bisons die hier in het wild leven en het gebeurt niet zelden dat je op de 18 mijl lange Wildlife Loop Road in de ‘bison-file’ terecht komt. Buiten bisons kun je hier antilopes zien, maar ook Bighorn schapen, berggeiten, elanden, kalkoenen en de burro’s, een grote ezelsoort. Hierna rijd je door naar Mount Rushmore, waar de hoofden van de 4 presidenten uitgehouwen zijn in de rotsen, die de eerste 150 jaar van de geschiedenis van de Verenigde Staten vertegenwoordigen. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn voor eeuwig vastgelegd in deze rotsen als de visionairs die allen individueel een aandeel hadden in het ontstaan van de Verenigde Staten. Naast het monument is er ook een amfitheater, museum/theater complex, een bezoekerscentrum, souvenirshop, boekwinkel, eetgelegenheden en de presidentiële wandeltocht. Hier vlakbij vind je nog een bezienswaardigheid, Crazy Horse Memorial, wat het verhaal – in graniet – vertelt van de grote, patriottistische Indiaanse held Crazy Horse, die overleed in 1877. Ook het verhaal van de beeldhouwer is zeer indrukwekkend. Het bezoekerscentrum van het complex bevat ruim 3700 vierkante meter aan theaters, de Indian Museum of North America, de Native American Educational & Cultural Center, de blokhut en studio van de beeldhouwer, binnenshuis- en buitenshuis galerijen, een souvenirshop, restaurant & snackbar en een veranda met uitzicht op Crazy Horse. Je overnacht in Rapid City, waar je 2 nachten verblijft.

Afstand op deze dag: +/- 500km

Dag 4

 • Badlands National Park
 • Badlands National Park
 • Badlands National Park

Badlands National Park

Into the prairie

Gebruik vandaag voor een trip die je door het Badlands National Park en het nabijgelegen stadje Wall voert. Laatstgenoemde is bekend vanwege het Wounded Knee Museum en de Wall Drug Store, een attractie op zich. Miljoenen jaren van wind, water en erosie hebben meegeholpen aan het ontstaan van het prachtige uiterlijk van Badlands National Park met haar gekleurde bergen. Een gebied wat zich over bijna honderdduizend vierkante meters spreidt, maakt Badlands National Park tot één van de grootste, beschermde prairies van de Verenigde Staten. Dit park wordt bewoond door vele soorten wilde dieren zoals de bizon, dikhoornschaap, vos en de met uitsterven bedreigde zwartvoet fret. Rond de picknickgebieden zie je vaak antilopen en herten. Bezoek eerst het bezoekerscentrum om een film te kijken over het park en je te informeren over het park. Rijd vervolgens de 240 Loop Road (ongeveer 60 minuten) en maak onderweg je foto-stops. Verlaat het park via de I-90 snelweg naar het historisch stadje Wall voor een bezoek aan het Wounded Knee Museum. Geniet van een lunch bij Wollies, een lokale favoriet onderweg naar het stadje. In het Wounded Knee Museum zijn tentoonstellingen en foto’s over wat er daadwerkelijk gebeurde tijdens de beruchte slag om Wounded Knee. Dit museum biedt een authentiek verslag van het verhaal achter de legendarische slachtpartij. Trek er zeker zo’n 2 uur voor uit, voordat je terugkeert naar Rapid City.

Afstand op deze dag: +/- 260km

Dag 5

 • Spearfish Falls
 • Deadwood town
 • Devil's Tower

Op naar Sheridan

Devils Tower en Little Bighorn

Vertrek vroeg in de ochtend, want je hebt een lange reisdag voor de boeg. Op je route naar Sheridan kom je door het voormalige mijnstadje Deadwood, wat je misschien kent van de gelijknamige tv-serie. Het ligt midden in de Black Hills en ademt nog steeds de sfeer van de toenmalige hoogtijdagen tijdens de goudkoorts, toen de straten geregeerd werden door revolverhelden, gokkers en outlaws. Bezoek zeker ook Saloon No. 10, de plek waar de outlaw Wild Bill Hickok aan zijn einde kwam. Zijn graf kun je bezoeken op de Mount Moriah begraafplaats hier, waar hij zijn laatste rustplaats vindt, net als Calamity Jane. Hierna reis je door via het prachtige Spearfish Canyon naar Devil’s Tower National Monument. Deze vrijwel verticale monoliet steekt bijna 400 meter boven de Belle Fourche rivier uit. Bij verschillende indianenstammen van de noordelijke prairies staat het ook wel bekend als Bears Lodge en is het een heilige plek voor vele indianen uit Noord-Amerika. Filmkenners herkennen de monoliet uit Steven Spielberg’s film “Close Encounters of the Third Kind”. Maak, voordat je arriveert in Sheridan, nog een stop bij het Little Bighorn Battlefield. Hier werd de bekendste veldslag uit het oude westen uitgevochten en stond Luitenant Kolonel Custer in 1876 tegenover een grote overmacht van Sioux en Cheyenne krijgers. In het bezoekerscentrum kun je hier alles over vinden en in de trading post kun je een lekkere maaltijd krijgen, maar uiteraard heb je in Sheridan ook volop keuze. Dit is nog een uurtje rijden.

Afstand op deze dag: +/- 530km

Dag 6

 • Cody
 • Cody Visitorcenter

Cowboys en rodeos in Cody

Cowboy country

De rondreis brengt je vandaag naar Cody, waar je zeker het Buffalo Bill Historical Center moet bezoeken. Deze unieke plek bestaat eigenlijk uit 5 musea in 1 en het biedt een goede kijk in de geschiedenis van het westen en het persoonlijke leven van W.F. “Buffalo Bill” Cody. Ook zijn publieke leven is hier tentoongesteld en deze plek probeert zo zijn verhaal zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.

De Whitney Gallery of Western Art heeft veel meesterwerken over het Amerikaanse westen. Originele schilderijen, sculpturen, objecten en afdrukken schetsen een beeld van het westen van de 19e eeuw tot aan het heden. Het Plains Indian Museum bevat een van de grootste en mooiste collecties van kunst en objecten, afkomstig van de indianen van de Plains. Het Cody Firearms Museum heeft één van ‘s werelds grootste verzamelingen van Noord Amerikaanse- en Europese vuurwapens, daterend vanaf de 16e eeuw. Cody is de zelfbenoemde “rodeo hoofdstad van de wereld”, en bied je de unieke mogelijkheid om de opwinding van een echte rodeo mee te maken in een echte western setting. In juli en augustus wordt hier elke avond de Cody Nite Rodeo gehouden.

Afstand op deze dag: +/- 240km

Dag 7

 • Yellowstone NP
 • Amerika reizen
 • Yellowstone NP

Bezoek Yellowstone National Park

Vulkanen en geisers

Vandaag ga je vanuit Cody naar Yellowstone National park om het eerste nationale park ter wereld te ontdekken! Eén van de beroemdste bezienswaardigheden van het park is natuurlijk Old Faithful. Deze naam heeft ze te danken aan haar punctualiteit en voorspelbaarheid. Erupties van de geiser duren tussen de 1 en 5 minuten en spuiten water en stoom verticaal omhoog tot wel 50 meter. Andere must-stops zijn het Norris Geyser Basin en de Fountain Paint Pots. Yellowstone heeft kuddes bizons die vrij rondlopen en het heeft het grootste wildreservaat van het land, een enorm meer in het midden van het park, ongeveer 10.000 hydrothermale kenmerken met namen als de Emerald Pool en de Morning Glory Pool en ruim 1600 kilometer aan wandelpaden. Je overnacht weer in Cody.

Afstand op deze dag: +/- 315km

Dag 8

 • 320 Guest Ranch
 • 320 Guest Ranch
 • Billings Montana

Slapen op een ranch!

320 Guest Ranch

Na een goede nacht slaap ga je vandaag op pad in de richting van Billings naar Big Sky, Montana in plaats van de route door Yellowstone te nemen. Dat doe je, omdat je zo het meeste kunt halen uit je verblijf van twee nachten op de 320 Guest Ranch hier. Het is een 110-jaar oude hoeve, die tegenwoordig helemaal omgebouwd is om gasten te ontvangen. Hier ga je terug naar het oude westen en geniet van de gastvrijheid waar Montana zo bekend om staat. De Gallatin Rivier loopt door het gebied van de ranch, die omringt wordt door de bergen. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je misschien al gebruik maken van een activiteit op de ranch en anders heb je de volgende dag hier de hele dag de tijd voor.

Afstand op deze dag: +/- 475km

Dag 9

Paardrijden Montana

Vind je innerlijke cowboy

Guest Ranch

Vandaag kun je je onderdompelen in het ranch-leven. Er worden een heleboel activiteiten georganiseerd hier, zoals paardrijden, vliegvissen, huifkartochten, wandeltochten in de zomer, sneeuwscootertochten in de winter en wilde dieren spotten, om er maar een paar te noemen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om lekker buiten bij je cabin te zitten en simpelweg te relaxen. Dineren is bijzonder hier. Dit kun je doen in het Steak House Restaurant & Saloon op het terrein. Uitstekend eten en een zorgvuldig samengestelde wijnkaart wachten je hier.

Dag 10

Helena Montana

Great Falls

Bossen, rivieren en watervallen

Tijd om het cowboyleven vaarwel te zeggen, wanneer je je weg vervolgt naar Great Falls. Als je richting het noorden afreist, is Helena, de hoofdstad van Montana, een leuke stop. Gelegen tussen een aantal van de mooiste nationale bossen van de staat en met een rijken goudmijn-historie. Zo’n 36 km verderop vind je Gates of the Mountains, onderdeel van de Lewis & Clark route, waar hoge kliffen lijken op te rijzen uit de rivier. Rijdt verder langs de route van Lewis & Clark naar Great Falls, waar je alles te weten kunt komen over deze ontdekkingsreizigers. Geniet van de prachtige natuur die Great Falls omringd, waaronder twee watervallen met dezelfde naam. ’s Avonds is het niet moeilijk om een leuke avond te hebben in het gezellige centrum van dit plaatsje.

Afstand op deze dag: +/- 355km

Dag 11

 • Going to the sun road
 • Lake McDonald

Prachtige natuur in Glacier National Park

Going-to-the-sun-road

Tijd om vroeg op te staan vandaag, maar het loont de moeite! Wanneer je naar het noordwesten rijdt, neem dan de Going-to-the-Sun-Road naar Kalispell. Eén van de mooiste wegen van de USA, die hoog door de adembenemende bergen van Glacier National Park gaat. Onderweg kom je langs fantastische bezienswaardigheden, zoals het prachtige Saint Mary Lake, Going-to-the-Sun Mountain, Red Rock Point en Lake McDonald. Kalispell stamt uit 1890, toen hier de spoorlijn aan werd gelegd. Tegenwoordig is het een moderne plaats met veel kunstgalerijen, antiekwinkeltjes en souvenirwinkels. Ook vind je er twee musea; het Hockaday Museum of Art en het 1894 Central School Museum, de eerste school in Kalispell en nu een historisch museum.

Afstand op deze dag: +/- 365km

Dag 12

 • Glacier National Park
 • Glacier National Park

Hele dag Glacier National Park

Watervallen, meren en bergpieken

Bezoek vandaag Glacier National Park. Gelegen in het noordwesten van Montana tegen de Canadese grens aan in het noorden en in het oosten tegen het reservaat van de Blackfeet indianen. In dit 5180 km2 grote park vindt je de mooiste vergezichten en natuur van misschien wel heel Amerika. Je vindt hier twee bergketens, die ook wel worden aangeduid als de zuidelijke extensie van de Canadese Rockies. Ze hebben veelkleurige pieken en dalen, uitgesleten door eeuwenoude gletsjers. Het park heeft maar liefst 762 meren, een dozijn gletsjers en ontelbare watervallen en prachtige valleien. Je kunt dwars door het park rijden, dus het is toegankelijk voor iedere reiziger.

Dag 13

 • Flathead lake
 • Amerika reizen

Via Flathead Lake naar Spokane

Spot de Amerikaanse bizon in National Bison Range

Deze ochtend verlaat je Kalispell en reis je westwaarts richting Spokane. Je rijdt via Bigfork, langs de oevers Flathead Lake om richting de National Bison Range te rijden, een wilreservaat voor de Amerikaanse bison. Je kunt door het park rijden, de beste kans om veel wild te zien is als je vroeg bent. Vervolg je weg via de Lookout Pass, via welke je Idaho binnen rijdt, waar je kunt stoppen in Wallace, een uit de 19e eeuw stammend zilvermijn stadje. Als je tijd hebt, maak dan nog een stop in Coeur d’Alene, liggend aan het gelijknamige meer, een leuke plaats met tal van watersportactiviteiten. Ook Spokane heeft tal van buitensportopties. In Riverfront Park heb je een geweldig uitzicht over de adembenemende watervallen van de Spokane River. Je kunt hier raften, kayakken, vissen of zwemmen.

Afstand op deze dag: +/- 380km

Dag 14

Columbia River

Via Coulee Dam naar Wenatchee

Via State Route 2

Wanneer je richting Wenatchee, je volgende stop, rijdt, rij dan via de State Route 2 richting de Coulee Dam, die staat bekend als één van de grootste ter wereld en de grootste betonnen structuur ooit gebouwd! Vervolgens rijd je langs de oevers van Banks Lake via Washington’s Million Dollar Mile, een ongekend mooie route. De Wenatchee Valley biedt tal van recreatieve opties voor ieder seizoen. Ten noorden van Walla Walla Point Park vindt je het Confluence State Park waar de Columbia River en de Wenatchee River zich samenvoegen. In Wenatchee kun je een gedeelte van de Apple Capital Loop Trail lopen of fietsen, dit 16 kilometer lange pad loopt langs zowel de linker- als rechteroever van de Columbia River.

Afstand op deze dag: +/- 275km

Dag 15

Seattle Skyline

Op weg naar de Seattle

Levendige stad met een iconische skyline

Op weg naar je laatste bestemming tijdens deze rondreis; Seattle. Stop onderweg tijdens je rit via de schilderachtige US-2, bij Nason Creek en Deception Falls. Je kunt hier even de benen strekken door de korte (nog geen kilometer) wandeling te maken langs de watervallen. Wanneer je tegen de klok inloopt, vind je een kort pad, wat ook toegankelijk is voor mensen met een verminderde mobiliteit, naar een brug over de Upper Falls. Vervolg hierna je weg naar Seattle, die haar bijnaam ‘the Emerald City’, dankt aan de groene tint van het omringende water. De stad wordt omringd door de scherpe pieken van de Olympic Mountains in het westen en de vulkanische bergen van de Cascade Mountains in het oosten. Het ligt op een landstrook tussen de Puget Sound en het 29 kilometer lange Lake Washington. In het centrum van de stad vind je veel uitstekende restaurants. Je hebt hier nog twee nachten.

Afstand op deze dag: +/- 240km

Dag 16

Seattle Public Market

Hele dag in Seattle

Space Needle en Pike Place Market

Vandaag heb je de hele dag tot je beschikking om te genieten van alles wat Seattle je te bieden heeft. Veel van het tegenwoordige Seattle onstond in 1962 met de Wereldtentoonstelling, ter ere waarvan de Space Needle, het Seattle Center en het Colliseum gebouwd werden. Ook werden er toen meer parken en wegen aangelegd. Eén van de belangrijkste attracties van de stad is the Waterfront. Hier vind je winkels, restaurants, maar ook het Seattle Aquarium, Odyssey Maritime Discovery Center and Ye Olde Curiosity Shop, een soort antiekwinkel. Bezoek het Boeing Museum in Seattle of Pike Place Market. Dit is één van de oudste overdekte boerenmarkten en stamt uit 1907. De voornaamste attractie zijn de vishandelaren, die de vissen overgooien. Ga doordeweeks als je de drukte wilt vermijden. Unieke kunst vind je in de Chihuly Garden and Glass, met de glaskunst van Dale Chihuly. Muziekliefhebbers kunnen het Museum of Pop Culture bezoeken. Aan het einde van de dag is het leuk om een boottocht op de Puget Sound te maken en de stad vanaf het water te zien.

Dag 17

Einde van de reis

Bye Bye Seattle

Vanaf Seattle Airport weer naar huis

Helaas, je reis zit erop! Na het inleveren van je huurauto op Seattle Airport, vlieg je terug naar huis.

LEES MEER

Minimize
 • Expand/Collapse

Voorwaarden

Belangrijk

Vertrek is dagelijks mogelijk
Standaard hotels: 3-sterren hotels 
Het kan voorkomen dat een hotel op een bepaalde datum geen kamer beschikbaar heeft. In dat geval behouden wij ons het recht voor een andere, gelijkwaardige accommodatie te reserveren
Gedurende speciale gelegenheden, zoals feestdagen, kan het zijn dat een accommodatie alleen tegen meerprijs beschikbaar is. Exacte prijzen beschikbaar bij offerte/reservering 
 Deze reis is geheel op maat aan te passen

Inclusief

Huurauto van dag 1 t/m dag 17 (Alamo) inclusief alle benodigde verzekeringen     
16 hotelovernachtingen     
Routeboek     
Toegang tot de UStravel.nl-app met exclusieve tips voor je bestemming 

Exclusief

Vluchten (maak gebruik van onze speciale tarieven & voorwaarden)     
One-way kosten voor de huurauto (Denver - Seattle $500 + tax)     
Entreegelden     
Maaltijden     
Parkeer- & tolgelden     
Extra's bij de huurauto, zoals GPS, Wifi device en/of een verzekering voor jonge bestuurders.

Deze route gebruiken als basis voor je maatwerk reis?

Dat kan! Voeg bijvoorbeeld extra stops toe, extra nachten op een bepaalde plaats, of wil je vooraf een stopover in IJsland, New York of bezoek aan vrienden/familie plannen? Geen probleem, laat het ons gerust weten!


Reisvoorstel aanvragen
Image

Jose Kraan

Amerika & Canada reisspecialist

De leukste hotels uitgelicht

Zie onderstaand een greep uit de mogelijke hotels voor deze rondreis. Een combinatie maken van 'standaard' en 'upgrade' hotels is ook mogelijk, laat het ons gerust weten! Hotels kunnen wijzigen, aangezien wij altijd en alleen offreren op basis van huidige beschikbaarheid - leuke aanbiedingen kunnen we daarin dan meteen meenemen. Bij ontvangst van je reisvoorstel ontvang je van ons de gehele lijst met hotels.

Empty
Click + to add content

Wat wil je nog meer weten over deze reis?

We hebben een lijstje gemaakt van de meest veelgestelde vragen over onze autorondreizen, om je snel op weg te helpen!

- Wij kennen de plaatsen en hotels goed en kunnen daarom goede aanbevelingen vwb hotels, vluchten en autohuur doen
- Je reis valt binnen de 'Boek Gerust Garantie': mochten je reisplannen veranderen dan kun je gebruik maken van onze soepele annuleringsvoorwaarden.
- Maak gebruik van onze UStravel.nl-app: je hebt hierdoor al je reisinformatie, reisdocumenten en tips voor ter plaatse op 1 plek
- Je hebt altijd een aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten

Nee, vluchten zijn nog niet standaard inbegrepen. Uiteraard kunnen we deze wel voor je boeken. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn (welke maatschappij, rechtstreeks of met overstap, aanbieding of regulier tarief etc) bespreken we graag eerst de mogelijkheden met je, voordat we 'standaard' al iets aanbieden. Vraag ons dus gerust naar de mogelijkheden!

Ja, al onze reizen kunnen op maat worden aangepast. Dus nachten toevoegen, verwijderen, een stopover vooraf of na afloop van de reis, alles is mogelijk... Laat ons je wensen gerust weten!

Inbegrepen in onze pakketten zijn de autohuur en hotelovernachting met soms ontbijt inbegrepen. We proberen dit zo helder mogelijk te communiceren. Kosten ter plaatse zijn dan dus: de maaltijden, fooien, brandstof, eventuele one-way kosten voor de huurauto, toegangsgelden tot de nationale parken en eventuele excursies.

Standaard boeken we een 'run of the house' kamer voor je: dus geen specifieke kamer, maar de best beschikbare kamer op dat moment. Deze wordt op het moment van inchecken toegewezen. Wil je liever een specifiek kamer type? Laat het ons dan weten bij het boeken. Het kan zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn.

Bij onze autorondreizen ontvang je een uitgebreid routeboek én je krijgt toegang tot de UStravel.nl-App. Hiermee vind je onder andere je reisschema, reisbescheiden, exclusieve UStravel.nl tips voor je bestemming.

Voor Amerika is een geldig paspoort verplicht dat tijdens je hele verblijf geldig moet zijn. Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Voor toeristische reizen, korter dan 90 dagen heb je geen visum nodig, maar moet je vooraf digitale reistoestemming aanvragen: de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). De kosten hiervoor zijn $14 per persoon. Zie hier meer informatie over ESTA aanvragen. Indien je langer dan 90 dagen wilt reizen is een visum benodigd.

Amerika is ingedeeld in verschillende tijdzones. Variërend van de oostkust: 6 uur vroeger tot aan Hawaii zelfs 12 uur vroeger.
- Eastern: 6 uur vroeger (met oa. New York, Washington DC, Florida & New England)
- Central: 7 uur vroeger (met oa. Chicago, New Orleans, Memphis, Dallas & Minneapolis)
- Mountain: 8 uur vroeger (met oa. Rocky Mountains, Salt Lake City, Denver en Phoenix)
- Pacific: 9 uur vroeger (de westkust met oa. Los Angeles, Las Vegas, San Francisco & Seattle)
- Alaska: 10 uur vroeger
- Hawaii: 11 uur vroeger
Tijdens je ritten kun je gemakkelijk een tijdzone overschrijden, houd hier rekening mee in je planning.

Ja, in Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Bij alle verhuurmaatschappijen is het verplicht om op je creditcard borg te laten staan. Ook kunnen hotels borg op je creditcard inhouden voor zogeheten ‘incidentals’.
Let erop dat het aanvragen van een creditcard minimaal 2 weken duurt. Aan contant geld hoef je niet veel mee te nemen, $50 voor de eerste uitgaven is voldoende. Je kunt in Amerika gewoon geld pinnen, let er op dat je je pinpas op ‘wereld’ zet.

De duur van een vlucht naar Amerika varieert natuurlijk per bestemming. De vluchttijd is afhankelijk van je bestemming en of je een overstap hebt. Naar de oostkust en Florida is het +/- 9 uur vliegen, naar het westen +/- 13 uur. Indien je een overstap hebt, reken dan op ongeveer 2 uur extra reistijd.

Ja, rijden in Amerika is heel gemakkelijk. Wat je meteen op zal vallen in Amerika, is dat men hier in het algemeen veel rustiger rijdt dan wij in Europa gewend zijn en dat het wegennet zeer uitgebreid is en de bewegwijzering heel duidelijk is. Verkeersregels zijn niet geheel hetzelfde. Een aantal voorbeelden hiervan zijn; je mag links en rechts inhalen en in sommige gevallen mag je rechts afslaan bij een rood stoplicht. Bij boeking informeren we je hier uitgebreid over.

Ja, een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Belangrijk om te weten: Om een auto te mogen huren in Amerika en Canada geldt als voorwaarde dat een bestuurder minimaal 21 jaar is en zeker 1 jaar in het bezit is van een rijbewijs. Voor bestuurders tussen de 21 en 25 jaar geldt wel een verplichte jongerentoeslag (verzekering).
Voor Amerika geldt dat de hoofdbestuurder een creditcard op zijn/haar naam moet kunnen laten zien. Geen creditcard? Dan krijg je de auto niet mee!

De prijzen voor deze reis zijn op aanvraag. Vraag gratis een reisvoorstel aan.

Empty
Click + to add content
Waarom een autorondreis boeken bij UStravel?

Waarom UStravel?

Rechtstreekse contracten bij de verhuurders, dus geen extra tussenpartijen.
Duidelijke en complete prijzen, geen verrassingen achteraf!
Eerlijk advies uit eigen ervaring.
Snelle maatwerkoffertes.

Veelgestelde vragen over autorondreizen

Veelgestelde vragen

Boeken jullie ook vluchten?
Kan ik deze reis op maat aanpassen?
Wat verbruikt een camper aan brandstof?
Zijn er nog hoge kosten ter plaatse?

Maatwerk reisvoorstel aanvragen

Maatwerk reisvoorstel

Wij maken graag een offerte op maat voor je: inclusief vluchten, hotels, autohuur en/of camperhuur. Niets is ons te gek!

Misschien vind je deze reizen ook interessant

Pacific Northwest Explorer

Autorondreis

13 dagen / 12 nachten  

Ontdek de noordwest kust van Amerika
Inclusief Seattle, San Francisco en Portland
Inclusief Olympic NP, Redwood NP en Napa Valley
Helemaal op maat aan te passen

Great National Parks of the West

Autorondreis

21 dagen / 20 nachten  

Reis langs spectaculaire nationale parken in Amerika en Canada
Inclusief Yellowstone, Banff, Jasper en Wells Gray
Inclusief de beroemde steden Vancouver en Seattle
Helemaal op maat aan te passen

Cowboy's & Indians

Autorondreis

14 dagen / 13 nachten

Ontdek het Wilde Westen van Amerika
Inclusief de Rocky Mountains, Yellowstone, Mount Rushmore en Arches
Start- en eindig je reis in Denver, the ‘Mile High City’
Helemaal op maat aan te passen