100% service  |  Groot aanbod in Amerika en Canada  |  Maatwerk specialist  |  Altijd 'Boek-gerust-garantie'  |  Niets is te gek  |       

Lassen volcanic National Park

Lassen Volcanic National Park ligt in het noordoosten van Californië. Het opmerkelijkste punt in het park is Lassen Peak, een hoge kegelvulkaan van 3181 meter, en is de meest zuidelijkste vulkaan in het Cascadegebergte. Vroeger bestond het park uit twee kleine nationale monumenten, Lassen Peak en Cinder Cone. Na een aantal uitbarstingen, werd het hele gebied tot één nationaal park gemaakt. De ingangen brengen je langs grote vulkanische bezienswaardigheden. Ontdek Bumpass Hell en andere bezienswaardigheden langs de weg. Als je meer tijd hebt beklim dan Cinder Cone, een voorbeeld van wat vulkanische activiteiten teweeg kunnen brengen. Wanneer je genoeg uithoudingsvermogen hebt voor een stevige klim, probeer dan Lassen Peak.

In de zomer kun je heerlijk wandelen over de 150 mijl lange paden, backpacken of deelnemen aan excursies die worden begeleid door een ranger. In de winter verandert Lassen Peak in een winterwonderland. Je kunt er dan skiën en sneeuwschoenwandelen. Het park heeft nog een aantal verschillende faciliteiten zoals het Kohm Yah-mah-nee Visitor Center, het Loomis Museum, het Discovery Center en verschillende picknickplekken.

Lassen Volcanic National Park
Lassen Volcanic National Park

Alles over Lassen Volcanic National Park


  • Weer
  • Vakantiebibliotheek
LASSEN COUNTY weer

Wil je meer informatie over Zuid-West Amerika? Download reisgidsen van je bestemming, plattegronden van plaatsen en pretparken, handige linkjes en onmisbare apps voor een perfecte voorbereiding van jouw droomreis!

Ga snel naar de UStravel.nl Zuid-West Amerika Vakantiebibliotheek

Reizen met Lassen Volcanic National Park

Een reis op maat samenstellen?

Dat is natuurlijk mogelijk!

We nemen alle tijd voor je
Passende reizen binnen ieder budget
Bespaar een hoop tijd en stress
Gratis en vrijblijvend een reisadvies op maat

De meest populaire bestemmingen in Zuid West Amerika

Bekijk alle bestemmingen